logo

MATEMATİĞİN SEVİMLİ YÜZÜ DURAKLARDA

Tüm Türkiye ile birlikte Kdz. Ereğli’de de geçen sene hayata geçirilen Durakta Matematik Projesi’nin ikinci etabı olan ‘Öğrenci Çizimleri’ etkinliği için açılış töreni düzenlendi.

Kdz. Ereğli’de Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu ile Bölücek Kadir Nevişet Kameroğlu İlkokulu işbirliği ile Matematiğin sevdirilmesi amacı ile geçen sene başlatılan Durakta Matematik Projesi’nin ikinci etabı olan ‘Öğrenci Çizimleri’ etkinliği için açılış töreni düzenlendi.

OĞUZ ÇİFTİ DE KATILDI

10 Mart Salı günü İskele Cami önündeki durakta gerçekleştirilen törene Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkan yardımcısı Atilla Bulak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, eğitim hayırseveri Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çifti, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

PROJENİN ŞARKISI BİLE VAR

Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu öğretmenlerinden Sultan Çivici ve Bölücek Kadir Nevişet Kameroğlu İlkokulu öğretmenlerinden Hilal Öztürk koordinatörlüğünde, Kaymakamlık ve Ereğli Belediyesi desteğiyle hazırlanan e-twinning projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, matematik sevgisini anlatan döviz ve pankartlar taşıdı ve sürekli olarak “Durakta Matematik Var” şarkısını seslendirdi.

ÇORUMLUOĞLU, PROJEDE EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLADI

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, törende yaptığı konuşmada öğrencilerin genellikle Matematikten çekindiğini, korktuğunu söyledi ve “buradaki projenin en önemli çıktısı matematiği daha sevimli hale getirmek. Bunu gerek sözlerle, gerek çizerek daha sevimli hale getirmek. Dün biraz projeyi inceleme fırsatım oldu. Güzel bir proje. Bu çocuklar geleceğin Türkiye’sinde korkmayan, özgürce düşüncelerini ifade edebilen çocuklar. Bu sayede matematik korkusunu da yenebileceklerini düşünüyorum. Projede emeği geçen öğretmenler arkadaşlarımıza, okul idarecilerimize ve milli eğitim çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Yine belediyemiz projeye destek verdi. Tesadüfte bugün hayırseverlerimiz de burada onlara da teşekkür ediyorum. İnşallah Ereğli’de korkusuz bir matematik projesiyle bu çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlayacağız diyorum.”dedi.

ATAR, “AMAÇ, MATEMATİĞİ 7’DEN 70’E HERKESE SEVDİRMEK”

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Reşat Atar, proje hakkında verdiği bilgide E-Twinning Durak’ta Matematik Projesi kapsamında 2. Etap olarak öğrenci çizimleri açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “yarının öğretmenleri ödüllerinde ülkemizde 40 proje arasına giren proje 81 ilimizde tüm duraklarda, Azerbaycan, Romanya ve Arnavutluk da uygulanan 95 ortaklı uluslararası e-twinning projesidir.  Zonguldak basamağındaki çalışmaları Nurdan ve Ahmet Ortan Oğuz İlkokulu sınıf öğretmeni Sultan Çivici ve Bölücek Kadir Nevişet Kameroğlu İlkokulu sınıf öğretmeni Hilal Öztürk yürütmektedir. Amacımız eğlenceli çizimlerle matematiği daha ilgi çekici hale getirip, matematiğin eğlenceli ve sempatik yüzünü göstererek matematik korkusu olan herkesin ön yargılarını yıkıp, matematiği severek, eğlenerek öğrenmelerini sağlamak, 7’den 70’e herkese sevdirmektir. Bu doğrultuda daha geniş kitleye ulaşıp fayda sağlamak için 24 Ekim 2019’da proje tanıtım afişlerimizi Ereğli duraklarına asarak 7’den 70’e halkımızla buluşturduk. Proje sürecinde öğrencilerimiz konularla ilgili kendi çizimlerini yaptılar. Yaparken öğrendiler, eğlendiler, gülümsediler. E-Twinning etkinlikleriyle 2023 vizyonunu ve 21. yüzyıl becerilerini kazandılar. Aktif olarak projede yer aldılar. Projeyle matematiğin hayatımıza kattığı keyfi herkesle paylaşıp, bireysel kazanımlar yanında toplumsak kazanımlar da elde etmek istiyoruz. Tüm Eğreğlimizi duraklara bekliyoruz.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi öğrencilerin matematik ile ilgili çizimlerinin yer aldığı afişler protokol üyelerince izlendi.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
1043 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ