logo

MATEMATİK BİRİNCİLERİNİN 3’Ü KAVAKLIK İLKOKULUNDAN

       Caribou Matematik Yarışmasında 4 Türkiye birincisi çıkartan Kdz. Ereğli’li öğrenciden üçünün Kavaklık ilkokulundan olduğu açıklandı.

    Kdz. Ereğli’de 2019-2020 eğitim öğretim yılında eğitim vermeye  başlayan Kavaklık İlkokulu, yönetici öğretmen ve öğrencileri Caribou Matematik Yarışmasında önemli başarı elde etti.

Yarışmada elde edilen başarı ile ilgili Müdürülüğünü Yaşar Ciğer’in yaptığı okul yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:

Caribou Matematik öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan uluslararası bir yarışma olup okulumuz öğrencileri dünya 1.liğini paylaşmıştır.

   Caribou Matematik Yarışmasının 3.aşamasında dünya genelinde 250 öğrenci 1.liği paylaşmıştır. Türkiye’den 10 öğrenci 1.olmuştur; 4’ü Ereğli İlçemizden olup 3’ünün Kavaklık İlkokulu’ndan olması bizi gururlandırmıştır.

Öğrencilerimizden Ege Karakaya, Mustafa Rüzgar Kocamanoğlu ve Işıl Ceylin Demirhan Dünya 1.si olmuştur.

Öğrencilerimizi, Sınıf Öğretmenlerimiz Yıldız Aydın Ekiz ve Ayşe Kumaş Ergün’ü,  Okul İdarecilerimizi , Kdz.Ereğli Bilim Sanat Merkezimizi ve velilerimizi tebrik ediyoruz.

Paylaşın:
1399 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ