logo

‘MEDYA KURULTAYI’ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

  • TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel; “Medya STK’ları mesleki sorunların çözümü için Basın/medya Kurultayı ile bir platformda birleşmelidir.” dedi.

‘Medya Meslek Yapılanması Bağlamında VI. Anadolu Medyası Çalıştayı’ İstanbul’da gerçekleştirildi. 13 Ekim 2022 Perşembe günü Haliç Üniversitesi Konferans Salonunda Avrasya Medya İletişim Konfederasyonu (AVKON) ve Tüm iletişim ve Medya federasyonu (TİME) Genel Başkanı Şakir Gürel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya medya çatı meslek örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Çalıştaya TİMEF Yönetim Kurulu adına katılan Kdz. Ereğli Dijital medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Başkanı ve Haber Hayat Yayıncılık İmtiyaz  sahibi Doğan Gönüllü’de raportör  olarak görev aldı.

Medya çatı meslek örgütü temsilcilerinin katılım sağladığı çalıştay toplantısında tüm katılımcılar medya meslek yapılanması konusunda görüş sundu. Toplantının sonunda, 7 kişilik bir Çalışma Komisyonu oluşturulması, oluşturulan komisyonun Medya Meslek Üst Yapılanması bağlamında bir Basın Kurultayı gerçekleştirilmesi için çalışmalar yapması kararlaştırıldı.

GÜREL : “MESLEKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR PLATFORMDA BİRLEŞMELİYİZ”

Başkan Gürel, çalıştay sunumlarını özetlediği konuşmasında, toplantıların ve temasların mesleki anlamda çok verimli olduğunu belirterek, demokrasi rejiminde medyanın dördüncü temel güç olmasının önemine dikkat çekti. Gürel “Türkiye Büyük Millet Meclisinde basın kanununun görüşüldüğü şu günlerde bizim bir araya gelerek özgürce fikirlerimizi ortaya koymamız çok kıymetlidir. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte tartıştığımız bu üst yapılanma fikri pratiğe dönüşecek ve mesleğimize olduğu kadar devletimize ve kamuoyuna büyük faydalar sağlayacaktır. Zira görüyoruz ki; meslektaşlarımız bulundukları bölgelerde mesleğimizle ilgisiz, farklı odalarla çalışmak zorunda kalmanın mağduriyetini yaşıyorlar. Bu dağınıklığın giderilmesi şart. Bu bağlamda kendimizi iyi hissedeceğimiz, meslektaşlarımıza güven veren ve aidiyet duygusunu sağlamlaştıran bir üst yapılanmanın gerekliliği ortada. Bu bağlamda medya stk’ları olarak mesleki sorunların çözümü için bir platformda birleşmeliyiz. Tüm çabamız zor koşullarda görev yapan meslektaşlarımızın kaybolmaya yüz tutmuş itibarını tekrar elde etmek, haklı saygınlığa ve fonksiyonelliğe kavuşturmaktır” ifadelerini kullandı.

Çalıştay toplantısında yapılan değerlendirmelerin ardından, aşağıdaki üç maddelik Çalıştay Sonuç Bildirisi hazırlandı.

 SONUÇ BİLDİRGESİ

  • TBMM’de görüşülmekte olan dezenformasyon yasasının kapsamının genişletilerek iyileştirilmesi için belirlenen önerilerin, siyasi partilerin grup başkan vekillerine ivedilikle iletilmesine.
  • Medya meslek yapılanması çalışmalarının, mesleki standartların belirlenmesi bağlamında desteklenmesine; Bu amaçla gerçek anlamdaki tüm medya meslek örgütlerinin katılımıyla bir Basın Kurultayı düzenlenmesine.
  • Medya meslek yapılanması ve Basın Kurultayı çalışmalarını yürütmek üzere bir komisyon kurulmasına, bu komisyonun aşağıdaki medya meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşmasına karar verilmiştir.

GÖNÜLLÜ, BASIN KURULTAYI YÜRÜTME KOMİSYONUNDA  

  • Bahtiyar Kahveci –AVKON Genel Başkan Yardımcısı (Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu)
  • Cafer Esendemir – TGF Genel Başkan Yardımcısı/ (Türkiye Gazeteciler Federasyonu)
  • Doğan Gönüllü – TİMEF Genel Başkan Yardımcısı (Tüm İletişim ve Medya Federasyonu)
  • İsmail Kahraman – TDGF  Genel Başkan Yardımcısı (Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu)
  • Mehmet Yazıcı – DİMEF Genel Başkan Yardımcısı (Dijital Medya Federasyonu)
  • Neşat Gündoğdu – KGK Ankara Temsilcisi (Küresel Gazeteciler Konseyi)
  • Semra Aman Akyürek – (Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı)

ÖDÜL TÖRENİNE KATILDILAR

Katılımcılar toplantının ardından Haliç Üniversitesinde Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir’in organizasyonunda devam eden Türk Dünyası 7. Belgesel Film Festivali Gala ve Ödül Törenine katıldı. Program Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ve Zonguldak Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Akbıyık’la bir süre sohbet eden Gönüllü, programa katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

HEYET BURSA PROGRAMINDA…

Söz konusu çalıştaya katılan heyet, Genel Başkanlığını İbrahim Erdoğan’In yaptığı Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği(AGSYD) tarafından Bursa’da düzenlenen “AGSYD 30. Gurur Yılını Türk Dünyası ile Birlikte Kutluyor” programı daveti alınca, Bursa’da düzenlenen medya konferansı, sergi açılışları ve gezilerden oluşan 2 gün sürecek etkinliklere katılmak üzere Bursa’nın Nilüfer ilçesine hareket etti.

Paylaşın:
328 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ