logo

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN KALİTESİ ARTTIRILACAK

“Geleceğe El Ver, Geleceğe Yön Ver” sloganıyla hazırlanan “Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması” projesi başladı.

IPA II kapsamında yürütülecek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığınca desteklenen ‘Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Projesi’ Ankara’da düzenlenen toplantıyla başladı.

Mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin, öğretmen ve idarecilerin eğitimi, öğrenim ortamlarının iyileştirilmesi, öğrenciler için Mesleki ve Teknik Eğitimin cazip bir seçenek haline getirilmesi amaçlarını taşıyan projenin uygulandığı illerin başında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Denizli, Adana, Sivas, Konya, Eskişehir, Trabzon, Kocaeli, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Erzincan, Kayseri, Afyon, Manisa, Çanakkale, Kırşehir, Tekirdağ, Zonguldak, Samsun yer alıyor.

Ankara/Gölbaşı Vilayetler Evi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan,  Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Birinci Müsteşarı Angel Gutıerrez Hıdalgo De Quıntana ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy projeyle ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Yapılan konuşmalarda mesleki eğitimin önemi vurgulanırken Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir;  “Gençlerimizi daha çok mesleğe yöneltmemiz lazım” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy ise; Covid 19 sürecinde meslek liselerinde maske üretiminin yapıldığına, Mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılmasına ve gelişmesinin önemine vurgu yaptı. Liseye geçiş sınavlarında Mesleki eğitimi seçen öğrencilerin sayısındaki artışa dikkat çekti.

AVKON Genel Başkanı Şakir Gürel’in de katılım sağladığı projenin kapanış konuşmasında teşekkür mesajları iletildi ve aile fotoğrafı çekimi sonrası program yemekle sona erdi.

Paylaşın:
343 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ