logo

METEOROLOJİK UYARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Mart salı günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava sisteminin bölgemizi etkileyeceği uyarında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarısına göre ; 23.03.2021 Salı günü Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, zamanla yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Çarşamba ve Perşembe günleri ise ülkemizin büyük bölümünde görülecek yağışların, Bölge genelinde kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Yağışlı sistemin hafta sonu kuzey ve doğu kesimlere çekilerek ülkemizin büyük bölümünde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının; Salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak, hafta ortasından itibaren hissedilir derecede ( 6-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Beklenen yağışlı sistem nedeni ile yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, isteniyor.

KAR YAĞIŞI TEKRAR GELİYOR!

Öte yandan valilik kanalı ile akşam üzeri yapılan 2. uyarıda, aynı sistemin bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışına neden olabileceği belirtilerek şöyle denildi:

Paylaşın:
1139 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ