logo

“MİLLETİMİZ İÇİN ŞEHİTLİK VE GAZİLİK EN YÜCE MAKAMLARDIR”

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “19 Eylül Gaziler Günü” Mesajı yayınladı.

Çorumluoğlu, Türk Milleti için Şehitlik ve Gaziliğin; vatan sevgisini, millî ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan ulaşılabilecek en yüce makamlar olduğunu kaydettiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

Türk milleti için, Şehitlik ve gazilik; vatan sevgisini, millî ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan ulaşılabilecek en yüce makamlardır. Bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamamızın asli unsurlarından biri olan kahramanlarımız, Türk milletinin kalbinde her zaman müstesna bir yere sahiptir.

Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yapmış, gazilik mertebesine ulaşmış kahramanlarımız en büyük gurur kaynaklarımızdandır.

Bugün, şehitlerimiz ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyor, Ülkemizin her köşesinde ortak duygularla şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anarken, hayatta olan gazilerimize saygılarımı sunuyorum

Paylaşın:
482 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ