logo

MİLLETVEKİLİ DEMİRTAŞ, ‘COŞKU, İNANÇ VE GURURLA’ KUTLADI

Ünal Demirtaş: “Kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97’inci yılını büyük bir coşku, inanç ve gururla kutluyoruz”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP’nin 97’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti: “9 Eylül; inanç, azim ve karalılıkla verilen kurtuluş mücadelesi sonunda, vatan topraklarının düşman işgalinden, destansı bir mücadele ile kurtarıldığı çok önemli bir tarihtir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlatılan Ulusal Kurtuluş Savaşı, 9 Eylül 1922’de zaferle taçlanmıştır. Halkına güvenen, tüm olumsuz koşullara ve yokluğa rağmen kurtuluş inancını yitirmeyen Mustafa Kemal Atatürk, beraberindeki silah arkadaşları ile Milli Mücadele sürecinde destan yazmış, Sevr’i parçalayıp tarihin çöp sepetine atmış, Türkiye’yi de siyasal açıdan inşa sürecini başlatmıştır. Bunun ilk adımı olarak da büyük zaferin 1’inci yıl dönümünde Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” sözleri ile CHP tarihteki sarsılmaz yerini almıştır.

“BAĞIMSIZLIK, ÖZGÜRLÜK VE HALK İRADESİ” VURGUSU

Bundan 97 yıl önce, savaş meydanlarında Kuvayı Milliye ruhuyla kurulan, o günden bu yana da bağımsızlığın, cumhuriyetin, demokrasinin, laikliğin, çağdaşlığın, hukuk devletinin, bağımsız yargının, basın özgürlüğünün, temel insan hak ve hürriyetlerinin güvencesi olan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Partimiz, köklü geçmişinden aldığı güçle, geleceğe emin adımlarla yürümektedir. Bağımsızlık, özgürlük ve halk iradesine dayanan temellerinden asla vazgeçmeyen CHP, devrimci ruhu ile geleceğini planlama öngörüsüne sahip olan tek partidir. Bu nedenle de özgür ve bağımsız geleceğin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

“TÜRKİYE UÇURUMA SÜRÜKLENMEKTEDİR”

Kişisel çıkarlarını ulusal çıkarların önünde görenler, tek adam dayatması ile diktatörlük hevesinde olanlar, bugün ülkemizi ekonomik ve sosyal bir krizle karşı karşıya bırakmıştır. Kendi şatafatlı hayatlarını kurmanın derdinde olan iktidar, halkı yoksullaştırmış, eğitimden sağlığa, ekonomiden ticarete kadar her alanda ülkemizi bir uçurumun eşiğine getirmiştir. Yaşanan ekonomik buhran, son derece başarısız bir şekilde yürütülen covid 19 süreci, eğitim, sağlık, dış politika alanlarındaki plansız ve öngörüsüz politikalar Türkiye’yi uçuruma sürüklemektedir. Ülkemizi, içinde olduğu bu sıkıntılı süreçten kurtaracak olan yine Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

Unutulmamalıdır ki Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşundan bu yana diktatörlüğe karşı demokrasiyi, baskıya karşı özgülüğü, zulme karşı adaleti savunmuştur.

“PARTİMİZ TÜRKİYE’MİZİ AYDINLIK YARINLARA TAŞIYACAKTIR”

Gücünü halktan alan, halk iradesini her şeyin üzerinde tutan, üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi, sahip olduğu inanç ve mücadeleci ruh ile ülkemizi bugün demokrasinin ve hukukun olmadığı baskıcı, demokrasi karşıtı tek adam rejiminden ve giderek derinleşen, halkımızı günden güne yoksullaştıran ekonomik buhrandan önümüzdeki ilk seçimde kurtaracak, cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak ve Türkiye’mizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle partimizin 97’inci kuruluş yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluştan bugüne kadar partimize emek veren herkese saygı ve şükranlarımı sunuyorum”

Paylaşın:
596 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ