logo

MİLLETVEKİLİ UÇAR, EREĞLİ’DE…

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, beraberindeki heyet ile Kdz. Ereğli’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Uçar, “Ereğli önemli ilçelerimizden bir tanesi. Ankara’da Ereğli’den bahsettiğimiz zaman tanımayan, bilmeyen yok. Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayan fabrikaları bünyesinde barındıran bir ilçemiz. Buna bağlı olarak bir takım sorunlar, taleplerde olabiliyor. Biz bu sorunları siyaset ayağı olarak çözmeye gayret edeceğiz.”dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, beraberinde partisinin Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ve kalabalık bir partili heyeti ile Kdz. Ereğli’de ziyaretler gerçekleştirdi.

İLK ZİYARET KAYMAKAMA

Milletvekili Uçar ve beraberindekiler ilk olarak Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nu makamında ziyaret etti.

UÇAR, “TEŞHİS KOYMA SAFHASINDA DEĞİL, TEDAVİ SÜRECİNDE OLMALIYIZ”

Ziyarette konuşan Uçar, nezaket ziyareti yapmak üzere bir araya geldiklerini ifade ederek, “öncelikle burada olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ereğli ilçemizin taleplerini, sorunlarını zatıaliniz ile istişare edelim, değerlendirelim istiyoruz. Şuana kadar geniş kapsamlı bir organizasyon yapamadık. İlçe başkanımıza da teşekkür ediyorum, böyle bir imkan sundular bize. Tabi Ereğli ve bölgemizde yapılacak yatırımlarla ilgili, sorunlarla ilgili, taleplerle ilgili sizlerle zaman zaman görüşüyoruz. Tabi yerinde inceleyelim, yerinde görelim istiyoruz, beraber olalım istiyoruz. Ereğli çok önemli ilçelerimizden bir tanesi, geldiğimiz günden beri hem sosyal hem ekonomik, hem siyasi anlamda Türkiye’nin en dinamik ilçelerinden bir tanesi. Başta Erdemir’i bünyesinde barındırması ve buna bağlı irili ufaklı işletmelerin de Türkiye sanayinde çok önemli yer edinmesi münasebetiyle daha çok önem vermemiz gereken ilçelerimizden bir tanesi. Aman aman sorunlarımız yok ama çözülmesi gereken, vatandaşlarımızın beklentisi olan bir takım sorunlar var. Bu sorunları biliyoruz. Yani teşhis koyma safhasında değiliz, artık tedavi sürecinde olmamız lazım. İnşallah bunları istişare edeceğiz, değerlendireceğiz, sık sık bir araya geleceğiz. Sadece zatıâlinizle değil sivil toplum örgütleri ile de önümüzdeki günlerde bir araya geleceğiz. Ereğlimizin eski günlerine, dinamik, hareketli günlerine kavuşabilmesi için neler yapabilir hep birlikte fikir alışverişinde bulunacağız. Sizlerde bu konularda bizlere önemli katkılar sağlıyorsunuz, emeklerinizi ve çabalarınızı biliyorum. Bundan dolayı da çok teşekkür ederiz.”şeklinde konuştu.  

TOSUN, “EREĞLİ ZONGULDAK’IN LOKOMOTİFİ”

Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun da konuşmasında Ereğli’nin Zonguldak’ın en büyük ilçesi olduğunu söyledi ve “her daim Ereğli, Zonguldak’ın lokomotifi olmuştur. Biz de bugün sizlerle bir hasbıhal edelim, Ereğli’nin konularıyla ilgili ve bizden istenen bir şey varsa onları da değerlendirelim istedik.”diye konuştu.

ÇORUMLUOĞLU, MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ

Kaymakam Çorumluoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Ereğli’nin bizde gözüken, Zonguldak ve Ankara’dan gözüken sorunlarını değerlendirme fırsatımız olacak. Gerçi artık Ankara Ereğli için oldukça yakın bir yer. Bizim bugüne kadarki görev yaptığımız yerlerde hem Zonguldak, hem de Ankara’ya ulaşmak çok rahat ve kolay oldu. Bunun da memnuniyetini ben yaşıyorum. Zaman zaman mecliste de Sayın Vekillerimizi ziyaret ediyoruz ve burayla ilgili sorunları beraberce değerlendirme imkanı buluyoruz.”dedi.

ESNAF KEFALET ZİYARET EDİLDİ

Uçar ve beraberindekiler daha sonra kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Hikmet Tezel’in rahatsızlığından dolayı bulunamadığı ziyarette heyeti Başkanvekili Yücel Oktay ağırladı.

OKTAY, “BÖLGENİN EN GÜÇLÜ KOOPERATİFLERİ İÇERİSİNDEYİZ”

Oktay, da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti ve “Öncelikle ekip olarak yönetim kurulu arkadaşlarımız ile uyum içerisindeyiz. Bölgenin en güçlü kooperatifleri içerisindeyiz. Esnafımıza da müjdeli haber vermek istiyorum. Yüzde 8 olan banka faizleri yüzde 6’ya düşmüştür. 48 Ay olan vadeler 60 aya çıkmıştır. Banka komisyonları da yüzde 1’e inmiştir. AK Parti hükümetine ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz. Her zaman esnafın yanında olan bir Cumhurbaşkanımız var” dedi.

UÇAR, “ESNAFIMIZ DA VATANDAŞIMIZ DA RAHATLAYACAK”

Milletvekili Hamdi Uçar da esnaf odalarına giderken evlerine gittikleri gibi hissettiklerini dile getirerek,  “Esnaflarımızın, vatandaşlarımızın sorunlarına sıkıntılarını çözüm bulunması noktasında çaba gösteren bir Cumhurbaşkanımız var. Faizlerin artması, piyasanın daralması gibi süreçlerden en fazla etkilenen esnaf camiamız. Bunu biliyoruz. İçerideki ve dışarıdaki olaylar vesaire vesaire bir sürü süreç yaşadık. Ekonomi düzelecek, faizler geri gelecek, esnafımız da vatandaşımız da rahatlayacak. Piyasa hareketlenirse iş dünyası hareketlenirse hem üreten hem de tüketenlerin mutlu olması gereken bir düzen olması lazım. Gayret ve çabamız bu yönde. Arkadaşlarımız ile birlikte Ereğli ilçemizde bir dizi ziyaretler yapıyoruz. Nezaket ziyaretlerinde bulunuyoruz. Çok protokol anlamında değil alışılmışın dışında değil normal ziyaretler olması lazım. 1 yıldır hem yerel seçimler, içerideki ve dışarıdaki olaylar nedeniyle gelemedik. Bundan sonra sürekli birlikte olacağımızı ifade etmek istiyorum.”diye konuştu.

ŞOFÖRLER ODASI ZİYARETİ

Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasını da ziyaret eden Uçar ve beraberindekileri burada Oda Başkanı Cevdet Civelek ve Yardımcısı Ahmet Küçük karşıladı.

CİVELEK, “BİR ARADA OLMAKTAN MUTLUYUZ”

Oda Başkanı Civelek, ziyaretle ilgili düşüncelerini  “güzel bir görüntü oldu. Sizleri bir arada görmek Ereğli ve bizim için çok iyi bir şey. Tabi ufak tefek sorunlarımız var. Onları da uzatmadan kısa başlıklar halinde konuşuruz. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Tabi ki esnaf başkanı olduğumuz zaman her zaman sıkıntılar içerisinde olacağız. O da bizim görevimiz, biz de sizlere ileteceğiz bazı sorunları. Sizler de bizlere yardımcı oluyorsunuz da zaten, bundan sonra da olacağınıza eminim. ”sözleri ile paylaştı.

UÇAR, “EREĞLİ’Yİ ANKARA’DA TANIMAYAN, BİLMEYEN YOK”

Miletvekili Uçar, ilçe başkanı Fatih Çakır’ın organizesi ile ilçede bir takım ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydederek, “şuanda da odamızda sizlerle beraberiz. Bizleri aranızda görmekten mutlu olduğunuzu ifade ettiniz, davet etiğiniz her ortama biz geliriz, çekinmeyiz. Biz de burada olmaktan büyük keyif duyuyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini, sorunlarını çözme konusunda siz Oda olara biz siyaset ayağı olarak mücadele vereceğiz. Bu bir görevdir. Sorunlar bitecek mi bitmeyecek tabi ki, yenisi eklenecek. Ama çözüm için mücadele etmemiz gerekiyor. Sizlerin bize ilettiğiniz talep ve sorunlara karşı gösterdiğimiz hassasiyeti de biliyorsunuz zaten. Sık sık bir araya gelip müzakere etmek, sorunlar konusunda fikir alışverişinde bulunmak yegane isteğimizdir. Bizler de sizleri Ankara’da ağırlamak isteriz. Ereğli önemli ilçelerimizden bir tanesi. Ankara’da Ereğli’den bahsettiğimiz zaman tanımayan, bilmeyen yok. Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayan fabrikaları bünyesinde barındıran bir ilçemiz. Buna bağlı olarak bir takım sorunlar, taleplerde olabiliyor. Biz bu sorunları siyaset ayağı olarak çözmeye gayret edeceğiz.”dedi.

Paylaşın:
948 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ