logo

MİMAR BARTU CAN, ARKADAŞ KAVGASINA KURBAN GİTMİŞ!

  • Yaklaşım 6 ay önce Zonguldak-Kdz. Ereğli arasındaki dağlık alanda Mimar Bartu Can’ın intihar süsü verilerek işlenen cinayet Zonguldak İl Jandarma ekiplerinin titiz çalışması sonucu aydınlatıldı. Buna göre Can, tartıştığı arkadaşı K.A. tarafından ruhsatsız silahla öldürüldü. Suçunu itiraf eden K.A. tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Edinilen bilgilere göre olayın süreci şöyle gelişti:

Zonguldak ili, Kdz.Ereğli ilçesi, D-010 karayolu üzerinde bulunan Yumurta Kayalıkları mevkiine 09.09.2023 tarihinde arkadaşlarıyla kamp yapmak maksadıyla giden B.C. isimli şahsın cansız bedeni arkadaşları tarafından 10.09.2023 günü saat 08.30 sıralarında kamp alanının yaklaşık 50-60 metre ilerisinde bulunmuştur. Yapılan ilk incelemede şahsın ateşli silahla öldürüldüğü tespit edilmiştir. Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı tarafından söz konusu olayla ilgili olarak JASAT (Jandarma Dedektifleri), İstihbarat, Siber, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri emrinde görevli personelden oluşan çalışma grubu oluşturularak olayın aydınlatılması için gerekli çalışmalara başlandı.

Meydana gelen olayla ilgili olarak yaklaşık (6) ay süren saha araştırması, (22.543) araca ait KGYS/PTS, güvenlik kamerası incelemesi ve alınan tanık beyanlarından söz konusu cinayetin işlendiği bölgede olayın meydana geldiği saatlerde K.A. ve M.Ö. isimli şahısların alkol aldıkları tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda K.A. ve M.Ö. isimli şahıslar 04.03.2024 tarihinde yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli şahıslarla yapılan görüşme ve alınan ifade beyanında, K.A. isimli şahıs M.Ö. ile birlikte alkol aldıkları esnada maktul B.C.’ın yanlarına geldiğini, aralarında çıkan tartışma neticesinde K.A.nın yanında bulunan ruhsatsız tabanca ile ateş etmesi suretiyle B.C.’yi öldürdüğünü ve olayda kullandığı suç aleti olan tabancayı bölgede bulunan dereye attığını beyan ederek suçunu itiraf etti.

Adli Makamlara sevk edilen M.Ö. Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakılmış, K.A. ise tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Paylaşın:
759 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ