logo

MİRAÇ GECESİ, SIKINTILARDAN KURTULUŞA VESİLE OLSUN…

  • Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Miraç Gecesi mesajında, depremlerde vefat edenlere rahmet, yaralılara şifa dileyerek, “Bu mübarek gecenin, başta depremzede kardeşlerimiz olmak üzere milletimiz ve ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

İslam Alemi için günün anlam ve önemine vurgu yapan Erbaş, “Bu gece, Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yükseldiği Miraç hadisesinin seneidevriyesini idrak edeceğiz. Bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Erbaş yazılı açıklamasında, “Peygamber Efendimizin şahsında tecelli eden ve müminler için ilahi bir armağan olan miracın bugüne bakan pek çok yönü vardır. Her şeyden önce Miraç, hayatın zorluk ve sıkıntıları karşısında sabır ve metanetle duran, iman ve istikametten taviz vermeyen müminlerin asla yalnız ve yardımsız bırakılmayacağının bir göstergesidir. Tevhit ve hakikat yolunda sebat edenlerin hiç ummadıkları anda nice ilahi lütuflara mazhar olacağının bir nişanesidir.” mesajı verdi.

Erbaş masajını “Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Miraç gecesini tebrik ediyorum. Depremlerde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet ve mağfiret, yaralılarımıza şifa ve metanet diliyorum. Bu mübarek gecenin, başta depremzede kardeşlerimiz olmak üzere milletimiz ve ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” diye sonlandırdı.

MİRAÇ KANDİLİ VESİLESİ İLE YAYIN KURULUŞUMUZA ULAŞAN MESAJLAR ŞÖYLE :

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK:

Mübarek Kandil gecesinde hiç şüphesiz kalplerdeki dualarımız ortak; Birlik, beraberlik ve dayanışmaya en çok ihtiyacımız olan bu gecede edeceğimiz bütün duaların kabul olmasını diliyorum. Miraç Kandilimiz mübarek olsun.


KDZ. EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI Y.K. BAŞKANI ARSLAN KELEŞ :

Sevgili Peygamberimizin hikmetlerle dolu miraç yolculuğunu gerçekleştirdiği gecede, Mübarek Miraç Kandil’inin, milletçe yasadığımız bu büyük felaketin biran önce üstesinden gelmemize vesile olmasi temennisiyle, vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.


Paylaşın:
291 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ