logo

MÜFTÜOĞLU’NUN KONUĞU KENTSEL-KIRSAL KALKINMA BAŞKANI

  • • CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Aday Adayı Buket Müftüoğlu, aynı zamanda kurucusu olduğu ‘Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu (SUDA) Kurucu Başkanı Serdar Karadağ ile Ereğli’de bir araya geldi.


Genel Merkezi İstanbul’da bulunan SUDA Kurucu Başkanı Serdar Karadağ’ı 2 Ocak 2024 Salı günü Kdz. Ereğli’de ağırlayan Müftüoğlu, konuğu ile birlikte önce Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kdz Ereğli İlçe örgütünü ziyaret etti, ardından Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Deniz Ticaret Odasına (DTO ) ziyaretler gerçekleştirdi.

SUDA’DAN ‘TAM DESTEK’ SÖZÜ

TSO ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş’le görüşen ikili, platformun kentlerin kalkınması için yerel yönetimler, ulusal -uluslararası örgütler, hükümetler ve özel sektöre destek verdiğini anlatarak sözlerine başladı.
Kentlerin potansiyellerini en üst seviyede kullanabilmeleri ve sürdürülebilir, güçlü bir kalkınma sağlamak için yenilikçi ve bilimsel stratejiler geliştiren platformun aynı zamanda turizm-tanıtıma yönelik projeler üreterek uygulanmasına da destek verdiklerini söyleyen Karadağ, Müftüoğlu’nun Belediye Başkanı seçildiği takdirde SUDA Platformu’nun Kdz Ereğli Belediyesine kurumsal olarak tam destek vereceklerini ifade etti.

KELEŞ, “İLÇENİN KALKINMASI ORTAK PAYDAMIZDIR”

Samimi ortamda gerçekleşen görüşmede ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Keleş, kentin gelişmesinin ortak paydaları olduğuna dikkat çekti ve üyeleri ile tüm iş dünyasının gelişmesine olumlu yansıyacağına inandığını söyledi. Görüşmede Batı Karadeniz bölgesinin en gelişmiş sanayi şehri olan Kdz. Ereğli’nin yenilenebilir enerji kaynaklarının potansiyelinin, kurumlar arası bütüncül yaklaşımla değerlendirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Karadağ ve Müftüoğlu’na başarılar dileyen Keleş, ilerleyen dönemlerde platform çalışmalarında iş birliği içinde olmaktan memnuniyet duyacaklarını da sözlerine ekledi.

DENİZCİLİK SEKTÖRÜ EREĞLİ’NİN GELİŞMESİNDE DAHA ETKİLİ OLACAK

Müftüoğlu, konuğu Karadağ ile birlikte IMEAK Deniz Ticaret Odası Kdz. Ereğli Şube Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyarette ise Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Ünlüer ’in ilçe dışında olması nedeni le Başkan Yardımcıları Kağan Boy ve Burak Gürdal ile görüştü.

DTO’ nun son dönemlerde ilçe dinamikleri arasında yer almasının ekonomik ve sosyokültürel çevrelerde memnuniyet yarattığı ve ilçenin kalkınıp gelişmesinde denizcilik sektörünün daha etkili olması gerektiği konusunda görüş birliğine varan heyet, ilerleyen dönemlerde yeni projelerde bir araya gelmek üzere sözleşti.

“KATKI SAĞLAYACAK PROJELERE İMZA ATMAK İSTERİM”

Ereğli’de gerçekleştirilen temasların ardından konuğu Karadağ’a teşekkür eden Müftüoğlu, “Karadeniz Ereğli’miz her konu başlığında hizmetin en iyisine layık. En kısa zamanda sizi tekrar ilçemizde ağırlamak; şehir dinamikleri ve basınla buluşturmak, başta sürdürülebilir kalkınma modelleri, planlı kentleşme ve turizm olmak üzere ilçemize her anlamda katkı sağlayacak projelere birlikte imza atmak isterim. ” diyerek uğurladı.

Karadağ’da, Karadeniz Ereğli’de çok değerli gözlemlerde bulunduğunu ifade etti ve en kısa zamanda ön rapor hazırlayıp Müftüoğlu ile paylaşacağını bildirerek ilçeden ayrıldı.

Paylaşın:
394 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ