logo

MÜFTÜOĞLU’NUN MOTİVASYONU; LİDERLİK, GENÇLİK VE DEĞİŞİM

• CHP’den Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Aday Adayı olan Buket Müftüoğlu, yaklaşık bir yıl önce IMEAK Deniz Ticaret Odası Kdz. Ereğli Şube Yönetimi olağan genel kurulu seçimi ile gerçekleşen yönetim değişikliğine dikkat çekti.

• Makale kıvamındaki açıklamasında “İddiası olmayan lider olamaz. Deniz ticaret Odası’nın genç ekibi Karadeniz Ereğli‘de öncelikle bu öğrenilmiş çaresizlik duygusunu yenmiştir.” İfadelerine yer veren Müftüoğlu, DTO’daki değişimin kendisine büyük motivasyon ve güç sağladığına belirterek şöyle dedi:

“İDDİASI OLMAYAN LİDER OLAMAZ” VURGUSU

Memleketimde Deniz Ticaret Odası(DTO), bir Kaptan torunu olarak, benim için baba evinden farksızdır.
Doğup büyüdüğüm sokaktaki merkezi ile Ereğli’nin belki de en güzel ofisine sahiptir DTO.
Bu arada beni bu kadar heyecanlandıran sebeplerden biri de Deniz Ticaret Odası’nın yeni seçilmiş genç ekibi ve onlara duyduğum kardeşlik duygusudur.
Toplum; gücünü oturduğu koltuktan alan, arkasından gelen genç, motivasyonu yüksek kadroları, egosuna yenik düşerek görmezden gelen, ne olursa olsun yaşına, hizmet süresine bakmaksızın makamı devir etmekte zorlanan ve bu duruma türlü haklı bahaneler üreten liderlerden yorgun düştü. Gençler sırf bu durum yüzünden siyasete olan inançlarını yitirdiler.
İddiası olmayan lider olamaz. Deniz ticaret Odası’nın genç ekibi Karadeniz Ereğli‘de öncelikle bu öğrenilmiş çaresizlik duygusunu yenmiştir.

“DTO SEÇİMİ GENÇLERE İLHAM, HALKA UMUT OLMUŞTUR”

Gençlere örnek, söylemlerle değil eylemlerle olur. Bu milletin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Şam’da ilk görev yeri 5. Orduya atandığında bu günkü Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Vatan ve Hürriyet Cemiyetini 26 yaşında kurdu. Çanakkale’de Anafartalar Komutanı olarak tarih yazdığında ise 35 yaşında idi.
19 Mayıs 1919’da bu milletin makus talihini yenmek üzere Samsun’a çıktığında yalnızca 38 yaşında, Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurduğunda ise Mustafa Kemal 43 yaşında bir devlet adamı idi.
Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen DTO İMEAK seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisi’nde herkesin biraz şaşkınlık biraz hayretle tanık olduğu Kasım ayında partimizde gerçekleşen 38. Kurultay sürecinde yaşanan değişimden önce yaşanmıştır. Başta Burak Gürdal, Kağan Boy ve Oğuz Ünlüer’in olduğu ekip, Ereğli’de imkansız denen bir seçimi kazanmış, karşısındaki türlü güç ve entrikaları yenerek şehre ve gençlere umut olmuştur. Kdz Ereğli DTO İMEAK seçimi gençlere ilham, Kdz Ereğli halkına umut vermiştir.

DTO BAŞKANI ÜNLÜER’İN SÖZLERİNİ REFERANS GÖSTERDİ

Benim de gönülden desteklediğim Başkanımız Sevgili Oğuz Ünlüer’in tarafıma söylediği; “Bu şehirde içimize sinen gençleşmeyi özlemle beklediğimiz bir tek Kdz. Ereğli Belediyesi kaldı ablacığım, onu da seninle yaşamayı hepimiz canı gönülden destekliyor ve istiyoruz.” sözleri benim çıktığım yolda en büyük motivasyonum ve gücümdür. virabismillahereglim🐟

Paylaşın:
318 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ