logo

MUHTARLAR GÜNÜNÜ KUTLADILAR…

.

  • 19 Ekim Muhtarlar Günü yazılı mesajlarla kutlanıyor.

Demokrasinin ve yerel yönetimlerin temel taşlarından olan ve devlet ile halk arasında köprü görevi üstlenen köy ve mahalle muhtarlarının günü her yıl 19 Ekim’de kutlanıyor.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeni ile yayın kuruluşumuza ulaşan yazılı mesajlar şöyle :

ZONGULDAK VALİSİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU :

Geçmişi 200 yıllık bir sürece dayanan, toplumsal hayatımızda önemli bir yer tutan, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisi olma gibi bir özelliği bünyesinde barındıran ve geleneği geçmiş süreç içerisinde oluşan muhtarlık müessesesi tarihimizin, devlet geleneğimizin, demokrasimizin ve kültürümüzün köklü ve kadim kurumlarından birisidir.

         Köy ve mahallelerimiz ile şehrimizi daha güzel ve daha yaşanılabilir kılmak ile çok daha ileriye taşımak için işbirliği, koordinasyon ve ahenk içerisinde birlikte çalıştığımız muhtarlarımız görevlerini özveri, fedakarlık ve büyük bir şevkle, bir anlamda yerel kamu denetçisi gibi yerine getirmekte, milletimizi, devletimizi ve kamu kurumlarımızı temsil etmekte, gözlemledikleri ihtiyaç, talep ve beklentileri bir köprü vazifesiyle ilgili makamlara ileterek, sonuçlarını takip ederek çok önemli bir kamu hizmetini üstün görev anlayışı ve sorumluluk bilinciyle ifa etmektedirler.

            Devletimizin milletimize hizmet yolunda önemli bir kapısı ve yapı taşı olan muhtarlarımızın vatandaşlarımıza hızlı, etkin, kaliteli ve en iyi hizmeti sunma konusunda bizlere iletecekleri ihtiyaç ve sorunları önemsiyor, öncelikli yaklaşıyor, kamusal yatırım ve hizmetlerin değerli muhtarlarımızla uyum, iş birliği, içten yaklaşım ve koordinasyon içerisinde sunulmasına özen gösteriyoruz.

         Bu duygu ve düşüncelerle; değerli köy ve mahalle muhtarlarımızın 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’nü en kalbi duygularımla kutluyor, görevlerini yerine getirirken her zaman yanlarında olacağımızı ifade ediyor, sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yaşam temennisiyle çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.


AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ SAFFET BOZKURT :

“Muhtarlık müessesesi demokrasimizin ilk temel taşlarını oluşturmaktadır. Köy ve mahallelerindeki ihtiyaç ve talepleri tespit ederek yapılacak olan kamu hizmetlerinin daha verimli bir şekilde yerine getirilmesi noktasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında önemli bir görevi üstlenen Muhtarlarımız; köylerde ve mahallelerde devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır.
Devletimizin yereldeki temsilcisi değerli Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum. Rabbim hizmetlerini daim etsin.”


KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK :

“Muhtarlık kurumu, yerel demokrasinin en köklü yönetim modeli olarak 1829 yılından bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Ülkemizde demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlarımız, toplumumuzun temel ihtiyaçlarını karşılamada ve yerel yönetimlerle vatandaşlarımız arasında önemli bir bağ kurmada büyük bir rol oynamaktadırlar.

2015 yılından itibaren muhtarlarımızın karşılaştıkları sorunlara ve çözüm önerilerine ilişkin yaklaşımların ortaya konabilmesi, temel ihtiyaçların belirlenebilmesi amacıyla 19 Ekim, Muhtarlar Günü olarak kutlanıyor.

Her zaman köy ve mahallelerimizin kalkınması ve refahı için çalışmış, halkımızın sesi olan muhtarlarımız, vatandaşların devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı oluyor, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından olan katılımcılığın sağlanmasında,  birlikte hareket etme yeteneğinin gelişmesinde önemli bir görev üstleniyorlar.

Kdz. Ereğli Belediyesi olarak 31 mahalle muhtarımız başta olmak üzere 3 belde, 7 bölgedeki 137 muhtarımızla halkımıza hizmet götürmek için işbirliği modeli oluşturuyor, kentimizin sorunlarını birlikte aşıyoruz.

Muhtarların taleplerini hiçbir bürokratik engelle karşılaşmadan Belediyemize ulaştırabilmesi ve çözüm yollarını birlikte bulmak konusunda çok titiz bir yaklaşımımız var. Bunun güzel sonuçlarını alıyoruz. Muhtar arkadaşlarımla hep birlikte daha yaşanabilir, daha huzurlu ve daha güzel bir geleceğe ulaşmak için omuz omuza çalışmaya çaba gösteriyoruz.

Bugün aramızda olmayan çok değerli muhtarlarımıza da Allahtan rahmet diliyor,

Ereğli’ye ve köylere yaptıkları çok değerli hizmetlerle gözümüzde ve gönlümüzde büyüyen tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü sevgi, barış ve dostluk duygularımla kutluyorum.”


KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI MEHMET YAPICI :

19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi kapsamında, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesinin kuruluşu çerçevesinde her yılın 19 Ekim günü “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

            Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.

            Böylesine önemli bir görevi icra eden, demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkârı muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü’nü” tebrik ediyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.


Muhtarlar Günü nedeni ile Kdz. Ereğli Kaymakamlığı Kutlama Komitesi tarafından düzenlenecek program 19 Ekim Perşembe günü saat 10.30’da Atatürk Anıtı alanında başlayacak.

CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI ALİ KOCAMANOĞLU:

Muhtarlık müessesesinin ihtiyaçlarını belirlemek, muhtarların karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri üzerine farkındalık yaratmak ve muhtarlık müessesesinin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim günü Muhtarlar Günü olarak belirlenmiştir.

Vatandaşlarımızın tercihi ve seçimiyle iş başına gelen muhtarlarımız, vatandaşla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görerek kamu hizmetlerinin vatandaşlarımıza etkin ve sağlıklı bir şekilde sunulmasında önemli bir rol üslenmektedirler.

Kentimizin her alanda gelişmesinde ve kalkınmasında muhtarlarımızın rehberliği, önerileri ve düşünceleri önemli olduğundan, bizler de vatandaşlarımızla bağ kurabilmek için muhtarlarımızla iş birliği içerisinde çalışmalar yapmanın ve bunun için elverişli koşullar oluşturmanın gayreti içindeyiz.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında “Türkiye Yüzyılı” hedeflerine ulaşma noktasında atılan her adımda, yürütülen tüm çalışmalarda devletimizin ve milletimizin temsilcisi olan muhtarlarımızın destek ve katkılarını önemsiyor, yeni yüzyılın Türkiye’sini hep birlikte inşa edeceğimize inanıyorum.

Bu düşüncelerle, mahalli idarelerimizin temel taşı olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine sağlık, mutluluk ve görevlerinde başarılar diliyorum.


Paylaşın:
219 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ