logo

‘MÜJDE’ EREĞLİ AÇIKLARINDAN MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Ağustos Cuma günü önemli bir müjde açıklayacağını duyurması, gözleri Zonguldak Ereğli açıklarında enerji kaynağı arayan Fatih Sondaj Gemisine çevrildi.

Ulusal kanallarda yorum yapan Abdulkadir selvi, Avni Özgürel ve diğer gazeteciler, Karadeniz’da yüksek revervli doğalgaz veya petrol bulunmuş olabileceği, böylece dışa bağımlılığın azalacağı yönünde yorumlar yaptılar.

Ülkenin eksen kaymasına neden olacak kadar önemli olduğu açıklanan ‘Müjde’ye 24 saatten az bir zaman kalırken, Karadeniz’de çıkacak petrol veya doğalgaz türü bir enerji kaynağının ülke için umut olması kadar, Fatih Gemisinin bulunduğu bölge olan Zonguldak ve Ereğli’de de ayrıca heyecan yarattı. !…

‘Müjde’ ile ilgili diğer yorumlar ise COVİD-19 aşısının veya Akdeniz’de enerji kaynağı bulunmuş olması yönünde…

FATİH GEMİSİ 15 TEMMUZ’DAN BU YANA EREĞLİ AÇIKLARINDA

Türkiye’nin ilk milli sondaj gemisi ‘Fatih’ Karadeniz’de gerçekleştireceği sondaj faaliyetleri geçen 30 Haziran günü Zonguldak’a gelmiş buradan da Ereğli açıklarında bulunan ‘Tuna-1’ alanında 15 Temmuz itibariyle sondaj faaliyetlerine başlamıştı.

Fatih Sondaj Gemisi’nin bölgede doğalgaz rezervi bulduğu yönündeki iddialar üzerine Zonguldak ismi kamuoyunda sıkça konuşulmaya başlandı. 191 yıl önce taşkömürünün bulunmasıyla birlikte emeğin başkenti olan Zonguldak bu kez de doğalgaz heyecanı yaşıyor. Vatandaşlar, Zonguldak’ın 175 kilometre açığında bulunduğu iddia edilen doğalgaz rezervi ile dışa bağımlılığın azaltılacağı ümidini yaşadıklarını belirterek mutluluklarını paylaştılar.

Heyecanla Cuma günü açıklanacak olan müjdeyi bekleyen vatandaşlar, Zonguldak’ın enerji ihtiyacının karşılanmasıyla gündeme gelmesinin heyecan verici olduğunu açıkladılar.

Paylaşın:
790 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ