logo

MÜSİAD EXPO 2022 KAPILARINI AÇIYOR

  • Bu yıl 19’uncu kez kapılarını açacak MÜSİAD EXPO 2022 Ticaret Fuarı için geri sayım başladı. 2-5 Kasım tarihlerinde TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek organizasyon hakkında bilgiler veren MÜSİAD Karadeniz Ereğli  Başkanı Abdulkadir Çınar, 124 ülkeden sanayici, yatırımcı ve girişimci iş insanının İstanbul’da bir araya geleceğini vurguladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) koordinasyonunda 1993 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen Türkiye ve bölgenin en kapsamlı karma ticaret fuarı MÜSİAD EXPO, bu sene 2-5 Kasım tarihlerinde TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. 25 bin metrekarelik fuar alanında 100 binin üzerinde ziyaretçi ve katılımcının ağırlanacağı organizasyon kapsamında ayrıca D8 Büyükelçiler Zirvesi de düzenlenecek.

“MÜSİAD EXPO, etki alanını her geçen dönemde daha da artırıyor”

MÜSİAD Karadeniz Ereğli Başkanı Abdulkadir Çınar, dünyanın dört bir yanından sanayici, yatırımcı ve girişimci iş insanının İstanbul’da bir araya geleceğini söylerken, MÜSİAD EXPO kapsamında düzenlenecek farklı etkinlikler ile fuarın aynı zamanda bir ticari diplomasi zirvesi olacağını da ifade etti.

Çınar sözlerine şöyle devam etti:

“19’uncu kez kapılarını açacak olan MÜSİAD EXPO, 124 ülkeden sanayici, yatırımcı ve girişimci iş insanını İstanbul’da bir araya getirecek. İki yılda bir düzenlenen fuar etki alanını her geçen dönemde daha da artırırken, Türkiye’nin üretim potansiyelini de gözler önüne seriyor. MÜSİAD EXPO ile ilk kez ticaret yapan, bu fuar ile küresel pazarlara ulaşan binlerce iş insanı, aynı zamanda Anadolu’daki şehirlerimizin kalkınmasına da ciddi katkı sağlıyor. MÜSİAD EXPO kapsamında düzenlenecek çeşitli etkinlikler ise ticari diplomasiye yönelik önemli girişimler barındırıyor. Bu yıl ilk kez D8 Büyükelçileri Zirvesinin de yapılacağı fuarda ayrıca, IBF Uluslararası İş Forumu’ da, Gıda Güvenliği ve Neslin Muhafazası teması ile gerçekleştirilecek.”

“Fuarda Bölgemizden 4 Firma Yer Alıyor”

Sadece üye firmalarımızın stand açabildiği MÜSİAD Fuarında, şube üyelerimizden,

ÇINAR BORU 2. SALON – 231 A no’lu stantta

ERDOĞAN METAL 2. SALON – 204 B no’lu stantta,

GÜÇBİR JENERATÖR 7. SALON – 710 no’lu stantta,

TAT METAL 2. SALON – 232 A no’lu stantta,

yerlerini almış olup bölgemizi bu büyük organizasyonda temsil edeceklerdir.

“60’tan fazla ülkeden nitelikli alım heyeti MÜSİAD EXPO’yu ziyaret edecek”

MÜSİAD EXPO’da 60’tan fazla ülkeden nitelikli alım heyetinin üyelerden gelen talepler doğrultusunda şekillendiğini ve hedef pazarlara yönelik ürün ve hizmet odaklı bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Çınar, fuar kapsamında 5 milyar dolarlık bir iş bağlantısı hedeflediklerini belirtti ve şunları dile getirdi.

Fuar, 5 milyar dolarlık ticaret potansiyeline sahip

“Fuar için titiz bir çalışma yürütülüyor. Bu çerçevede nitelikli alım heyetlerinin oluşmasında ürün ve hizmet odaklı bir anlayış sürdürülüyor. Üyelerimizden gelen talepleri de değerlendirerek, farklı ürün ve hizmet kalemlerinde iş insanlarımızı doğrudan muhatapları ile bir araya getireceğiz. MÜSİAD EXPO’da düzenlenecek B2B görüşmelerinde de iş bağlantılarını bir adım öteye taşıyarak fuar veriminin arttırılması hedefleniyor. Fuarımızın ana beklentisi 5 milyar dolarlık bir ticaret bağlantısına imkan sağlamak. Türkiye, bölgesel ve küresel ticaretin merkezi konumunda. Ülkemizin stratejik konumu ve barındırdığı potansiyel büyük fırsatlar sunuyor. Aynı zamanda MÜSİAD EXPO’da tanıtımını yapacağımız MÜSİAD Yatırım Destek Ofisi ve MÜSİAD Ticaret Ofisi ile de bu ticaret ağının sürdürülebilirliğini güçlendireceğiz. Ülkemizin güçlü yarınlarına, üreten Türkiye idealiyle katkı sunmaya devam edeceğiz.”

“En üst düzeyde katılım bekliyoruz”

Açıklamasının sonunda fuara ve beraberinde düzenlenecek organizasyonlara tüm hemşerilerini beklediklerini dile getiren MÜSİAD Karadeniz Ereğli Başkanı Çınar, “Kapasitesi ve iş bağlantı hacmi ile ülkemizin en büyük uluslararası fuarlarından biri olan MÜSİAD Fuarı’na tüm iş adamlarımızı ve halkımızı bekliyoruz. Fuarımız hakkında http://www.musiadexpo.com web sitesi üzerinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Fuarımızın geçmiş yıllardaki verimi ve bereketi inanıyoruz ki bu yıl da aynı şekilde tekrar edecektir. Temennimiz ve beklentimiz, gerek bölgemizi temsilen katılan üye firmalarımızın gerekse tüm katılımcı üye firmalarımızın fuarımızdan en üst düzeyde kazanım sağlamasıdır. MÜSİAD Fuarı ve beraberinde düzenlenecek etkinliklerin derneğimize, fuarda yer alan bölgemiz ve diğer üye firmalarımıza aynı zamanda ülkemize hayırlar getirmesini dileriz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaşın:
387 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ