logo

NE OLACAK BU KEDİLERİN HALİ?!

  • Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Bahçe duvarı dışında oluşan kedi popülasyonu kontrolden çıkınca “ne olacak bu kedilerin hali?” sorusu gündeme geldi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi(KEAL) Bahçe duvarı dışında oluşan kedi popülasyonun artması yeni başlayacak eğitim-öğretim dönemi öncesi soruna çözüm bulmayı zorunla hale getirdi.

Okul bahçesinin dışında oluşan kedi yoğunluğuna her gün yenileri eklenirken; okul idaresi, hayvan severler ve çevre halkı, acilen yeni  tedbirlerin alınması gerektiğini savunuyor.

MÜDÜR ALTIN : “HİÇ OLMAZSA YENİ KEDİ BIRAKILMASIN”

Konu ile ilgili bilgisine başvurulan KEAL Müdürü Selçuk Altın, okul bahçesinin iç kısmında kedi bakım evinin olduğunu belirterek, pandemi döneminde  iyi niyet çerçevesinde bahçe dışındaki kedilerin de bakımını üstlendiklerini kaydetti. Bir süre sonra bahçe dışındaki kedi sayısının kontrol edilemez boyutta artmasının öğrenci sağlığını tehdit eder hale geldiğine dikkat çeken Altın, “Her gün yeni yavrular bırakıyorlar. Kontrol edilemez hale geldi. Hayvan severler mama bırakıyorlar ama o da bir yere kadar… Kediler okul içerisine bile girmeye ve kaldırımdan yürüyenlere sataşmaya başladılar. Bu durum sürdürülemez hale geldi. Belediyenin de barınağı bildiğim kadarı ile yok. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. En azında yeni kedi bırakılmasın istiyoruz. Hayvan sever dernekleri de buna bir çare bulamıyorlar. İyi niyetle yaklaştığımız olay kontrol dışına çıkmış durumda, lütfen buraya yeni kedi bırakılmasın, çünkü sayı arttıkça hem kediler, hem okul, hem de çevre mağduriyeti aynı oranda artıyor!” diye konuştu.  

EMEKLİ ÖĞRETMEN ŞEN “ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR SORUN”

Hayvan dostu olarak biline Emekli Öğretmen Olgun Şen ise konuya hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini ifade ederek, “KEAL’in kedileri sadece Karadeniz Ereğli’nin  değil, aslında tüm ülkenin ortak sorunu. Sokak hayvanları benim canlarım.  Yıllardır bir kedi sever olarak, sokak canlarına hizmette kusur etmiyorum. Benim gibi milyonlar var. Sorunun çözülmemesi, çatışmalar, tartışmalar bitmiyor. Çözüm yok. Lokal çözümlerle, ulusal boyutta çözümler üretilemiyor. KEAL’in önünde, çok sağlıksız şartlarda, sayısı yüzlere ulaşan kediler var. Kontrolsüz üreme ve atmalarla, çığ gibi büyüyor sorun. Ortak bir proje üretilip Erdemir’in kullanmadığı metruk binalardan faydalanılabilir.  Hayvanseverler, artan maliyetler karşısında, hayvanlarını terke mecbur kalıyorlar. Bu vicdanla, cüzdanı arasına sıkışan hayvan dostları, çaresizliğe çare istiyor. Acilen ve hassasiyetle çözüm üretilmesi gerekiyor.” dedi.

KEDİLER DE MAĞDUR OLMADAN…

KEAL bahçesinin dışındaki kedi yoğunluğunun artmaması çevre ve öğrenci sağlığı açısından önem arz ediyor! Sorumlu yayıncılığımız gereği, yetkilileri “Ne olacak bu kedileri hali?” sorunsalına kedileri de mağdur etmeden çözüm üretmek üzere göreve davet ediyoruz.

Paylaşın:
693 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ