TOBB’a bağlı Oda-Borsa üyesi şirketlerin TOBB Nefes Kredisi başvurularını 8-9 Temmuz’da Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Akbank, Yapı Kredi, Denizbank ve Ziraat Katılım şubelerinden yapabilecekleri açıklanmıştı. Açıklamaya göre; Kredi Garanti Fonu, kendi öz kaynak desteğiyle bu kredilere %80 oranında kefalet sağlayacak ve bir firma azami 2,5 milyon TL kredi kullanabilecekti. Faiz oranı başvuru anında belli olan kredilerin 6 ay ödemesiz şekilde azami 36 ay vadeli olacağı için bir çok şahıs ve tüzel kişilik ilgili bankalara başvurdu.
BANKALAR: “ŞUBEMİZE TANINAN LİMİTLER YETERSİZ”
Yayın kuruluşumuz ulaşan haberlere göre; Kdz. Ereğli’deki banka şubelerine başvuran bir çok işletme sahibinin başvuruları limit yetersizliği nedeni ile reddedildi. Bankalar ellerinden bir şey gelmediğini savunurken, işletme sahipleri ise kredi kullanımına ihtiyaç olduğu konusunda ısrarlı!..
İŞLETME SAHİPLERİ : “UMUTLANMIŞTIK, ANCAK İÇİ BOŞ ÇIKTI!“
Duruma tepki gösteren işletme sahipleri “Kdz. Ereğli gibi ekonomik hareketliliği yoğun olan bir ilçeye neden bu kadar az limitler tanınıyor! Az sayıda firmaya çok miktarda kredi kullandırılacağına çok sayıda firmaya azar miktarda kredi kullandırılması daha uygun olurdu. Nefese kredisi limitleri yeniden değerlendirilsin. Vergimizi-SGK primimizi ödüyoruz, enflasyona karşı stok ve işletme maliyetimiz kat kat artıyor, gelirimiz ise düşüyor, zorlanıyoruz. Ticari sıkıntılarımızı aşmak için Nefes Kredisi bizim için bir umut olmuştu ancak içi boş çıktı.” şeklinde tepki gösterdiler.
“TOBB VE BANKALAR İŞLETMELERİN SESİNE KULAK VERSİN”
Ekonomi gazetesi İŞ’te Haber Hayat olarak, TOBB ve bankaların genel müdürlükleri tarafından işletmelerin sesine kulak verilmesi ve anlamına uygun şekil şartlarda pay edilmesini gerektiği uyarısında bulunuyoruz.
162 Kez Görüntülendi. Etiketler: TOBBBENZER HABERLER