logo

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDE HAFTA SONU YKS MESAİSİ

Kdz. Ereğli İlçe Nüfus Müdürü Melikhan Babayiğit, hafta sonu gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedeni ile acil iş ve işlemler için nüfus müdürlüğünün hafta sonu belli saatlerde açık tutulacağını açıkladı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

26 Haziran Cumartesi ve 27 Haziran Pazar günlerinde yapılacak 2021 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan adayların acil iş ve işlemlerinin (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı talepleri gibi) görülebilmesi amacıyla Müdürlüğümüz 26 Haziran 2021 Cumartesi günü 07.00 – 17.00, 27 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00 – 15.30 saatleri arasında açık bulundurulacaktır. 

Sınava girecek olan adayların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (T.C.K.K.) başvurularında ; İlk defa Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurusu için; Nüfus Cüzdanı, Uluslararası Aile Cüzdanı, Pasaport (süresi devam eden), Sürücü Belgesi, Memur Kimlik kartı, Avukat Kimlik kartı, Askeri Kimlik kartı, Basın kartı veya ÖSYM tarafından verilmiş sınava giriş belgesi (yakın tarihli) gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ile birlikte son altı ay içerisinde çekilmiş, arka fon beyaz, 5cm-6cm ebatında 1 adet biyometrik fotoğraf ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Fotoğraflı kimlik belgesi ibraz edilememesi durumunda; başvuruda anne veya baba, vasi, ergin kardeş, büyük anne ve büyük babadan birinin kimlik doğrulama beyanı alınacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ücretleri (Yenileme:30-TL, Nüfus Cüzdanı Kayıp:30-TL, T.C.K.K Kayıp:60-TL) anlaşmalı Bankalar (Kamu Bankaları), Vergi Dairesi veya PTT’ye ödenebilmektedir. Ödemeler aynı zamanda internet üzerinden https://ivd.gib.gov.tr adresinden, Banka ATM’lerinden veya Kamu Bankalarının internet Bankacılığından da yapılabilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ücreti ödemesinin yapılamaması halinde 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek olan adayların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı müracaatlarının alınması sağlanacaktır. Başvuru sahibinin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlediği süre içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ücretini ödemesi halinde kimlik kartı kişiselleştirme süreci başlatılacak, ücretin ödenmemesi durumunda ise başvuru iptal edilecektir.

ADRES-TELEFON:

Kdz. Ereğli İlçe Nüfus Müdürlüğü, Bağlık Mah. Tacettin Halatçı Sk. No:2 (Pazaryeri üst sokağında-Kaymakamlık geçici binasında) adresinde hizmet veriyor. Telefon: (0372) 316 12 48

Öte yandan; öğrencilerin acil ihtiyaçları için kırtasiyeci ve fotoğrafçıların Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduğu açıklanmıştı.

Paylaşın:
448 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ