logo

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMALARI…

  • 24 Kasım Öğretmen Günü nedeni ile kamu yöneticileri, siyasi parti ve stk temsilcileri yazılı mesaj yayınlayarak, öğretmenlik mesleğinin önemini ifade ediyor ve öğretmenleri kutluyorlar.

Yayın kuruluşumuza ulaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama mesajları şöyle :

ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ:

         Ulvi bir kamu görevi olan öğretmenlik, büyük bir sabır, sevgi, hoşgörü ve fedakârlık gerektiren onurlu bir meslektir.

Ülkelerin toplumsal refahı, gelişip, kalkınması, baş döndürücü bir hızla ilerleyen teknolojik ve diğer gelişmelere anında adapte olunması, ancak eğitim öğretime gereken hassasiyetin gösterilmesi ve nitelikli bir eğitim sistemi ile mümkündür.

Ülkemizin her zaman öncelikleri arasında yer alan eğitim öğretim konusunda, Cumhuriyetin ilanı ile birlikte başlatılan eğitim seferberliğinde devletimizin sağladığı imkânlarla ve değerli öğretmenlerimizin gösterdiği azim ve fedakârlık sayesinde bugün çok iyi bir noktaya ulaşılmıştır.

Büyük Önder Atatürk’ün Başöğretmen unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım gününün Öğretmenler Günü olarak kutlanması devletimizin öğretmenlere verdiği değerin ve önemin en anlamlı göstergesidir.

Yaşantımızda saygın bir yeri olan, çocuklarımıza ışık saçan, sevgi, sabır ve şefkat dolu yaklaşımları ile iyiyi, güzeli, doğruyu, yanlışı göstererek sevgili çocuklarımızı eğiten, bilgi ve beceri ile donatan değerli öğretmenlerimiz büyük ve güçlü Türkiye yolunda görevlerini büyük bir sorumluluk, azim ve fedakârlıkla yerine getirmektedirler.

Öğretmenlerimizin eğitici, öğretici, yol gösterici kimlikleriyle bir nakış gibi işleyecekleri kuşaklar büyük devletimizi dünya ülkeleri içinde söz sahibi yapacak, ülkesini, devletini, milletini seven, milli manevi değerlere bağlı, bilim ve teknolojiyi özümseyen, düşünen, araştıran,  sorgulayan kendisine güvenen,  sorumluluk sahibi, çocuklarımız ve gençlerimiz sayesinde devletimiz hedeflerine kararlı ve emin adımlarla ulaşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; çocuklarımızın, ülkesine, milletine ve insanlığa faydalı bireyler olmaları yolunda fedakârca çabalayan, onlara yoğun emek, özveri, sabır ve hoşgörü göstererek her yönden gelişmelerine büyük katkı sağlayan, eğitimin temel taşı, vazgeçilmezleri öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyor,  başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu, mutlu, uzun ömürler, halen görevde olan öğretmenlerimize de kolaylıklar ve başarılar diliyorum.


KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI MEHMET YAPICI:

Yeni nesillere ışık olan, Ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendiren ve her birimizin Ülkesine hizmet eden bireyler olarak yetişmesinde başrol sahibi öğretmenlerimiz, toplumumuzda, memleketimizin dört bir yanında bilginin, sevginin öncüleri örnek insanlardır.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bilgi ve beceriyle donatan, sevgiyle büyüten öğretmenlerimiz mesleklerin en yücesini icra etmektedir. Geleceğimizin omuzlarında yükseldiği öğretmenlerimiz bu kutsal görevi yurdun dört bir yanında fedakârca yapmaktadır. 

Bu kutsal mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimiz emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörüyü en yüksek manada sergileyerek yeni nesillerin yetişmesinde rehber olmuşlardır.

İçinde bulunduğumuz bilgi ve iletişim çağında yetenekli, donanımlı, birbirine saygılı, sorumluluk bilinci taşıyan bireyler öğretmenlerin sayesinde yetişecektir. Yine eğitime ve öğretime yapılan her yatırım, insanımızı kendi kendine yeterli hale getirecek ve sorunlarımızın çözümünü kolaylaştıracaktır.

Tarihin her döneminde öğretmenlerine en üstün değeri veren bir medeniyetin mensupları olarak bizler de bu mukaddes mesleğin saygınlığını koruyacak ve her zaman yanınızda olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişinin yıl dönümünde, en zor şartlarda bile Ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.


KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK

“Türkiye Cumhuriyeti’mizin ikinci yüzyılında, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ülkemizi gelecek hedeflere ulaştırmak, ancak bilimde, teknolojide, sanatta ve hayatın her alanında sorgulayan, yeteneklerinin farkında nesiller sayesinde olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” sözü ile öğretmenlerimize ne kadar güvendiğini de göstermiştir.

Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakarlık gerektiren bir meslektir. Öğretmenlerimiz hepimizin hayatında büyük dönüşümler yapmışlar, bizler için yol gösterici ve öğretici olmuşlardır.

Ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde katılımcı, araştıran, çağa ayak uyduran, temelleri sağlam bir eğitimin büyük bir rol oynadığına hiç şüphe yoktur. Çocuklarımızın daha iyi ve eşit imkanlarda eğitim görmesi, hayatlarının kültürle, sanatla, müzikle, sporla zenginleşmesi için tüm gücümüzle çaba göstermeye, öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş kıymetli öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, ülkemizin her köşesinde büyük bir özveriyle çalışan değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.”


ELİF LİONS KULÜBÜ BAŞKANI İRFAN DEMİRCAN

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayımlanması ile resmîleşmişti.
Atatürk’ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun “başöğretmen” oluşunun yıl dönümlerinin ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün: “Öğretmenler!… Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” söylemi ile ilim ve irfan yolunun ışığı olan tüm öğretmenlerimizin 24.Kasım öğretmenler günü kutlu olsun.


Paylaşın:
403 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ