logo

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928’de “Millet Mektepleri Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım, Türkiye’de Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

24 Kasım Öğretmenler Günü Nedeni ile yayın kuruluşumuza ulaşan yazılı mesajlar şöyle :


ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ

Dünyanın en kutsal vazifesi ve eğitim sistemimizin en önemli temel taşlarından birisi olan öğretmenlik; sonsuz emek, sabır, sevgi ve hoşgörü isteyen onurlu bir meslektir.

Övgülerin en güzeline layık olan öğretmenlik mesleğini, kendilerine yaşam tarzı olarak benimseyen öğretmenlerimiz, eğitici – öğretici, rehberlik edici kimlikleriyle;  çocuklarımızın – gençlerimizin kişiliklerinin oluşup gelişmesine en büyük katkıyı sağlayarak, çocuklarımıza bir güneş gibi ışık saçmaktadırlar.

Yerine getirdikleri bu ulvi görev nedeniyle toplumsal hayatımızda saygın bir yer edinen öğretmenlerimiz, yaşantımızda da çok önemli bir yer tutan eğitim-öğretimin geliştirilmesi, eğitim kalitesinin yükseltilmesinde de önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedirler.

Değerli öğretmenlerimiz, aydınlık geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan yavrularımızı sevgi, sabır ve şefkatli yaklaşımları ile her türlü bilgi ve beceri ile donatarak doğruyu, yanlışı göstererek, müreffeh, kalkınmış büyük Türkiye hedefine doğru görev ve sorumluluklarını özveri, azim ve fedakârlıkla yerine getirmektedirler.

 Ülkemiz; sevgili öğretmenlerimizin bir nakış gibi işleyerek yetiştirdiği, devletini,  ülkesini, milletini seven, milli ve manevi değerlere bağlı,  bilim ve teknolojiyi kullanan, düşünen, araştıran, sorgulayan, güven duygusu gelişmiş, kişilikli, sorumluluğunu bilen çocuklarımız ve gençlerimiz   sayesinde  devletimizin 2023, 2053, 2071 hedeflerine kararlı ve emin adımlarla ulaşacaktır.

 Bu duygu ve düşüncelerle, çocuklarımızın ülkesine, milletine ve insanlığa faydalı bireyler olmaları yolunda yol gösterici kimlikleriyle fedakârca çabalayan, gelişmelerine büyük katkı sağlayan, eğitimin mimarları, vazgeçilmezleri öğretmenlerimizin, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nü” en içten duygularımla kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu, mutlu uzun ömürler, halen görevde olan öğretmenlerimize de kolaylıklar ve başarılar diliyorum.


CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ

“Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” Mustafa Kemal Atatürk

Bir toplumun gelişip kalkınması ancak eğitimle mümkündür. Çocuklarımızı ve gençlerimizi hayata hazırlayan, onları bilgi ile donatacak olan öğretmenlerimizdir. Bu nedenle bir toplumdaki gelişmişlik seviyesi eğitime ve eğitimcilere verdiği önemle doğru orantılıdır. Bilimsel gerçekliği araştıran, sorgulayan, düşünen, özgürce düşüncelerini ifade etme özgüvenine sahip, ülkenin gelişim ve kalkınmasına katkı sunacak bireyleri yetiştiren öğretmenlerimizdir. Büyük Önder, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk de öğretmenlere verdiği önem ve değeri “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözü ile ifade etmiştir.

Üstlendikleri bu önemli göreve rağmen öğretmenlerimiz bugün hak ettikleri önem ve değeri görememektedir. Ak Parti’nin 18 yıllık iktidarı boyunca öğretmenler yaptıkları mesleğin önemi ile bağdaşmayacak koşullara mahkum edilmiştir.

Binlerce öğretmen adayı atanmayı beklemektedir.3600 ek gösterge konusunda verilen sözler tutulmamıştır. Öğretmenler kadrolu, sözleşmeli ve ücretli olarak ayrıştırılmıştır. Yeni nesilleri emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin koşulları düzeltilmeden, eğitim sistemimizin de istenilen düzeye çıkması mümkün değildir. Bu nedenle öğretmenlerimizi güvencesiz çalışmaya mahkum eden, onları ayrıştıran, ani ve plansız müfredat değişiklikleri ile içi boşaltılan, bilimi değil siyaseti ön planda tutan eğitim politikalarından derhal vazgeçilmelidir. Geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizin ekonomik ve sosyal hakları iyileştirilmelidir. Hepimizin üzerinde emeği olan öğretmenlerimize şükran ve vefa borcumuz olduğu asla unutulmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere  tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, çocuklarımızı ve gençlerimizi aydınlık geleceğe hazırlayan tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyorum.”


KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI İSMAİL ÇORUMLUOĞLU:

Geçmişten günümüze insanlığın en kutsal ve en köklü aynı zamanda özveri gerektiren mesleklerinden biri kuşkusuz öğretmenliktir.

Öğretmenlerimiz; tarih boyunca bu özveri ve fedakârlıkla; bilginin, çağdaşlığın, sevginin, gelişme ve ilerlemesine öncülük etmiş, toplumların bütün kesimlerine yol göstermiş, Türk Milletinin elde ettiği başarılarda, büyük emek göstermişlerdir.

Öğretmenlik mesleği, çağı yakalamış, gelişme ve yeniliklere açık, kendini devamlı yenileyen bir yapıya sahip olmasıyla, bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasında son derece önemlidir.

Siz değerli öğretmenlerimizin görevlerini layıkıyla yerine getirmeye gayret ettiğinize, geleceğe güvenle bakan ve bu yolda fedakârca çalışarak, ülkemiz için daima umut kaynağı olduğunuza yürekten inanıyorum.

Ülkemizde devam etmekte olan Covid-19 Salgını nedeni ile her ne kadar okullarda eğitim öğretime ara verilmiş olsa da, yaşanan bu süreçte uzaktan eğitimle görevlerini en iyi şekilde yapma gayretinde olan, çocuklarımıza olan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen öğretmenlerimize teşekkür ediyor, bu sürecin en kısa zamanda sona ermesini diliyorum.

Bu güzel gün vesilesiyle, en zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak binlerce çocuğumuza ve ailelerine ışık olmaya devam eden, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü kutluyorum.                                                           


KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK

“Bugün çok özel bir günü kutluyoruz. Bizi biz yapan değerleri, kendimizi korumayı, bilgiye ulaşmayı, paylaşmayı, disiplini, sorumluluğu, sosyal ilişkileri, hayat bilgisini en az ailemiz kadar öğretmenlerimizden öğrendik.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda cumhuriyetin aydınlılık ışığını yaymaya devam eden, yürekleri vatan ve cumhuriyet sevgisiyle dolu nesiller yetiştiren, bizleri bilgiyle donatıp özgüven ve güç veren bütün öğretmenlere şükran borçluyuz.

 ‘24 Kasım’ların Türkiye’nin bilimin ve aklın yolunda, çağdaş bir eğitim sistemi hedefine ulaşılması için vesile olmasını diliyorum. Eğitim mücadelesine güç veren, çalışan, emekli bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta kurucumuz, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.”


AK PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI SAFFET BOZKURT

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım1928 yılında ‘Başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle, 24 Kasım gününü her yıl ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutluyoruz.
Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın ve gücünü sevgiden alan dünyanın kutsal ve en eski mesleklerinden biridir.
Geçmişte olduğu gibi günümüzde de öğretmenlik; bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılmasında en önemli role sahiptir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren, onları evrensel bilgiyle buluşturmanın yanında Devletimizi ve milletimizi bir adım daha ileriye taşımak gayesiyle gönüllere hitap eden, yerli, milli,
manevi ve ahlaki değerlerimizin çocuklarımızda hayat tarzı olarak vücut bulmasına da vesile olan kıymetli öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Sonsuz hoşgörü ve sevgileriyle sorumluluklarının bilincinde olarak gelecek kuşaklara ışık olan, ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizin haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; bu kutsal ve zor görevi büyük bir sorumluluk anlayışı içinde Ülkemizin her köşesinde fedakârca yerine getiren, vatanımıza, milletimize ve insanlığa hayırlı hizmetler verecek yeni nesilleri yetiştirmek için mücadele eden ve bu kutsal meslekten emekli olan tüm
öğretmenlerimizin bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum.”


ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI DR. SELİM ALAN

‘Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip olmaları, evrensel değerlere açık, aklı hür vicdanı hür kişiler olarak yetişmeleri için bin bir fedakârlıkla çalışan öğretmenlerimize sonsuz şükran duygularımı ifade etmek istiyorum.

Öğretmenlerimiz büyük bir özveri ile çalışan, vatanının ve milletinin selameti için çaba sarf eden eğitim neferleridir. Yurdumuzun her köşesinde en zorlu şartlarda dahi mesleklerini sevgiyle icra eden öğretmenlerimiz, her türlü takdire layıktır.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gerekliliklerine cevap verebilen, milli ve manevi değerleri benimseyip özümsemiş̧, araştıran, düşünen, sorgulayan bireyler olarak yetiştiren öğretmenlerimiz, bir toplumun gelişmesinde en büyük paya sahip olan değerlerimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi ise saygı ve rahmetle anıyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü canı gönülden kutluyorum.


İYİ PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI OP.DR. EVRİM BALBALOĞLU

Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, bilgiye erişim ne kadar kolay olursa olsun, eğitimin ana unsuru öğretmenlik mesleğinin yaşadığımız pandemi sürecinde toplumdaki rol ve önemi bir kez daha şüphesiz kanıtlanmıştır.

Öğretmen bir öğrenciyi değil toplumu eğitmek, genç beyinlere ışık olmaktır.

Kültür ve medeniyet seviyesini yükselmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değerlerdir.

Yarınlarımızın daha aydınlık olması, muasır medeniyetin üstüne çıkma hızımız eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında olacaktır.

Yüce Kitabımız Kuran “Oku!” emri ile başlamıştır.
Yine “Hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu?” ayetini bilmeyenimiz nerede ise yok gibidir.

Maalesef yıllardır bilinçli olarak TÜRK toplumunun bilinç altına ‘OKUMA’ dinlediğini, duyduğunu sorgulamadan kabul etme davranışı subliminal mesaj ve gündemler ile kurgulanmaktadır.

Eğitimi uygarlaşmanın en önemli unsuru sayan bir devlet anlayışının hakim olduğu TÜRKİYE umuduyla..

Başta ebediyete göç etmiş Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mesleğini icra ederken terör ve çeşitli saldırılara maruz kalarak şehit düşmüş ve dünyadan ahirete göçmüş öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarken, emekli olan öğretmenlerimizi saygı ile anıyor, mesleğe yeni atanan genç öğretmenlerimize başarı ve mutluluklar diliyorum.

Tüm eğitim emekçilerimizin öğretmenler gününü kutluyor, içlerindeki ışığın hiç sönmemesini diliyorum.


CHP KZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI OP.DR. EYLEM ERTUĞRUL

Toplumların çağdaş uluslar olabilmesindeki en temel dayanak ve güç olan eğitim, 21. yüzyılın tartışmasız büyük bir değeridir.
Bilim, sanat ve teknolojinin, yaşamın olmazsa olmaz adımı olduğu bu yüzyılda, bu iki yapı taşını da ayakta tutan, onu yücelten ve dünden daha iyi noktalara taşıyan eğitimdir.
Atatürk Cumhuriyeti’nde de eğitim, 1923’ten bu yana, milletçe değer verdiğimiz ve üzerine titrediğimiz anahtarımızdır. Bu güzel vatanın, yıllarca süren savaşların ardından toparlanıp, uygarlık yolunda ilerlemesini sağlayan eğitim sistemimiz, öğretmenlerimize, bizleri ve bizden öncekileri yetiştiren, geleceğimizi şekillendiren öğretmenlere şükran borçludur.
“Öğretmenler! Yeni nesil, sizlerin eseri olacaktır!”, diyen bir atanın torunları olarak, bu şükran borcunu iliklerimize kadar hissediyoruz.
Cephede komutan, ülkenin başında devlet adamı ve kara tahta önünde başöğretmen olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun eğitim neferlerini rahmetle ve saygıyla yad ediyorum.
İşte bizim için 24 Kasımlar, bu gerçekleri hatırlatan günlerdir. Bizi biz yapanların, Cumhuriyet’e en büyük değeri katanların, öğretmenlerimizin günüdür.
Hayatını kaybetmiş bütün öğretmenlerimizin ruhları şad olsun.
Eğitim camiamızı, elleri öpülesi bütün öğretmenlerimizi de sevgiyle selamlıyor; şahsım ve örgütüm adına her birinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.


GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI(GMİS) YÖNETİM KURULU

Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyoruz. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz.
Öğretmenlik; günün 24 saati hayatın her alanında insana görev ve sorumluluk yükleyen, topluma örnek olmayı gerektiren dünyanın en kutsal mesleklerinden biridir. Koronavirüs Salgını döneminde görev ve sorumluluklarını yerine getirebilmek için öğretmenlerimizin geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimi için daha büyük özverilerle emek verdiğini biliyoruz. Öğretmenlerimize duyduğumuz sevgi, saygı; onların emeğinin, fedakarlığının karşılığıdır. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak değerli öğretmenlerimizin sendikal mücadelelerine her zaman destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Sevgiyle, şefkatle, emekle bu kutsal görevi yerine getiren, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için canla başla çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.”


Paylaşın:
623 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ