logo

“ÖĞRETMENLERİMİZ BUGÜN DERSİ MEYDANLARDA VERECEK!”

  • CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Türkiye genelinde eğitim sendikalarının iş bırakma kararı aldığını hatırlatarak, “Öğretmenlerimiz bugün dersi sınıflarda değil, meydanlarda verecek!” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan’ın Irak uyruklu bir öğrenci tarafından vurularak öldürülmesine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili TBMM’de konuşma yapan Ertuğrul, yazılı açıklamasında şöyle dedi:

“Geleceği aydınlatan bir eğitim insanının hayatı karartıldı. Kubilay öğretmen için ‘Menemen’i yakın’ emri veren, ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ diyen Atatürk’ün kurduğu ülkede bir öğretmen, Irak asıllı bir öğrenci tarafından kafasına silah sıkılarak öldürüldü.

Bu utanç bize yeter!

Yaşanan sıradan bir cinayet değil; iktidarın, eğitim sistemini sürüklediği çıkmazın fotoğrafı gibidir. Tam da bu günlerde bu çıkmazı daha da derinleştiriyorsunuz. Adeta dindar ve kindar nesiller yetiştirme hedefinizi perçinlediğiniz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinizi ülkemize dayatmaya çalışıyorsunuz!

Bu çağ dışı eğitim manifestonuzu kabul etmiyoruz! Çocuklarımızı bu bataklıktan, Cumhuriyet’in temel ilkelerine bağlı bir eğitim-öğretim sistemini egemen kılan bir iktidarı inşa ederek, hep birlikte kurtaracağız. Toplumun temel taşlarını döşeyen, gelecek nesilleri yetiştiren ve aydınlık bir geleceğe rehberlik eden öğretmenlerimizdir. Türkiye genelinde bugün eğitim sendikalarımız iş bırakma kararı aldı. Öğretmenlerimiz bugün dersi sınıflarda değil, meydanlarda verecek!”

CHP İLÇE ÖRGÜTÜ DE DESTEK VERDİ

Öte yandan Kdz. Ereğli’de Atatürk Anıtı önünde toplanan bazı öğretmenlerin de açıklama yaptığı öğrenildi.

Eğitim İŞ Sendikası üyesi öğretmenlerin eylemine destek veren CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu açıklamasında, AK Parti iktidarının eğitim politikalarını eleştirerek, “Gelinen bu noktada bile bile geliyorum diyen şiddet; İstanbul’da bir özel eğitim kurumunda bir okul müdürünün katledilmesiyle yaşanmıştır. Bu yaşanan olay belki de eğitim emekçilerimizin yıllardır alanlarda sesini duyurmaya çalıştıkları halde seslerini duymayanların akıllarını başlarına getirir. İstanbul’da yaşanan bu insanlık dışı olayı şiddetle kınıyoruz. Tüm hükümet yetkililerini bu olayların bir daha yaşanmaması için, çok daha caydırıcı tedbirler almaya davet ediyoruz. Bu alınacak tedbirlerinde ‘Ben istedim oldu’’ diye hazırlanan müfredat yasası gibi değil, eğitimin tüm bileşenlerinin görüş ve düşüncelerinin alınarak yapılması gerektiğini kamuoyu ile paylaşmak isteriz.” dedi.

Paylaşın:
220 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ