logo

OĞUZ ÇİFTİ TEPKİLİ!.

  • Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Emekli iş insanları Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çifti, yerini bağışladıkları ve kuruculuğu ile yapımını üstlendikleri Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu ek binası için verilen “güçlendirme kararına” ve kararla “ilgili sürece” tepki gösteriyor!

2010 yılında eğitime katkılarından dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi üstün hizmet ödülüne layık görülen eğitim hayırseveri çift, okulun 1987 yılında kuruluşundan itibaren her türlü detayı ile yakından ilgilendikleri halde 2023 yılı başlarında ek bina için alınan depreme dayanıklılık için güçlendirme kararının ve devamındaki sürecin mağduriyetler yarattığı görüşünde.

Ek binanın tedbirden boşaltılması ile ana binaya taşınan öğrencilerin sınıflarda yoğunluk oluşturduğunu belirten Oğuz çifti, yaşamlarını sürdürdükleri İstanbul’dan gazetemize telefonla ulaşarak ‘ilgisizlik’ tepkisini dile getirdi!

“HEPSİ ATIL DURUMDA”

Güçlendirme gerekçelerinin yetersiz, yetkililerin ise ilgisiz olduğunu savunan Nurdan Oğuz, “Ayrıca zaten tek katlı olan ek binamız sağlam bir zemindedir, sağlam bir yapıdır. Kararın teknik detaylarına ulaşamıyoruz ancak öğrencilerimizin, velilerimizin ve hatta öğretmen kadromuzun mağduriyetleri kulağımıza geliyor. İl çapında güçlendirme bekleyen birçok okul olduğunu ve buralarda da mağduriyetler yaşandığını biliyoruz ama hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz. Bizim alın terimizle yaptırdığımız, çocuğumuz gibi baktığımız, pırıl pırıl, çağdaş öğrenciler yetişmesi için çabaladığımız okulumuzla ve yapı güçlendirme süreci ile samimi olarak ilgilenen yok. O binada kütüphane ve etkinlik salonu gibi, birçok sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilebilecek donanımlar var ama faydalanılamıyor. Hepsi atıl durumda. Tüm bunlar da bizi üzüyor. Yetkililerin ilgisini bekliyoruz.” diye konuştu.

KURMAKLA KALMIYOR, YAKINDAN İLGİLENİYORLAR

Yaşamlarını İstanbul’da sürdüren Kdz. Ereğli eşrafından olan Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çifti, 1987 yılında yaptırdıkları Ortaokula ilave olarak yeni bir ana bina ve ayrıca 2018 yılında 25 derslikli aynı isimle büyük bir ilkokul yaptırarak özel kolej niteliğinde donatmaları, çağdaş eğitim-öğretim hizmetleri için devlete bağışlamaları ve her türlü eksiği ile yakından ilgilenmeleri ile tanınıyor..

Paylaşın:
835 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ