logo

ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ SİTESİ PROJE ALANI İNCELENDİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır,TSO Başkanı Arslan Keleş, Orta Ölçekli Sanayi Sitesi kurulması planlanan 130 dönümlük arazide incelemede bulundu.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Süleymanbeyler Köyü’nde 130 dönüm arazi üzerine Orta Ölçekli Sanayi Sitesi kurulmasının planlandığını söyledi.

Söz konusu arazide AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Süleymanbeyler Köyü Muhtarı Mehmet Morcu ve bazı daire müdürleriyle birlikte incelemelerde bulunan Kaymakam Çorumluoğlu, burada faaliyete geçecek tesislerle birlikte köyden kente göçünde önlenebileceğini vurguladı.

ÇORUMLUOĞLU “BÜTÜN GAYRET VE ENERJİMİZLE…”

Çorumluoğlu, alanın her açıdan yatırıma elverişli olduğunu ifade ederken, TSO yönetimimin de alanla ilgili çalışma yürüttüğünü hatırlattı. Çorumluoğlu, “Özellikle tekstil yatırımlarında bu tür alanlar biraz daha kıymetli oluyor. Kışla Sanayi’de, Kepez Sanayi’de şu anda küçük sanayi olarak yerimiz kalmadı. Bir şekilde açılım yapmamız gerekiyor. Sanayide öyle esnafımız var ki organize sanayiye gidemiyor ama küçük sanayide de dar kalıyor. ‘Orta ölçekli’nin amacı da budur. Umarım başarırız, elimizdeki bütün gayreti ve enerjiyi sarf edeceğiz. Ülkemiz için, Zonguldak için hayırlı olur inşallah. Biz 6 ay sonra buraya temelleri atacağız gibi hayallere de girmemek lazım. İzinler alınacak ama biz bu işi birebir takip edeceğiz. Vali Bey’e de gösterdikten sonra işler kısa sürede revize oluyor. O açıdan yarın Vali Bey’in bize vereceği desteğin de önemli olduğunu düşünüyorum ben.” dedi.

ÇAKIR, KELEŞ VE MORCU’DAN DESTEK

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’da Ereğli için 4-5 bin kişilik istihdam projelerinden bir tanesinde ciddi bir noktaya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kdz.Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, bölgeye kurulacak Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’nin birçok avantajı bulunduğunu dile getirdi ve “Genişlemeye müsait bir alan var. Ereğli insanında çalışma azmi, kültürü, bilgi birikimi var. Sermaye de var her şeyden önemlisi. Cesaretimiz de var. Allah’ın izniyle bu işlerin üstesinden geleceğiz.” diye konuştu. Süleymanbeyler Köyü’nde böyle bir projenin geçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Muhtar Mehmet Morcu emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaymakam Çorumluoğlu ve beraberindekiler yapılan incelemelerin ardından bölgeden ayrıldı. (iha)

Paylaşın:
582 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ