logo

OSB İÇ YOLU KAYMAK GİBİ OLUYOR, DARISI GİRİŞ YOLLARINA!

  • Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’nde deformasyona uğrayan asfaltın yenilenmesi çalışmaları başladı. Yolu kullanan ağır araç sürücüleri  “yenilenen yol kaymak gibi oluyor, darısı giriş yollarına” şeklinde değerlendirdi.

Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi(OSB) giriş kapıları arasındaki 3 km. uzunluğundaki, 14 metre genişliğindeki Yaşar Tetiker Bulvarı asfalt yenileme çalışmaları başladı.

BELTAŞ; 2 KM.’Yİ KAZIYARAK, 1 KM.’Yİ KAPLAYARAK ASFALTLAYACAK

Edinilen bilgiye göre; Düzce Belediyesi iştiraki olan Beltaş Firması ile yapılan anlaşma kapsamında 13 Temmuz Çarşamba günü başlayan çalışmaların ilk aşamasında, OSB Ana Kapı ile ortadaki Alemdar Kapı arasındaki 2 km.lik yolun bozulan asfalt kaplaması kazılarak alt yapı malzemesi serilecek, ardından asfaltlama yapılacak. Çolaklar Kapı bölgesinden Alemdar kapısı arasındaki 1 km. lik mevcut asfaltın üzeri ise sıcak asfalt kaplanmaya başlandı.

2 HAFTA SÜRECEK

Toplam 2 hafta süreceği öğrenilen çalışmalarda 12 bin ton sıcak asfalt, 10 Ton altyapı malzemesi kullanılacak. OSB yol çalışmalarında 25 personel, 15 kamyon ve 5 iş makinesi 3 vardiya esasına göre çalışarak bozuk olan yolun tamamı yenilenecek.  Yolun altından geçen doğalgaz ve enerji altyapısı ise önceden hazırlanmıştı.

MEMNUNİYET YARATTTI

Yolu sürekli kullanan ağır araç sürücüleri devam eden çalışmaları memnuniyetle karşılarken, “bittiğinde kaymak gibi yol olacak, darısı giriş yollarına, emeği geçenlere teşekkür ederiz” şeklinde değerlendirdi. 

KARAYOLLARI VE BELEDİYE, GİRİŞ YOLLARINA BAKIM YAPMALI

Öte yandan sürücüler, OSB’nin Ana Kapısı(Şeyh Nasrullah Efendi kapısı)  ile Ereğli-Alaplı karayolu arasındaki giriş yolunun karayolları tarafından, diğer giriş yollarının ise belediye tarafından gözden geçirilerek bozukluların düzeltilmesini istiyorlar. 

Aynı konuyu Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, TOBB şurasında ve bakanlık temaslarında gündeme getirerek destek istemişti.

Paylaşın:
560 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ