
Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, Suudi Arabistan devletinin kontrolündeki dünyanın en büyük petrol şirketi olan Saudi Aramco, OYAK iştiraki Güzel Enerji’ye ortak oluyor. Güzel Enerji, bünyesinde TotalEnergies, M Oil, Valvoline ve Türk Petrol markalarını barındırıyor. İlk etapta şirketin yüzde 30’luk hissesinin Suudi Arabistan tarafına devredilmesi planlanırken, taraflar arasındaki görüşmelerde son aşamaya gelindiği belirtiliyor.
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir)’nın da bağlı olduğu OYAK Holding’in Enerji Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Doğan, ANKA Haber Ajansı’na daha önce yaptığı açıklamada, Aramco ile ortaklık, iş birliği ve ticari konularla ilgili görüşmeler yaptıklarını açıklamıştı. Doğan, OYAK’ın akaryakıt dağıtım şirketi Güzel Enerji’de hisse devri ve ortaklığın söz konusu olabileceğini belirtmişti.
Satış işleminin tamamlanmasıyla Saudi Aramco, Türkiye’nin önde gelen akaryakıt şirketlerinden Güzel Enerji’nin bünyesinde bulunan TotalEnergies’in yanı sıra M Oil, Valvoline ve Türk Petrol markalarında da önemli bir hissedar konumuna gelecek.
Satış anlaşmasının imzalanması ve Rekabet Kurulu’nun işleme onay vermesi durumunda, akaryakıt istasyonlarının isim ve tabelalarının da değiştirilerek “Aramco” markasıyla faaliyet gösterebileceği belirtiliyor. Enerji ve akaryakıt alanındaki kaynaklar, Aramco’nun marka yüzü haline gelebileceğini dile getirirlerken, bu değişimin önemini vurguluyorlar.
Türkiye akaryakıt ve madeni yağ sektörünün önde gelen şirketlerinden GüzelEnerji, OYAK bünyesinde faaliyet gösteriyor. Mart 2020’de OYAK tarafından kurulan şirket; akaryakıt dağıtım ve madeni yağ alanlarında TotalEnergies İstasyonları, M Oil, Valvoline ve Türk Petrol markalarıyla hizmet sunuyor. GüzelEnerji 2026 Ocak ayı itibariyle Türkiye genelinde 1055 istasyon ve 677 Yakıtmatik noktası ile hizmet veriyor.
Etiketler: ERDEMİR » oyakBENZER HABERLER