logo

OYUNCAK EVİ ATÖLYE ÇALIŞMALARI SÜRPRİZLERLE BAŞLIYOR!

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi’nde atölye çalışmaları bu hafta Cumartesi gününden itibaren; camdan sepete, tahta oyuncaktan dramaya kadar pek çok sürprizlerle başlıyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi’nde Ağustos ayı itibarıyla atölye çalışmaları başlıyor. Atölye programı her ay, önceden duyurulacak ve velilerin başvuruları alınacak.

Belediye Basın bürosundan verilen bilgiye göre ; her Cumartesi farklı bir konuda çocuklar eğitmenlerin gözetiminde bu çalışmalara katılabilecek. Oyuncak Evinde camdan, sepete, tahta oyuncaktan, dramaya kadar pek çok sürpriz var.

Velilerin, (372) 310 01 44 no’lu telefonla arayarak ve bizzat gelerek kayıt yaptırması gerekiyor.

OYUNCAK EVİ TARAFINDAN HAZIRLANAN AĞUSTOS AYI ATÖLYE PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE:

31 Temmuz Cumartesi 

Saat:  11.00 – 12.30

Katılım için belirlenen yaş grubu: 5-8

Konu: Oyuncak Evi’yle tanışıyorum

Müze kart hazırlıyor, müzemizi dramalar ve oyunlar eşliğinde keşfediyoruz. Ayrıca atölyemizde ve bahçemizde sürpriz etkinliklerimiz var. Ereğli Eğitim Fakültesi’nden uzmanların gözetiminde çocukları bekliyoruz.

7 Ağustos Cumartesi

Saat:  11.00 – 12.30

Katılım için belirlenen yaş grubu : 14-18

Konu: Ahşap tahta oyuncak üretimi

Masif ahşabı ve boyalarını tanıyoruz, atölyemizdeki makineleri kullanarak tahtaya şekil veriyor ve oyuncaklara dönüştürüyoruz. Katılımcılarla ortak belirlenecek tarihte kursun ikinci bölümü gerçekleştirilecek. Bu atölye çalışmasını, oyuncak tasarımcısı ve üreticisi Ümit Ansen gerçekleştirecek.

14 Ağustos Cumartesi

Saat: 11.00 – 12.30

Katılım için belirlenen yaş grubu: 8-12

Konu: Sepet yapım atölyesi

Unutulmaya yüz tutmuş bu muhteşem el sanatını çocuklarla buluşturuyoruz. Çocuklar, el becerilerini geliştirirken, neşeli zaman geçirecekler. Doğal malzemelerin nasıl şekil aldığını, sepet örme tekniklerini görecekler ve kullanabilecekleri sepetler örecekler. Bu atölye çalışmasını sepet öğretmeni Oğuzhan Turan gerçekleştirecek.

21 Ağustos Cumartesi

Saat: 11.00 – 12.30

Katılım için belirlenen yaş grubu: 10-14

Konu: Cam boncuk ve bilye yapımı

Camın renkli dünyasıyla tanışıp, camdan boncuk ve bilye üreteceğiz. Büyüklerimiz bilyelerle nasıl oynuyormuş, hatırlayacağız, bir de sürpriz gösterilerimiz olacak. Bu atölye çalışmasını cam sanatçısı Tuğsal Gençer gerçekleştirecek.

28 Ağustos Cumartesi

Saat: 11.00-12.30

Katılım için belirlenen yaş grubu: 8-12

Konu: Seramik atölyesi

Çamura şekil vermenin, onu dayanıklı hale getirmenin yollarını öğreneceğiz, ellerimiz “kil”lenecek. Toprak sanata dönüşecek. Bu atölye çalışmasını seramik sanatçısı Aysun Yıldırım gerçekleştirecek.

Veliler atölye sırasında çocukları teslim edecekler. Atölye bitiminde çocuğu teslim alacak kişinin kimlik bilgileri önceden Oyuncak Evi yönetimine iletilecek ve kimlik gösterilerek çocuklar teslim edilebilecek.

Atölyeler pandemi koşulları nedeniyle 10 kişiyle sınırlı olacak. Talebin yoğun olması durumunda yeni tarihler belirlenecek. 

Paylaşın:
448 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ