logo

ÖZCAN, TSO’NUN PANDEMİ DÖNEMİ İCRAATLARINA HAYRET ETTİ!

Kdz. Ereğli Mücadele Platformu sözcüsü, iş İnsanı Niyazi Özcan, Pandemi döneminde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimini üyelerine destek olmadığı gerekçesiyle eleştirerek “yapılanları duyunca şaşırmamak ve hayretler içinde kalmamak elde değil haliyle!” dedi.

Kdz. Ereğli Mücadele Platformu sözcüsü, iş İnsanı ve Ticaret sanayi Odası seçimlerinde tekrar aday olacağını sıklıkla dile getiren Niyazi Özcan, yazılı bir açıklama ile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimini Pandemi dönemine yönelik icraatları üzerinden eleştirdi.

TSO yönetiminin görevleri arasında kriz dönemlerinde tedbirler almak ve bunları uygulamak olduğunu savunan Özcan, “Pandemi döneminde, TSO. tarafından yapılanları duyunca şaşırmamak ve hayretler içinde kalmamak elde değil haliyle!” ifadelerini kullandı.

  • TSO Yönetimini üyelerine destek olmamakla ve aciz kalmakla eleştiren Özcan, TSO’nun pandemi dönemindeki faaliyetlerine yönelik açıklamasını şöyle sürdürdü:

Bu süre içinde yapılan çalışmaları özetlersek; 10 kişiden fazla işçi çalıştıran firmalara maske dağıtılmış, ne yazık ki, 10 kişinin altında işçi çalıştıran üyelerimiz risk altında değil midir ve onların hayatlarının hiç mi değeri yoktur?

Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte oda personeline korona virüs testi yapılmıştır, Peki bu testlere ulaşmada güçlük çeken üyeler niçin düşünülmemiştir?

Üyelerin odaya olan borçlarının yeniden yapılandırıldığı duyurusu yapılmış ancak bu husus 7256 Sayılı kanun kapsamında gerçekleşmiştir, Yani TSO.’nun bu işte hiçbir emeği ve katkısı yoktur. Bir başka duyuruda Covıd-19 önlemleri kapsamında odamıza gelmeden aidat ödeyebilecekleri duyurusu yapılmıştır, Üyelerin bu zor dönemi rahatça geçirmelerine bir nebze yardımcı olmak için aidat ve borç affı için girişimde bulunmak yanlış mı olurdu? Şimdi bunu yapabilme imkanınız elinizde 2021 yılı tso bütçesini onaylamadan önümüzdeki yıl için hiç olmassa meçlis kararı ile yıllık aidatları en düşük dereçeye indirin de  bir iş yaptıgınıza tso üyeside şahit olsun

Ve 17 Nisan’da yapılan duyuru ibret ve hayret vericidir. Bu duyuruda her sene dağıtılan gıda yardımı paketlerinin COVID-19 virüsü sebebiyle kapanan Oda üyesi  firmalara, çalışanlarına ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı belirtilmektedir. Yani her sene mübarek Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahibi fakir fukaraya dağıtılan gıda paketleri bu sene Yönetim Kurulu kararı ile oda üyelerine dağıtılmış.ve oradada bir çapan oyunu dönmedigini kim diyebilir

Şimdi ben hangisine yanayım, bir sene gıda paketi bekleyen ihtiyaç sahibinin üzüntüsüne mi, yoksa TSO. tarafından bir paket gıda yardımına muhtaç bırakılmış üyesine mi? Ya da yöneticilerin düştüğü aciz duruma mı? Bu mudur krizi yönetmek, bu mudur hizmet?

En küçük bir ziyareti bile süsleyerek üyelerine yapılmış en büyük hizmet diye lanse etmeyi alışkanlık haline getiren TSO. Yöneticileri acizlik içerisinde olduğunuzu artık kabul edin,

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu;– “ Salgının ilk gününden itibaren Oda ve Borsalarla hızlı çalışmalar gerçekleştirdik” diyor, “Üyelerinizin sorunlarının doğrudan Cumhurbaşkanına taşınması ve ardından da çözümünde ciddi katkılarınız oldu diyor, ilettiğiniz konuların %99 unda çözümler üretildi.” Diyor.

Sahi siz TSO. olarak sorunların % 99’unun çözüldüğü dönemde ne işle meşguldünüz de bunu kaçırdınız ve üyelerinizi bir paket gıda yardımına muhtaç hale getirdiniz?”

Öte yandan ; Erdemir’i de pandemi döneminde iş dünyasına kapılarını kapattığı gerekçesi ile eleştiren Özcan, TSO’yu bu konuda da yeterli bulmadığını ifade ederek, açıklamasını, pandeminin bir an önce sonlanması dileği ile tamamladı.

Paylaşın:
765 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ