logo

“ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ 3 MAYISLAR DÜŞÜNCESİ İLE…”


İYİ Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Op.Dr.Evrim Balbaloğlu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlama mesajında, medya çalışanlarının üzerindeki baskılara ve hak mağduriyetlerine dikkat çekerek, “…baskı ve sansürün ortadan kaldırılacağı, toplumların yazılı ve görsel basın yoluyla bilinçleneceği, özgür ve bağımsız 3 Mayıs’lar düşüncesi ile Dünya Basın Özgürlük gününü kutluyor ” dedi.

İYİ Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Op.Dr.Evrim Balbaloğlu 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında basın çalışanlarına baskıların artmasına ve hak mağduriyetlerine dikkat çeken Balbaloğlu şu görüşlere yer verdi:

21.Yüzyılda ülkemizde gazeteciler kalemlerini bağımsız kullanamıyor, medya çalışanlarımızın üzerindeki baskılar gün geçtikçe artıyor.

Basın özgürlüğünü kaybettikçe toplumun demokratik kazanımları da gün geçtikçe azalıyor. Gazetecilerimiz fiziksel ve psikolojik saldırılara uğruyor, göz altına alınıyor ve hapise giriyor, geri kalanlar da RTÜK tarafından ceza verilerek susturuluyor.

Sektörde %25, 30 civarı gazetecimiz işsiz, geri kalanlar da tazminatsız olarak işten çıkarılıyor, ücret ve fazla mesai ödemeleri güvence altında bulunmuyor. Sosyal güvenceden yoksun, kadın çalışanları mağdur eden ücret eşitsizliği hala devam ediyor. Gazetecilerin büyük bir kısmı 212 Sayılı Kanun yerine 4857 Sayılı İş Kanunu’na göre çalıştırılıyor.

212 sayılı Basın Kanunu’nun kapsamına alınmayan dijital medya çalışanları sarı basın kartı alamıyor, basın kartı alacaklara da bir gün bile gazetecilik mesleğini icra etmeyen atanmış müdürler karar veriyor.

Hal böyleyken; 2020 yılına göre bir sıra yükselerek, 2021 yılında 180 ülke içinde 153. sırada bulunan basınımızın önündeki yasal engel, baskı ve sansürün ortadan kaldırılacağı, toplumların yazılı ve görsel basın yoluyla bilinçleneceği, özgür ve bağımsız 3 Mayıs’lar düşüncesi ile Dünya Basın Özgürlük gününü kutluyor, tüm basın mesuplarımızın haklarının güvence altına alındığı bir çalışma hayatı diliyorum.

Paylaşın:
694 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ