logo

ÖZKÖK, “TARİH KARŞI DURANLARI DA YAZACAK, EYLEME KATILANLARI DA YAZACAK”

Atatürk Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından tüm Türkiye’de aynı anda düzenlenmesi planlanan Şehitlere Saygı buluşması Kdz. Ereğli’de Valiliğin aldığı karar doğrultusunda iptal edildi. Yaşanan gelişme üzerine dernek binasında basın açıklaması yapan ADD Genel Merkez Yöneticisi Emin Semih Özkök, “Bugün burada bulunanlar, Türkiye çapında şu saatlerde alanlarda olan arkadaşlarımız, yoldaşlarımız bir tarih yazdılar. Bunu aklınızdan çıkarmayınız. Tarih karşı duranları da yazacak, eyleme katılanları da yazacak.”dedi.

Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi tarafından tüm Türkiye’de aynı anda düzenlenmesi planlanan Şehitlere Saygı buluşması Kdz. Ereğli’de Valiliğin aldığı karar doğrultusunda iptal edildi. Polisin etkinliğin düzenleneceği Anıt Park’a girişe müsaade etmemesi üzerine kalabalık, alanın arkasında bulunan şehitler anıtına ulaşmak istedi ancak buna da izin verilmeyince vatandaşlar ellerindeki karanfilleri bulundukları yere bıraktı.

İptal kararı üzerine Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yöneticisi Semih Özkök, ADD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan ile birlikte dernek binasında basın açıklamasında bulundu.

ÖZKÖK, “SİLAHSIZ VE SALDIRISIZ GÖSTERİ HERKESİN HAKKI VE ÖDEVİDİR”

Özkök, ADD’nin ortak bildirisinin birkaç gündür derneğin sosyal medya hesaplarından paylaşıldığını hatırlatarak, “bu bildiride yer alan bilgiler ciddi süzgeçlerden geçirilip, değerlendirme sonucu elde edilmiş bilgiler ama anlaşılıyor ki, rahatsız olması gerekenleri ciddi bir şekilde rahatsız etti. Biz bu verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü çok memnun ve mutluyuz açıkçası. O nedenle de bugün Türkiye, 20 yaşında, 25 yaşında toprağa verdiği şehitlerine ağlıyor. Bizim gözyaşımıza bile, yürek burkuntumuza bile müsaade edilmeyen bir ortamda yaşıyorsak eğer herkesin aklını başına alıp adam akıllı düşünmesi gerektiğine inanıyorum. Bu düşüncenin ve bu bakış açısının yurt, toprak, vatan, bayrak ve ulus paydasında bir araya gelmesi mecburiyeti vardır. Bu görüş ve düşünce bu ülkenin bizlerin göremeyeceği Cumhuriyetin 200’üncü, 300’üncü yıllarına mesnet teşkil etmesi gerekmektedir. İşte o nedenle Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bugün yurt çapında başlattığı bu çalışma, bu eylemlilik, bu bakış açısı, bu şehitlere saygı çok önemlidir. Bugün burada bulunanlar, Türkiye çapında şu saatlerde alanlarda olan arkadaşlarımız, yoldaşlarımız bir tarih yazdılar. Bunu aklınızdan çıkarmayınız. Tarih karşı duranları da yazacak, eyleme katılanları da yazacak. Bu duygu ve düşüncelerle Kdz. Ereğli Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bir üyesi olarak, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bir genel merkez yöneticisi olarak, bu ailenin en sade bir ferdi olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu ülkede bulunan insanlar, şehitlerine saygı duymak için, iki damla gözyaşı dökmek için, yüreklerini burkmak için oradaydılar. Başka hiçbir amaç yoktu. Anayasanın 34. Maddesi gayet açıktır. Silahsız ve saldırısız gösteri herkesin hakkı ve ödevidir. Yani bir yurtta yaşamanın belirli bedelleri ve ödevleri vardır. Bu bedeller ve ödevler yerine getirilecektir.”dedi.

ARSLAN, “ŞEHİTLERİMİZE SAYGIMIZI İFADE ETMEK İÇİN ALANDAYDIK”

ADD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan da düşüncelerini şu ifadelerle paylaştı:

Bugün Atatürkçü Düşünce Derneği’nin yapmış olduğu şehitlere saygı buluşması adı altında tüm Türkiye’de yapılacak eylemimizi Kdz. Ereğli’de sizlerle beraber ifa etmek üzere sabahtan itibaren dernekte toplandık. Genel saymanımızın da belirttiği sebeplerden ötürü buna izin verilmedi. Biz adı üstünde şehitlerimize saygımızı ifade etmek için bugün alandaydık. Buna bile müsaade edilmedi. Devletin hiçbir kurumuyla, askerimizle karşı karşıya olmak gibi bir durumumuz yok. Saygıyı, saygısızlığa çevirmek gibi bir durumumuz yok. Biz vatan için canlarını seve seve feda eden yurttaşlarımızın, askerlerimizin, polisimizin sonuna kadar dün olduğumuz gibi bugün de arkasındayız. Ama savunduğumuz tek bir şey var; ‘yurtta barış, dünyada barış’ bunu savunmak zorundayız. Evlatlarımız, boşu boşuna belki şehit olmuyorlar ama az önce orada annelerin feryadını duydunuz, biz hepimiz inanın aslında feryat etmek istiyoruz ama maalesef yürümemize bile engel oldular. Sadece buradaki büyün arkadaşlarımıza, yürekli arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Şunu tekrar ve tekrar yılmadan ifade edeceğiz; ‘yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti’.”

Paylaşın:
630 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ