logo

ÖZKÖK UYARDI: “TAŞKIN OLMAMASI İÇİN…”

  • Kdz. Ereğli’de Siyasetçi ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Semih Özkök, Pençes Deresi üzerinde bulunan tersip bendinin aşırı yağışlarda oluşabilecek sel ya da taşkına karşı ilçe merkezinin sigortası olduğuna dikkat çekti ve temizlik yapılması konusunda yetkilileri uyardı.

Kdz. Ereğli’de Siyasetçi ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Semih Özkök, Sarıkorkmaz Mahallesi 2. Abalı Sokak’ta yer alan Pençes Deresi üzerindeki tersip bendinin(taşkın önlemek amacı ile kurulan küçük baraj) arkasında oluşan birikintilerin (taş, toprak vb.) temizlenmesi gerektiği konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

“ÜÇLÜ ORGANİZASYONLA TEMİZLENMELİ”

Pençes Deresi üzerinde yer alan tersip bendinin olası bir sel ya da taşkına karşı ilçe merkezinin sigortası olduğuna dikkat çeken Özkök, “Burası Dikmen İlkokulu’nun 300 metre çaprazında bulunan tersip bendi. Bu bend Ereğli’nin sele karşı en büyük sigortası. Ama bu sigortanın aktif ve çalışır halde olması için bendin arka bölgesinin temiz olması gerekiyor. Bugün 1 Ağustos 2022. Bundan 2 ay kadar önce yağışlar esnasında da böyle bir haber oluşturmuştuk, temizlenmesi konusunda ilgililere, yetkililere duyurmak için sesimizi. Ama gördüğümüz kadarıyla henüz bir temizlik yapılmamış. Bu temizliğin yapılmaması gelecekte bu sigortanın çalışmaması ve Ereğli’nin tehlike altında olmasını anlatıyor bizlere. Önümüzdeki günlerde bu aşırı nemden kaynaklı yüksek montanlı yağışların gelebileceği kaygısını taşımaktayım. Burasının Devlet Su İşleri, Belediye, ve Kaymakamlık tarafından üçlü bir organizasyonla temizlenmesi lazım ve şart.” dedi.

Paylaşın:
504 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ