logo

ÖZLENEN CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANDI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni, pandemi nedeni ile uzun süredir özlemi çekilen; coşku, gurur ve milli duyguların yükseldiği kutlamalara sahne oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü, Kdz. Ereğli’de coşkulu törenle kutlandı. Atatürk Bulvarında düzenlenen ve protokolün tam kadro katıldığı törende, resmi ve özel kurumlar, okullar, stk’lar ile 7’den 70’e halkın yoğun katılım sağladığı geçit töreni renkli görüntülere sahne olurken, yaşanan coşku ve gurur görülmeye değerdi.

PROTOKOL TAM KADRO KATILDI

Saat 10.00 da başlayıp 12.00’de sona eren Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın askeri araç üzerinde katılımcıları selamlayarak Cumhuriyet Bayramını kutlamaları ile başladı. Cumhuriyet Başsavcı Vekili Alparslan Yıldızoğlu, Siyasi parti ilçe başkanları, daire müdürleri ile askeri ve sivil arkandan oluşan protokolun yerini almasının ardından Saygı duruşuna bulunulup istiklal Marşı okundu.

KAYMAKAM YAPICI: “DEVLET HALKIN DEVLETİDİR”

Kaymakam Yapıcı günün önemi üzerine yaptığı konuşmasına Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bir temel üzerine kurulduğunu hatırlatarak başladı. Konuşmasında “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.” diyen Yapıcı, sözlerini “20’nci yüzyılın tarihe yön veren en önemli olaylarından biri de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıdır. Cumhuriyet modern bir milli devlettir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi devletin temelini oluşturmaktadır. Cumhuriyeti ile beraber Türkiye evrensel hukuk kurallarıyla buluşmuştur. Devlet halkın devletidir. Her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Ülkede herkes aynı geçmişi ve ortak bir geleceği temsil etmektedir. Cumhuriyet ile beraber Türk insanının ufku genişlemiştir. Ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız yeni bir dinamizm kazanmıştır. Bugün Türkiye hatırı sayılan çok güçlü bir ülkedir. Atatürk’ün devlet olarak gösterdiği yolda katettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Türkiye Cumhuriyeti artık dünya milletlerinin onur bir üyesidir.” diye konuştu. Konuşmasının devamında, öğretmenler ve öğrencilere de seslenerek Cumhuriyetin korunmasına yönelik milli değerlere vurgu yapan yapıcı, sözlerini “Büyük Atatürk; rahat uyu, emanetin emin ellerdedir.” ifadeleri ile sonlandırdı.

HALK OYUNLARI ALKIŞLANDI

Programda, İsmet İnönü Ortaokulundan Sevil Bekmezci’nin Şiir yarışmasında birinci olan şiirini okumasının ardından Belediye Halk Oyunları ekipleri değişik yörelere ait oyunlarını müzik eşliğinde başarı ile sergiledi. Vals ve halk oyunları alkışlarla karşılık buldu.

GEÇİT TÖRENİ ÖZLENMİŞTİ

Sunumları Sultan Çivici ve Erkan Kılıçarslan tarafından yapılan tören, okullardaki yarışmalarda ve spor karşılaşmalarında derece alanlara protokol tarafından plaket takdim edilmesi ile devam etti. Doğa Koleji Armoni orkestrası eşliğinde gerçekleşen geçit töreninde ise okulların öğretmen ve öğrencileri, resmi kurumlar, Erdemir ekibi, STK ekipleri ve halk geçit yaparak protokolü selamladı. Geçit töreni pandemi nedeni ile uzun süredir yaşanamayan coşkulu anlara sahne olurken katılımcılar tarafından yaşanan milli duyguların ellerde bayraklarla yükselişi ve gurur görülmeye değerdi. Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Cumhuriyet Bayramı gündüz programı, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yılına ithafen 98 adet balonun protokol tarafından göklere uçurulması ile son buldu.

AKŞAM FENER ALAYI VE KONSER VAR

Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları kapsamında akşam 18.00’de düzenlenecek Fener Alayı ve devamında Gökhan Türkmen konserine ise katılımın yüksek olacağı değerlendiriliyor.

Paylaşın:
874 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ