logo

ÖZYAMAK ‘AHİLİK İLE YÖNETİŞİM’ BAĞINI KİTABINDA ANLATTI

İş Güvenliği Denetçisi, Yazar Tahsin Özyamak, Yönetişim kavramı ile Ahilik arasındaki bağı, doğru ve özgür şekilde aktarmak amacı ile kaleme aldığı’Gökkuşağını Anlamak’ kitabının basımını tamamladı.

Erdemir Emeklisi, İş Güvenliği Denetçisi, Yazar Tahsin Özyamak İş Yaşam serisinin ikinci basılı eseri olan ‘GÖKKUŞAĞINI ANLAMAK’ kitabını Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Doğan Gönüllü’ye imzalayarak armağan etti.

6 Ağustos Perşembe günü Haber Hayat Yayıncılık Bürosuna ziyaret gerçekleştiren Yazar Özyamak, kitabında gazetemizden de makale örneği olduğunu ifade ederek destekleri için Gönüllü’ye teşekkür etti.

224 sayfalık ‘Gökkuşağını Anlamak’ kitabı fikrinin “Gökkuşağı altında birleşme noktasından hareketle, yine gökkuşağının içindeki 7 renk insanı temsil ediyor noktasından yola çıktık.” şeklinde özetleyen Özyamak kitabının girişinde ” Yönetişim kavramı ile Ahilik arasındaki bağı doğru ve özgür şekilde aktarabilmeyi umuyorum” dedi.

2017 yılında ‘Çalışma Hayatımıza Bir Damla Su’ kitabını yazan Özyamak, ‘Gökkuşağını Anlamak’ kitabında vermek istediği mesajı şöyle özetledi:

“AHİLİKTEKİ 7 DÜSTUR GÜNÜMÜZ İSO STANDARTLARI İLE ÖRTÜŞÜYOR”

Günümüzde iş dünyasında, kamu sektöründe, devlet teşekküllerinde yönetim olarak hepimizin çektiği sıkıntılar, dertler var. Bu dertlerin nasıl iyileştirileceği noktasında sayın Yılmaz Argüden’in yaptığı çalışmalar var. Birlikte yönetme ve kaliteli yaşamla ilgili süreci araştırırken bunun standartlar gereği işyerlerinde de ihtiyacımız olan İSO standartlarını göz önüne alarak bir kitap çalışmasına başlamıştık. İşletmelerin verimli çalışmasının nasıl olabileceğiyle ilgili… Bu sadece işletmelerin sorunu değil, işletmeye akademik olarak da katkı sağlayan üniversitelerin, sivil toplum örgütlerinin desteklerinin nasıl olması lazım diye o çalışma işine girmiştik. Daha sonra Ahilikteki Farabi’den bin sene önce gelen kültürümüzü incelediğimizde günümüz yönetim sistemlerinin Ahilikle ile birebir örtüştüğüne şahit olduk. Bu şahitlik Ahilikteki 7 düsturun, İSO standartlarındaki 7 düstur ile isim olarak da çok benzer olduğunu gördük. Nihayetinde insanız; 3-5 kişi bir araya gelip karar verme zorunluluğumuz var. Ama günümüz şartlarında bunu bir araya getirmek çok mümkün olmuyor. Dinimiz, dilimiz, ırkımız, cinsiyetimiz farklı olsa bile sorun iyi yönetim noktasında iyi insanları bir araya getirebilmek.”

“İYİ OKURLARIN ELİNE DÜŞMESİ DİLEĞİ İLE…”

Kitabının eline sınırlı sayıda geçtiği için dostları ve paydaşları ile paylaştığını, piyasaya henüz arz edilemediğini de belirten Özyamak, sözlerinin sonunda “Umarım okuyuculara, yöneticilere destek olabilecek bir materyal olur. İyi okurların eline düşmesi dileğiyle…” diye konuştu.

Gönüllü’de, Özyamak’ın bilgili, sabırlı ve üretken biri olduğunu ifade ederek kendisini kutladı ve teşekkür etti.

Paylaşın:
858 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ