logo

“PANDEMİ DÖNEMİNDE KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE EDİLEMEDİ”

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, İstanbul Sözleşmesi’ni değerlendirdiği video konuşmasında “pandemi döneminde evlerindeki emekçi kadınlarımız erkekler tarafından çok daha fazla oranda şiddete maruz kaldı. Bu dönemde birçok kayıp kayıt altına alınamadı ve mücadele edilemedi.” dedi.

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, Kadına Yönelik Şiddetle mücadele için hazırlanan İstanbul Sözleşmesi’ni video kayıtla değerlendirdi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE MÜCADELE EDİLEMEDİ

Parti’nin sosyal medya kanalına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Balbaloğlu, değerlendirmesine konunun gündemden hiç düşmemesinin üzüntü verici olduğunu belirerek başladı. Pandemi döneminde birçok kadının işten çıkarıldığına veya ücretsiz izine çıkarıldığına dikkat çeken Balbaloğlu “İşte bu dönemde evlerindeki emekçi kadınlarımız erkekler tarafından çok daha fazla oranda şiddete maruz kaldı. Bu dönemde birçok kayıp kayıt altına alınamadı ve mücadele edilemedi.” dedi.

ŞİDDETLER TEK TİP DEĞİL

Kadına yönelik şiddeti; fiziksel, cinsel,  psikolojik ve  ekonomik şiddetleri de içerdiğini savunan Balbaloğlu, “Son 10 yılda her yıl yaklaşık 400 ‘den fazla kadınımız katledilerek öldürüldü. Son olarak yaşanan Pınar Gültekin ve Emine Bulut cinayetlerini hiç birimizin unutması mümkün değil.” diyerek tepkisini gösterdi.

İMZA ATAN HÜKUMETLER MADDELERE UYMALI

Balbaloğlu, 2 dakikalık görüntülü konuşmasının son bölümünde kadına şiddeti engellemede en önemli yolun hukuki yol olduğunu işaret etti ve ilgili maddelere uyulması çağrısında bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Hukuki yol dediğimizde İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasamız önem kazanıyor. İstanbul sözleşmesi; kadına yönelik şiddeti önlemek ve şiddete maruz kalan kadını korumak, şiddeti gerçekleştiren kişilerin cezalandırılması ve bu sürecin takibi ve şiddete maruz kalan kadının korunması barındırılmasını sağlayan birçok maddeleri içeren bir sözleşme. Bu sözleşmeye imza koyan hükumetler bu sözleşmenin tüm maddelerini gerçekleştirmekle yükümlüdürler. Bu nedenle İstanbul Sözleşmesi yaşatır.”

  • İŞTE BALBALOĞLU’NUN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİĞİ O VİDEO KAYIT:

Paylaşın:
671 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ