logo

PLATFORM: “OYAK YÖNETİMİ YAPICI VE DİYALOGDAN YANADIR”

Kdz. Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu, geçtiğimiz gün OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in düzenlediği toplantıyı değerlendirdi ve özetle “Herhangi bir siyasi görüş ve ticari çıkar gözetmeksizin Ereğli’nin geleceği için bir araya gelen platformumuzda tespit ettiğimiz ve kamuoyuyla da paylaştığımız sorunlar karşısında OYAK yönetiminin yapıcı ve diyalogdan yana bir tutum içinde bulunduğunu gördük. Toplantı bu anlamda amacına ulaşmış ve Ereğli için Beyaz Bir Sayfanın açıldığı, faydalı ve önemli bir girişim olmuştur.” Görüşlerine yer verdi.

Kdz. Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu, platform sözcüsü ve Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölgesi Başkanı İrfan Erdem, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş ve Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç İmzalı  Ortak Basın Açıklaması yayınladı.

Açıklama aynen şöyle :

Erdemir’in daveti ve OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in katılımıyla 02 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplantı Ereğli için bir milat olmuştur.

Kdz. Ereğli Geleceğini Konuşuyor Platformu üyeleri olarak kamuoyunda gündeme getirdiğimiz sorunları yüz yüze OYAK Grubu’nun Genel Müdürü Sayın Süleyman Savaş Erdem’e, OYAK ve Erdemir’in en üst düzey yöneticilerine aktarmaktan dolayı memnunuz.

Erdemir Göztepe tesislerinde 2 Aralık’ta gerçekleştirilen toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak ili 27. Dönem Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Polat Türkmen, Deniz Yavuzyılmaz, Ünal Demirtaş ve danışmanları, Siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Herhangi bir siyasi görüş ve ticari çıkar gözetmeksizin Ereğli’nin geleceği için bir araya gelen platformumuzda tespit ettiğimiz ve kamuoyuyla da paylaştığımız sorunlar karşısında OYAK yönetiminin yapıcı ve diyalogdan yana bir tutum içinde bulunduğunu gördük. Toplantı bu anlamda amacına ulaşmış ve Ereğli için Beyaz Bir Sayfanın açıldığı, faydalı ve önemli bir girişim olmuştur.

Platformumuz adına toplantıda, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve Platform sözcüsü olarak ben İrfan Erdem,  üzerinde mutabık kaldığımız sorunları dile getirdik. Çelikhane cürufu stoklarının transfer edilmesi, çevre konusundaki duyarlılığın artırılması ve Erdemir’in bünyesindeki spor sahalarının İlçe Spor Müdürlüğü’ne devredilmesi yönündeki talebimizi dile getirdik. 

Ayrıca, bölgedeki gemi acentelerinin yaşadığı sorunların giderilmesi ve Erdemir’in çalıştığı acente sayısının artırılması, denizcilik okullarında eğitim gören öğrencilerin staj olanaklarının artırılması, Erdemir Limanı’ndaki yükleme boşaltma hizmetlerindeki farklı fiyat uygulamalarından vazgeçilmesi, Tersanelerin canlandırılmasına yönelik çözüm önerilerimizi ve Yapılması planlanan HES konusunda, Ereğli’nin içme suyunun %29 oranının ve öncelik hakkının korunması konularını da dile getirdik.  

Sn. Arslan Keleş, bölgemizin ekonomik sorunlarına odaklanarak, yerel tedarikçilere fırsat tanınmasını, Ereğlili firmaların aynı rekabet şartlarını sağladıkları sürece ihalelere katılmasını talep etmiştir. Erdemir’le mal alıp satmanın ötesinde yeni istihdam sağlanabilecek alanlarda birlikte projeler geliştirilmesinin önemini vurgulamıştır. Karayolu nakliyesinin Gülüç Kapı’ya bir an önce taşınarak bölgenin bu sorununun ivedilikle çözümünü istemiştir. Nakliyecilerimizin sorunlarına değinmiş, OMSAN’ın atması gereken adımlar konusunda beklenen girişimleri iletmiştir. Endüstri Meslek Lisesinin desteklenmesi, buradaki öğrencilere iş ve staj imkanı sağlanması, engelli istihdamının artırılmasını gündeme getirmiştir. Ayrıca Erdemir Limanı’ndaki ticaret hacmini artırmak adına beklentilerini de dile getirmiştir.

Sn. Şükrü Kılıç, bölgemizin en büyük sorunlarından olan işsizlik konusunda, istihdam ihtiyacı için muhtarlardan bilgi alınmasını ve bölge insanının değerlendirilmesini talep etmiştir. Köy muhtarlarına geçmişte yapılan yardımlarını yinelenmesini ve ramazan aylarında kumanya yardımının köylere de yapılmasını talep etmiştir.

Dile getirdiğimiz bu görüşlerin OYAK ve Erdemir Yönetimi tarafından dikkate alınması, önerdiğimiz konuların takipçisi olacaklarını ifade etmeleri, memnuniyet vericidir. Toplantıda HES konusunda Ereğli Belediyesi’nin içme suyu oranında bir azalma olmayacağı, konunun uzmanları ve Sayın OYAK Genel Müdürü tarafından dile getirilmiştir. Gemi Acentelerinin sorunlarının 2020 Ocak ayında bir sorun olmaktan çıkacağı ifade edilmiştir. Çevre konusunda yapılan çalışmalar katılımcılarla paylaşılmıştır. Karayolu nakliyecilerimizin sorunlarına yönelik olarak fiyatlandırma konusunda düzenlemelerin yapılacağı bildirilmiştir.  OYAK Yönetiminin özellikle yeni iş alanları yaratılması konusundaki istekli ve yapıcı tavrı memnuniyet vericidir. Toplantıda dile getirdiğimiz sorunların bazılarının kısa zamanda ortadan kaldırılabileceği anlaşılmıştır.

OYAK Genel Müdürü Sayın Süleyman Savaş Erdem’in Ereğli ve Erdemir arasında ayrı gayrı olamayacağını, ortak geleceğimiz için birlikte karşılıklı anlayış içinde çalışma zorunluğunu ortaya koyması, Ereğli Belediyesi ve Ereğli’de ki diğer kurumlarla hiç bir sorunu olmadığı ve her zaman görüşmeye hazır olduğunu bizzat ve samimiyetle dile getirmiş olması sorunlarımızın çözümü bakımından önemlidir.

Kdz. Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu olarak toplantıda dile getirdiğimiz sorunlarımızın, OYAK Yönetiminin tarafımıza ilettiği çözüme yönelik adımların, toplantıda tam olarak açığa kavuşturulamamış konuların ve Ereğli’mizi geleceğe taşıyacak yeni adımların takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Paylaşın:
1115 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ