logo

POSBIYIK “7 KM. LİK ÇEVRE YOLU TRAFİĞİ RAHATLATACAK”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Ocak Ayı meclis toplantısında yaptığı açılış konuşmasında gündemi değerlendirdi, belediyenin faaliyetlerini özetledi ve “en önemli projemiz trafiği rahatlatacak 7 km.’lik çevre yoludur” dedi. Projeyi harita üzerinde açıklayan Başkan Yardımcısı Haluk Okur’da, yolun Kemer Mahallesi ile Kestaneci-Aktaş-Sarıkorkmaz tepelerinden Zonguldak yoluna yeni bir güzergahtan bağlanacağını belirterek amacın trafiği rahatlatmak olduğunu söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi 2021 yılının ilk toplantısını 6 Ocak Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirdi. 14 maddelik gündem maddelerine geçilmeden önce değerlendirme yapan Başkan Posbıyık, 2020 yılında acılar çekildiğini ifade ederek, yeni yılda sağlık ve başarılar diledi ve “para, mal, mülk değil insanlık önemli” dedi.

YAŞAR BALCI RUHUNA FATİHA OKUNDU, CANBERK BALCI’YA GEÇMİŞ OLSUN DİLENDİ; YENİ MECLİS ÜYESİ BAKİ ERDOĞAN OLDU

Toplantı, geçtiğimiz ay vefat eden Belediye Meclis Üyesi Yaşar Balcı’nın ruhuna Fatiha okunması, oğlu Avukat Canberk Balcı’ya geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerinin iletilmesi, Merhum Balcı’nın da bulunduğu ve üzerinde “Aramızdasın” yazan fotoğrafın Canberk Balcı’ya hediye edilmesi ve yeni Belediye Meclisi üyesi Baki Erdoğan’a başarı dilekleri ile rozet takılması ile devam etti.

ALEMDAR GEMİSİNİ TÜRKER ERTÜRK DEĞİL, EREĞLİ YAPTI

Başkan Posbıyık faaliyetleri ve yapılacak projeleri özetlediği bölüme 10. yıl Sempozyumu kitabının çıkarıldığını ve dağıtıma başlanıldığını açıklayarak başladı. Alemdar Gemisine İstiklal Madalyası talebini hatırlatan Posbıyık, geminin yapımında emeği geçenlere ve TBMM’de 5 Zonguldak milletvekilinin birleşerek İstiklal Madalyası teklifinde bulunmasına teşekkür etti. Geminin yapılmasında Dönemin Bölge ve Garnizon Komutanı Türker Ertürk’in kişisel bir çabası olmadığını belirten Posbyık; Belediye, Deniz Kuvvetleri, Erdemir, Tersaneler ve Sac tüccarlarının emeklerini övdü.

İSİM VERMEDİ MESAJ VERDİ: “BECEREMİYORSAN YAPMA”

Posbıyık, konuşmasında ; pandemi taramasında 782 belediye personelinden sadece birinde pozitif vaka çıktığını, toplu sözleşme görüşmelerine devam edildiğini, 10 Ocak Basın Bayramını kutladığını, Üniversite kampüsü konusunda yapılan bazı açıklamalara (asıl emek verenleri teşekkür edilmediği için) üzüldüğünü söyledi. Burada isim vermeden Ak Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’u hedef alan Posbıyık, “beceremiyorsan yapma” diye seslendi.

“BÖLGENİN LİDER BELEDİYESİYİZ”

Pandemiye rağmen belediyenin başarı ile çalıştığını, ağır yatırımların yapılamadığını ancak yardımları ve alt yapı faaliyetlerini yerine getirdiğini ifade eden Posbıyık, “maddi sıkıntı çekilmesine rağmen Kdz. Ereğli Belediyesi Bölgenin lideridir.” dedi.

YENİ ÇEVRE YOLU, KAFETARYA, PLAJ, KREŞ….

Posbıyık, kadın üretim kooperatifi kurulduğunu, eski belediye binasının ve Erdemir Ofis Binası yanına yapılacak restoran projelerinin tamamlandığını yakında ihale ve yapım çalışmalarına başlanılacağını bildirdi. Belediyenin en önemli projesinin 7.km.lik çevre yolu projesi olduğunu açıklayan Başkan Posbıyık, amacın trafiğin rahatlatmak olduğunu vurgulayarak detaylı açıklama için Başkan Yardımcısı Haluk Okur’a söz verdi. Okur’da güzergahın Kemer mahallesinden Kestaneci, Sarıkorkmaz ve Kataş tepelerinden Zonguldak yoluna bağlanacağını işaret etti. Okur ayrıca, Kent Meydanı projesinin İTÜ ile hazırlandığını, Erdemir Sineması altına bulunan alana kafeterya yapılacağını, Kavaklık Mahallesine Çocuk Bakım evi ve kreş projesinin hazır olduğunun açıkladı. Posbıyık ise sözlerine içme suyu tesislerinde ozon testi çalışmalarına devam edildiğini ve Barış Plajının büyütüldüğünü açıklayarak devam etti.

“ERDEMİR’LE İLİŞKİLERDE HİÇ BİR GELİŞME YOK,… VALİLİĞİ DE DİNLEMİYORLAR… İL ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜNÜN DOKUNULMAZLIĞI MI VAR?”

Konuyu Erdemir’le ilişkilere getiren Posbıyık, “hiçbir hızlanma yok” dedi. Zonguldak’ta Vali Tutulmaz Başkanlığında toplanıldığını hatırlatan Posbıyık, Genel Müdürü Salih Cem Oral’ın Ereğli’ye bakış açısının olumlu olmadığını iddia ederek valilik toplantısında bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Güliz Kaya’nın da kendisini dinlediğini ama 2 ay geçmesine rağmen bir sonuç alınmadığını kaydetti. “Erdemir acımasızlığına devam ediyor” şeklinde konuşan Posbıyık, 600 adet yapı kaydının belediyeye verilmediğini açıklayarak, Erdemir’in valiliği de dinlemediğini ifade etti ve “il çevre müdürlüğünün bir dokunulmazlığı mı var?” diye sordu.

“DÜNYANIN KOVİD SORUNU; BİZİM HAVA KİRLİLİĞİ SORUNUMUZ VAR”

Erdemir’in kanunlara ve mevzuatlara aykırı enerji dağıtımı yaptığını söyleyen Posbıyık, EPKD’ya suç duyurunda bulunacağını açıkladı. Erdemir’in emlak, enerji tüketim ve havagazı kullanım vergilerini ödemediğini tekrarlayan Posbıyık, “dünyanın Kovid sorunu var, bizim ise hava kirliliği sorunumuz var ” diye konuştu. Erdemir’im Kümaş Menyazit’i satın aldığı gazete kupürünü gösteren Posbıyık, “Kümaş bizim paramızla alındı, Ereğli halkı Kümaş’a ortaktır.” dedi.

Toplantı gündem maddelerinin konuşulması ile devam etti.

Haberle ilgili videoları izlemek için görselleri tıklayınız :

.

Paylaşın:
1858 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ