logo

POSBIYIK, BOZKURT’U ELEŞTİRİNCE AK PARTİ GRUBU MECLİSİ TERK ETTİ!

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ekim ayı meclis toplantısı sonrası gündem dışı konuşmasında Ak parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’u isim vermeden eleştirdi. Posbıyık kendisine selam vermediğini ifade ettiği Bozkurt için “çok kibirlenme sultanım senden büyük Allah var” dedi. Toplantının sonunda Ak Parti Grup Başkanı Numan Korkmaz, bu tür konuşmaların yerinin meclis değil basın toplantısı olduğunu savunarak “Saffet Bozkurt adam gibi adamdır. Bu tür siyaset yapmak doğru bir davranış değildir.” sözleri ile Ak Partili üyelerle birlikte meclisi terk etti.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantısı CHP ve Ak Partili üyelerin katılımı ile AKM meclis salonunda gerçekleştirildi.

“ÇEVRE YOLU YAPILMADAN TRAFİK DÜZELMEZ”

Gündemdeki maddelerinin görüşülmesi ve onaylanmasının ardından söz alan Başkan Posbıyık, güncel olaylara dair konuşmasını yaptı. Posbıyık özetle belediye faaliyetlerinden söz ederken, ilçede yaşanan trafik sorunun çevre yolu yapılmadan düzelmeyeceğini savunarak Alaplı çıkışı ile Terminal kavşağı arasında yapılması planlanan çevre yolunun bir an önce yapılmasını istedi.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI VE MİLLETVEKİLLERİNİ HEDEF ALDI!

Konuşmasında Ak Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’un kendisi ile ilgili “sahilden başka ne yaptı” sözlerine cevap veren Posbıyık, Doğalgaz, su kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarını örnek göstererek, “kendiniz ne yaptınız köylerin kanalizasyonu bile” yok dedi. Posbıyık bir düğünde karşılaştığı Bozkurt’un kendisine selam vermediğini açıkladı ve “kibir siyasetçiyi sıfırlar… Kibirlenme padişahım senden büyük Allah var ” diye tekraren konuştu. İktidar milletvekillerini de kendisini siyaseten boğmaya çalışmakla suçlayan Posbıyık, merkezi hizmetlerin ilçeye gelmesi için Ankara ile direk temasa geçmeye karar verdiğini söyledi.

Posbıyık’ın belediye faaliyetleri özetlediği bölümdeki konuşmalarından satır başları ve konu başlıkları özetle şöyle :

BELEDİYE FAALİYETLERİNİ ÖZETLEDİ

“Türkiye çapında başarılı, pandemi sürecinde 199 kiracıdan 1 milyon 600 bin tl kira bedeli alınmadı, OSB ve köylerin su hatları yapılıyor Ozon tesisi ihaleye çıktı, modern bir hayvan rehabilitasyon merkezi yapılıyor, AKM tadilat çalışmaları tamamlandı, sinemanın akustik ve koltuk yenilenmesi yapılacak, greyder ve kar küreme makinesi sipariş edildi, yeni kreş yapılıyor, Sakindere’de yol çalışmaları başladı, Kepez Mahallesinde yeni yollar açılıyor, Erdemir sinemasının alt tarafına kafeterya, İş Bankası yanına ve Göztepe köprüsüne yeni proje hazırlanıyor. Turizmde gelişme sağlayacak yeni projeler üretiliyor, sporda başarılara koşuluyor. Belediyeden dil din ırk ayrımı yapmam 9 adamı işlerini yapmadıkları için attım-işinin hakkını vermeyen 15 kişi daha atabilirim. İmar Revizyonu bitmiş durumda, meclise havale edilecek… “

“CAMİ YERİ ASKERİ LOJMANLARIN KALKACAĞI YER OLACAK”

Başkan Posbıyık konuşmasında, Kent Meydanına cami yapımı konusunda Ankara’da önemli temaslarda bulunduğunu da açıkladı. Çevre bakanlığı yetkilileri ve Milli Emlak Genel Müdürü ile görüştüğünü açıklayan Posbıyık, Cami yeri olarak kent meydanının olamayacağını kabul ettirdiğini ifade ederek, 16 ayrı alternatif arasında katlı otopark civarındaki askeri Lojmanların kalkacağı alanının düşünüldüğünü açıkladı. Posbıyık ayrıca Ankara’da başta belediye iskelesi olmak üzere bir projenin onaylandığını da söyledi.

Kent meydanı projesine yakında sponsor desteği ile başlanacağını açıklayan Posbıyık’ın “hayırlı olsun” sözleri alkışlandı.

GÖKHAN DEMİRTAŞ’A, İNŞAATÇILARA VE BAŞHEKİME…

Gülüç Belediyesinin Ereğli’nin mahallerinden daha küçük olduğunu söyleyen Posbıyık, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın başkan seçilmesine kendisinin vesile olduğunu iddia ederek, Demritaş’ın Ereğli belediye başkanlığı vaadi ile kandırıldığını savundu. Devlet Hastanesi Başhekimini yol yapımı konusu üzerinden iktidara yağ çekmekle suçlayan Posbıyık, Gökhan Demirtaş’a hitaben “siz kimsiniz ki benim bölgeme girmeye çalışıyorsunuz…. belediyeyi kullanarak zengin olanlar kışkırtıyorlar. ” diye konuştu. İlçedeki inşaat usulsüzlüklerine de değinen Posbıyık, önceki dönemle ilgili denetlemelerin devam ettiğini açıkladı ve “Belediye iskan vermiyor, para istiyor diyenlere yazıklar olsun!” diye seslendi.

KORKMAZ “BURASI YERİ DEĞİLDEDİ TERK ETTİ

Toplantı devem ederken sonlara doğru söz alan Ak Parti Grup Başkanı Numan Korkmaz, Posbıyık’ın Ak Parti ilçe Başkanı Saffet Bozkurt’a yönelik sözlerinin kabul edilemeyeceğini savunarak, “Ereğli’nin hayrına olan her şeye evet dedik. Saffet Bozurt adam gibi adamdır. Belediye olarak mahallelerin alt yapılarına el atmalıyız: Burası Belediye meclisidir. Bu şekilde siyaset yapmak doğru ve uygun davranış dedi ve Posbıyıkla kısa süreli polemiğin ardından Ak Partili meclis üyeleri ile birlikte salonu terk etti.

“KAMPÜSÜ BANA SORMAYIN”

Posbıyık ayrıca kampüs konusunda hiç bir şey yapılmadığını ima ederken, “Eski yönetim(ak parti ilçe yönetimi) olsaydı şimdiye kadar temeli atılacaktı, bu konuyu bana sormayın; (Ak Parti Zonguldak Milletvekili) Hamdi Uçar’la Saffet’e(Bozkurt) sorun.” dedi.

Paylaşın:
678 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ