logo

POSBIYIK: “BU SENE SIK SIK EĞLENCELER DÜZENLEYECEĞİZ”

  • Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, katıldığı Türk Halk Müziği Konser programında sahneye davet edilince fırsatı kaçırmayarak belediye icraatlarını anlattı ve “Bu sene belediye olarak karar aldık, sık sık eğlenceler düzenleyeceğiz hafta sonları. Sürekli hareket halinde olacağız.” dedi.

Kdz. Ereğli Turkuaz Sanat Topluluğu sanatçıları tarafından Türkü Harmanı Konseri düzenlendi. 3 Haziran Cumartesi gecesi AKM’de düzenlenen konserde Topluluk yönetmeni Cihangir Bilgin tarafından desteklerinden dolayı çiçek takdim edilmek üzere sahneye davet edilen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yerel türkü olan “A benim söm söm yârim” den kısa bir parça söyleyerek alkış aldı.

“İNSANLARIMIZ BUNALDIĞI İÇİN…”

Konuşmasına Atatürk Kütür Merkezi(AKM) gösteri salonunun yenilediklerini söyleyerek başlayan Posbıyık, halkın pandemi, depremler ve ekonomik krizler nedeni ile sıkıntılı günler geçirdiğini savundu ve “Bu sene belediye olarak karar aldık, sık sık eğlenceler düzenleyeceğiz hafta sonları. Sürekli hareket halinde olacağız. Hareketli bir sezon geçirmeyi düşünüyoruz. İnsanlarımız bunaldığı için…” diye konuştu.

“YOLLARI SİMSİYAH YAPACAĞIZ”

Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali hazırlıklarına olumsuzluklar nedeni ile gecikmeyle başladığını hatırlatan Posbıyık, Pazartesi günü Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yapılacak toplantıda katkılarının alınacağını söyledi. Festivalde halkın değişik kesimlerinden katılım sağlandığını vurgulayan Posbıyık, her kitleye hitap edecek etkinliklere yer verileceğini belirtti. Belediye eski binasının ihale edildiğini de açıklayan Posbıyık, orta refüjlerin trafiği rahatlatmak için yıkılacağını açıkladı. Erdemir Kültür Merkezi altındaki 8 dönümlük yeşil alanının projelendirileceğini ve ayrıca 60 bin ton asfalt anlaşması yapıldığını açıklayan Başkan Posbıyık, “Ereğli’nin yollarını simsiyah yapacağız” diye konuştu.

MİKROFONU BİR TÜRLÜ BIRAKAMADI!

Kendisine çiçek takdim etmek isteyen Şef Cihangir Bilgin’e bir türlü fırsat vermeyen Posbıyık, “bana mikrofon vermek gafletinde bulunmayacaktınız” esprisi yaptı.

“EREĞLİ’NİN VİZYONUNU YÜKSELTMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Konuşmasının ikinci bölümünde kültür, sanat ve spor çalışmalarını özetleyen Posbıyık, Sevgi ve barış plajlarına 2 tane mavi bayrak alındığını hatırlattı ve “Ereğli’ye hareket sağlamaya çalışıyoruz, Ereğli’nin vizyonunu daima yükseltmeye çalışıyoruz.” diyerek Turkuaz sanatçılarını Şef Cihangir Bilgin nezdine kutladı ve çiçeği eşi Neriman Posbıyık’a övgü dolu sözlerle takdim etti.   

Paylaşın:
311 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ