logo

POSBIYIK: “ERDEMİR, SPONSORLUK TALEBİMİZİ KARŞILAMIYOR”

  • Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Posbıyık, Kadınlar Süper Lig’inde mücadele eden Kdz. Ereğli Belediyespor Kadın Futbol Takımı için Erdemir’e sponsorluk talebinde bulunduklarını ancak Erdemir’den 2 aydır cevap dahi alamadıklarını açıkladı.

Belediye Başkanı ve Kdz. Ereğli Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Posbıyık, Kadınlar Süper Lig’inde mücadele eden Kdz. Ereğli Belediyespor Kadın Futbol Takımının 2023-2024 yılı tahmini bütçesi olan Altı Milyon Türk Lirası için Erdemir’e (Ereğli Demir ve çelik Fabrikaları) sponsorluk teklifinde bulunduklarını anacak 2 aydır cevap dahi alamadıklarını belirtti.

Başkan Posbıyık, Kdz. Ereğli’de spora ve sporcuya destek olmak, gençlere sahip çıkmak için Kdz. Ereğli Belediyespor’un 12 ayrı branşta 900 sporcuya zor şartlara rağmen sahip çıktığını belirterek, aynı bilinci Erdemir’den de beklediklerini bildirdi. Bir çok spor kulübünün kapısına kilit vurduğunu, liglere katılmadığını belirten Başkan Posbıyık, bu güçlüğe rağmen Kdz. Ereğli Belediyespor’un tüm branşlarda hizmet vermeye devam ettiğini belirterek; şunları söyledi:

TAHMİNİ BÜTÇE 6 MİLYON TL

“Karadeniz Ereğli Belediyespor Kadın Futbol Takımı, 13 yıldan bu yana Türkiye Süper Lig’de mücadele eden bir ilçe takımı olarak kentimizi büyük bir gururla temsil ederek, başarılar kazandırmak için yoğun bir çaba sarf etmekteyiz. Bugüne kadar; Türkiye ikinciliğinin yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Fomget ve ALG Spor gibi büyük takımlarla mücadele ederek ligi birçok kez ilk beşte tamamladık. Futbol, kadınların güçlenmesi ve başarılarına odaklanmaları için harika bir platform. Kadın futbolu, ülkemizde giderek daha fazla ilgi görmekte ve bu sporun yaygınlaşması için büyük bir fırsat sunmaktadır. İlçemizde bulunan kırsalda ve şehir merkezinde farklı koşullarda yaşayan yetenekli genç kızlara örnek olmak ve onları desteklemek amacıyla kurulan takımımız, bu alanda önemli bir rol oynamaktadır. Kadın Futbol takımımızın 2023-2024 sezonu tahmini bütçesi Altı Milyon Türk Lirası’dır. Türkiye genelinde mücadele eden kadın futbol takımlarına; Petrol Ofisi, Bitexen, Hepsiburada, Vodafone, Onvo, Wulfz gibi sponsorlar destek olmakta ve özellikle bu tür çalışmaları sosyal sorumluluk projeleri şeklinde değerlendirmektedirler.

Bu anlamda, Süper Lig’te mücadele eden tek ilçe takımı Kdz. Ereğli Belediye Spor Kadın Futbol Takımı olarak, büyük takımlar arasında mücadele eden bu takımımızın Dünya Çelik Endüstrisi’nin Devlerinden Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş (Erdemir) tarafından desteklenmesi arzusunda olduğumuzu kendilerine 19 Temmuz 2023 tarihinde bir yazı ile bildirdik.

Liglerin başlamasına 2 hafta kala her hangi bir cevap alamayınca 15 Ağustos 2015 tarihinde tekrar bir yazı yazarak sponsorluk talebimizi yineledik. Ancak Erdemir 2 aydan bu yana bu talebimize cevap dahi vermiyor. Takdirini Kdz. Ereğli kamuoyuna bırakıyorum.”

Paylaşın:
227 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ