logo

POSBIYIK “ERDEMİR’LE İLİŞKİLERDE OLUMLU GELİŞMELER VAR”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bir grup gazeteci ile sohbetinde, Erdemir’le ilişkilerde olumlu yönde gelişmeler olduğunu kaydederek “yakında toplanacağız. detayları paylaşırız” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı 22 Ocak Çarşamba günü öğlen saatlerinde ziyaret eden bir grup gazeteci, yerel konular üzerine sohbet etme imkanı buldu. Soru üzerine Erdemir’le ilişkilere değinen Posbıyık, Oyak’ın üst yönetiminin Erdemir yöneticilerine yetki ve sorumluluk vermesi gerektiğini tekrarladı. Erdemir’e yönelik bilinen tepkilerini tekrar ifade eden Posbıyık,”her şeye rağmen olumlu gelişmeler var. Yakında üt düzeyde toplantı yapacağız. Detayları paylaşırız” dedi. Başkan Posbıyık ayrıca TSO Başkanı Arslan Keleş, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Vali Erdoğan Bektaş’la uyumlu bir çalışma sergilediklerini vurguladı.

“YARGI KARARINI UYGULADIM”

Ereğli fakülteler kampüsü, Eski Tren hangarının turizme kazandırılması, trafik düzenlemeleri, TOKİ Emekli konutları gibi konuları gazetecilerle paylaşan Posbıyık, “tüm engellemelere rağmen belediye olarak çalışmalar devam ettiriyoruz. Beni ölsün diye bekleyenler var. Türlü dedikoduları çıkaranlar var. Biz işimizi yapmaya devam ediyoruz.” diye konuştu. Posbıyık, Yerel Gazete büfesinin belediye önceki döneminde yargı tarafından tahliye kararı olduğunu hatırlatarak “ben yargı kararını uygulamakla mükellefim, uyguladım tahliye ettim” dedi ve yerel gazetelerin satışı için belediye tarafından iki ayrı yer tahsis edildiğini sözlerine ekledi.

BALBAY’DAN DESTEK İSTEDİ

Başkan Posbıyık’la gazetecilerin sohbeti devam ederken, CHP Önceki Dönem Milletvekillerinden, Gazeteci yazar Mustafa Balbay, Kdz. Ereğli ADD yöneticileri ile birlikte ziyarete geldi. Posbıyık, Oyak-Erdemir ve şehir arasında yaşananları anlattı ve “OYAK-Erdemir’in şehre yüzünü dönmesini bekliyoruz ben halkım için kavga ediyorum. Yoksa niye kavga edeyim ki” sözleri ile özetleyerek destek beklediğini ifade etti. Balbay’da Posbıyık’ta sitayişle bahsederek, başarılı siyasetçinin sırtını halka dayamasının en doğru yöntem olduğunu söyledi.

Ziyaret, Posbıyık’ın gazetecilerin eleştirilerine açık olduğunu ancak kasıtlı ve tek taraflı haberlere tepki gösterdiğini bildirmesi ile son buldu.

Galeri fotoğrafları :

Paylaşın:
1143 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ