logo

POSBIYIK, EREĞLİ’NİN YENİ PROJELERİNİ TANITTI!

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye tarafından bir süredir hazırlıkları sürdürülen Kent Meydanı, Otopark, Belediye Hizmet Binası ile Kdz. Ereğli Kültür ve Sanat Merkezi projeleri için tanıtım toplantısı düzenledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık; belediye tarafından bir süredir hazırlıkları sürdürülen, Prof. Dr. Sinan Mert Şener tarafından hazırlanan Kent Meydanı, Otopark, Belediye Hizmet Binası ile Mimar Kumru Apaydın Altınkök tarafından hazırlanan Kdz. Ereğli Kültür ve Sanat Merkezi projeleri için tanıtım toplantısı düzenledi.

3 Temmuz Cuma günü Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, daire müdürleri ve STK temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Program Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Haluk Okur’un özet sunumu ve teşekkür konuşması ile başladı.

POSBIYIK “HEYECAN VERİCİ PROJELERİMİZ VAR”

Daha sonra söz alan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık; pandemiden dolayı halkın da katılabileceği bir toplantı gerçekleştiremediklerini ifade etti ve “Bugün kentimiz için heyecan verici projeleri açıklayacağız. Projelerin çizilip avam projelerin son haline geldiği hatta bazılarında uygulamaya geçtiğimiz projeleri sizlere sunmak istedik. Bu projeleri sizlere sunup sizlerin de görüşlerini bize söylemenizi biz de bu projelerle uğraşan hocalarımıza, mimar arkadaşlarımıza sizlerden gelen tenkitleri özellikle iletip düzenlemeler yapalım diye bu toplantıyı yaptık.” dedi.

HALK KAFE:

Ereğli’deki eksiklikleri gidermek için çok hızlı bir çalışma içerisine girildiğini kaydeden Posbıyık, “Su ürünleri kooperatifine Halk Kafe adı verdik ve ihaleye çıktık 2 trilyon liraya, orada çok güzel bir kafe yapıyoruz. Bu kafe yaz-kış kullanılacak şekilde olacak. Camekanlarla kaplayacağız, deniz kenarında çok güzel bir yer. Buraya vatandaş yiyecek içecekleri ile gelebilecek, serbest. Aynı zamanda çayı 1 TL’ye içecek. Büyük bir alan oluşacak. Burası bittikten sonra da Çilek Kafe’yi ihaleye çıkacağız.”diye konuştu.

EREĞLİ DENİZE DOĞRU BÜYÜYECEK

Posbıyık, sunumunda Ereğli’yi geliştirmeye çabaladığını vurguladı ve önümüzdeki aylarda sahilin denize doğru büyümesi ile ilgili bir projenin gündeme geleceğini söyledi. Önceki dönem yönetimi “5 sene perişan vaziyette kalmış eski belediye binası” sözleri ile eleştiren Posbıyık şöyle devam etti:

PROJE KURULDAN ZOR GEÇTİ

“Altında Roma Hamamı çıkmış; bu hamam çok önemli tarihsel açıdan ve bunun koruma kurullarından geçmesi de çok zor bir olay. Türkiye’de üç tane olduğu söyleniyor koruma kurulundan başarıyla geçirilen bir proje. Projesi çizildi hanımefendi tarafından ve ekip arkadaşlarımız da sürekli olarak takipte kalarak koruma kurulundan geçmesini sağladılar. Büyük bir başarı hepsini kutluyorum. Kente çok güzel bir ortam yaratacak bir kültür merkezi oluyor. Altta hamam gözükecek. 22 yıllık belediye başkanıyım şuanda heyecanlıyım çünkü projeler beni çok heyecanlandırıyor.”

89-100 MİLYONLUK PROJE

Kent Meydanı ve Belediye Hizmet Binası projelerine de değinen Başkan Posbıyık, “Ereğli’nin trafik keşmekeşliğinden kurtulması ve rahat bir nefes alması için olması gereken çok önemli bir proje Kent Meydanı Projesi. Kent Meydanı Projesi’ni çok önemsiyoruz. Burada kent meydanı dediğiniz zaman sadece bir rahatlama alanı değil aynı zamanda 5 katlı bir otopark, yol altında ticaret merkezi ve dev bir belediye binası. Tabi maliyeti çok yüksek, yaklaşık 80-100 milyonluk bir proje. Ama ilk etapta belki kent meydanı ve otopark yapılıp belediye binası sonradan ilave edilebilir. Ama çok kesin kararlıyız belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte arkamızda kalıcı eser bırakmak için şartlar ne olursa olsun bu kent meydanını ihaleye vereceğiz ve yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“KARARLIYIZ!”

İmalı mesajlar da kullanan Posbıyık, “Gerekirse belediyenin bazı kiralık yerlerini satacağız. Belediyenin kiralık yerleri vardır, özel teşebbüste olsa çok iyi şekilde kiraya verir. Mesela ofis yolundaki nargile evlerinin her biri 500-600 bin liraya hava parasıyla devir edilir buna da belediye bakar. Gerekirse bunları da nakde çevirmek üzere kararlıyız kent meydanını yapacağız.”diye konuştu.

DETAYLARI İLE AÇIKLADILAR

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Sinan Mert Şener tarafından hazırlanan Kent Meydanı, Otopark, Belediye Hizmet Binası ile Mimar Kumru Apaydın Altınkök tarafından hazırlanan Kdz. Ereğli Kültür ve Sanat Merkezi projelerinin sunumları yapıldı.

BİNA / MEYDAN ALANI ORANI” SORUSU

Kent Meydanı ile ilgili gazeteci Doğan Gönüllü’nün yönelttiği, bina alanları ile meydan alanı oranı sorusuna Şener, “yaklaşık yüzde 40 bina, yüzde 60 meydan alanı” yanıtını verdi. Posbyık’ın sorduğu kaymakamlık ile belediye binası uyumu sorusuna ise “umarım uyumlu olur” anlamında cevap verdi.

Toplantı sonunda Başkan Posbıyık, konuşmacılara hediyelerini takdim etti.

Paylaşın:
928 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ