logo

POSBIYIK: “HER NOKTAYA ULAŞMAK İSTİYORUZ”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ramazan Ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ulaştırmak için hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, “bizim ulaşamadığımız insanlarımızın buraya müracaatlarını sağlamak suretiyle biz onlara da yemek vermeye hazırız. Sayı diye bir sıkıntımız yok. Hiç kimse sıkıntıya düşmesin diye her noktaya ulaşmak istiyoruz.” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Belediyesi, Ramazan ayı boyunca günlük bin ihtiyaç sahibi vatandaşa sıcak yemek dağıtımı yapacak. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçede 300 ihtiyaç sahibi aile tespit ettiklerini ve bu ailelerin evlerine her gün sıcak yemek dağıtımı yapılacağını kaydetti.

Kdz. Ereğli Belediyesi, Ramazan ayı boyunca günlük bin ihtiyaç sahibi vatandaşa sıcak yemek dağıtımı yapacak.

Belediye binası mutfağında hazırlanan 3 çeşit yemek; zabıta ekipleri ile ailelerin evlerine teslim edilecek.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye yemekhanesinde yaptığı basın açıklamasında, Ramazan ayının tüm İslam alemine, ülkeye ve bölgeye hayırlar getirmesini temenni etti ve bütün vatandaşların Ramazanı sağlık ve huzur içerisinde geçirmesini diledi.

“BÜYÜK BİR ŞEVKLE BU İŞİ YAPIYORUZ”

Posbıyık, 1994 yılından bu yana Ramazan aylarında ihtiyaç sahibi ailelere bizzat evlerine teslim etmek suretiyle sıcak yemek imkanı sunduklarını ifade etti ve “ Ekip olarak büyük bir şevkle bu işi yapıyoruz, çünkü bize de çok büyük huzur veriyor. Burada sıcak aşları uç noktalara yetiştirmek için miktar bir hayli fazla oluyor. Başlangıçta az başlıyor ama sonradan ilaveler olmaya başlıyor. Bunun için de vatandaşlarımızdan, iş adamlarımızdan ve hayırseverlerden ayni yardımlar gelmeye devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelerimizin rahat bir Ramazan geçirmelerini temin etmek üzere belediye ve hayırseverlerimiz olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok hijyen bir ortamda belediyenin kendi mutfağında kendi aşçıları tarafından hazırlanıyor yemeklerimiz. Lezzetli yemekler hazırlanıyor. Programlarımızı yaptık, hangi tarihte hani yemek olacak hepsi belli. Mutlaka her akşam gönderdiğimiz iftar yemeklerinde et var. Bu hizmeti Ereğli’de yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.”dedi.

“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİ BİZE BİLDİRİN”

Bu Ramazan ayında bin kişiye sıcak aş dağıtılacağını ancak bu rakamın ilerleyen günlerde artabileceğini söyleyen Posbıyık, “buradan değerli Ereğli halkına sesleniyorum. Bizim ulaşamadığımız, tespit edemediğimiz aileleri lütfen hiç çekinmeden bize bildirsinler. Hem Ramazan kolisi almak için, sıcak yemek almak için hiç kimsenin sıkıntılı bir ortamda olmamalarını arzu ediyoruz. Onun için bizim ulaşamadığımız insanlarımızın buraya müracaatlarını sağlamak suretiyle biz onlara da yemek vermeye hazırız. Sayı diye bir sıkıntımız yok. Hiç kimse sıkıntıya düşmesin diye her noktaya ulaşmak istiyoruz.” diye konuştu.

Posbıyık, yine Ramazan için hazırlanan gıda kolilerinin de ihtiyaç sahibi ailelere teslimine başlandığını dile getirdi.

KADİR GECESİ’NDE SAHİLDE İFTAR YEMEĞİ VERİLECEK

Posbıyık, ayrıca, önceki yıllarda olduğu gibi bu Ramazan ayında da Kadir Gecesi’nde sahilde iftar yemeği vereceklerini dile getirdi ve “Allah’tan bir engel olmaz ise geleneksel olarak, Kadir Gecesi için de bir hazırlık yapıyoruz. Sahilde tüm halkımızı davet edeceğiz ve iftar vereceğiz. Kesin konuşmuyoruz çünkü pandemi meseleleri var. İzinler alındığı takdirde bunları yapabileceğiz”ifadelerine yer verdi.

Posbıyık, açıklamalarının ardından sefer taslarına ilk yemeği kendisi doldurdu.

Paylaşın:
470 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ