logo

POSBIYIK “İYİ BİR NOKTAYA GİDİYORUZ”

  • Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 7 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Ereğli’de taşların yerine oturmaya başladığını söyledi. Erdemir, Türk Metal Sendikası, Partiler ve STK’larla iyi bir noktaya gidildiğini söyleyen Posbıyık, bu durumdan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı, 7 Nisan Çarşamba günü AKM meclis salonunda yapıldı. Yoğun gündemle toplanan meclisin açılış konuşmasında söz alan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Covid -19’la mücadelenin önemine değinerek belediye personelinden de bulaş olanlar ve hastalığı atlatanlar olduğunu hatırlayarak geçmiş olsun dedi ve şifa diledi. Pandemi nedeni ile belediyenin tahsilât yapmakta zorlandığını açıklayan Posbıyık, “bütçe zayıflıyor ama ele ele verip bu durumu hep birlikte aşacağız” diye konuştu.

Ereğli’de stk’ların genel kurullarını yaptığını ve taşların yerine oturmaya başladığını söyleyen Posbıyık, özellikle Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yakup Yılmaz’ın göreve gelmesinden duyduğu memnuniyeti vurguladı. Posbıyık, Geçmişte yaşanan gerginliğin kişiler arasında olduğunu, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’la arasının açılmaya çalışıldığını ancak kendisini sevdiğini söyledi.

“Sendika ile beyaz bir sayfa açıyoruz. Yeni yönetime her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuşan Posbıyık,  soru üzerine ziyaretine gelinirse,  kendisinin de destek mesajlarını iletmek üzere sendikaya ziyarete gidebileceğini açıkladı.

Erdemir Yönetimi ile görüşmelerin olumlu yönde sürdüğünü açıklayan Posbıyık, parti isimlerini de anarak “Yani arzu ettiğimiz barış ortamına hızla gidiyoruz. Bu hepimizin yararına olacak, Ereğli’nin menfaatlerinde olacağına inanıyorum. Hepimiz bu ortak noktada barışı sağlamamız için elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. Ereğli halkını seviyorsak, Ereğli’nin ihtiyaçlarının karşılanması için el ele vermek istiyoruz bu günden iyi bir fırsat çıkmaz. Çok iyi bir noktaya doğru gidiyoruz. Siyasi partiler, sendika, Erdemir, sivil toplum örgütleri hep beraber iyi bir noktaya gitmeye başladığımızı özellikle bugün ifade etmek istedim” diye konuştu.

  • Not: Haber yayına hazırlandığı sırada meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam ediyordu.

Paylaşın:
574 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ