logo

POSBIYIK, “KAMPÜS İÇİN SIRADA TEMEL ATMA VAR”

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, mülkiyeti belediyeye ait parselleri maliye hazinesine devrederek, Ereğli Kampüs Alanı yapılacak alandaki son pürüzleri de kaldırdı. Başkan Posbıyık, bu son gelişmeyi, “Bundan sonra yapılacak işler üniversite alanında ruhsat alma işi, proje bitmek üzere, İstanbul Teknik Üniversitesi hazırlıyor. Bundan sonra temel atma işine doğru giden bir yol” ifadeleriyle değerlendirdi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantılarının ikinci birleşimi Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, toplantı öncesi yaptığı gündem dışı konuşmada; İdlib’de yaralanan gazilere ziyarete gittiklerini belirterek, “Hüzünlendik, dinledik onları. Kendileri iyi ama biraz psikolojilerinin bozuk olduğunu hissettik” dedi.

OYUNCAK MÜZESİ HAZIRLIKLARI

Oyuncak müzesi kurmak için hazırlıkların sürdüğünü belirten Posbıyık, “Oyuncak Müzesi için her yerden antika oyuncaklar, geçmişte yapılan oyuncaklar, zeka ve zihinle alakalı oyuncaklar akmaya başladı. Orada yaptığımız yerde, oyuncak getirenlerin isimleri de bulunacak. Arkadaşlarımız Ankara’ya gittiler. Nergiz Hanım ve Nart Bey bir üniversitenin bilimsel olarak hazırlanan oyuncak müzesinde incelemede bulundular. Oradaki öğretim üyelerinden bilgi aldılar. Orada kullanılacak malzemeler de dahil olmak üzere herşeyi tespit ettik.  Güzel bir ortam yaratılacağına inanıyorum. Türkiye’de fazla yok zaten. Ticaret için yapanlar var, üniversiteninki var, bizimki de ticari olmayan, çocuklarımızın zihinlerini geliştirmek için Batı Karadeniz’de bir şey kurmak istiyorum. Sizlerden ve basın mensuplarından gerekli bilgilendirmeyi yapmanızı,  oyuncak getirmek isteyenlere aracılık yapmanızı istiyoruz. Nart Bey ve Nergiz Hanım’a bu oyuncakları teslim edebilirsiniz.”ifadelerine yer verdi.

SEKİZ GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda, Başkent Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin Kepez mahallesinde yapılması düşünülen trafo alanı tadilatı konusunda askı süresi içinde yaptığı itiraza ilişkin imar ve şehircilik müdürlüğü yazısı meclise geldi. Gündem maddesi oybirliğiyle imar komisyonuna havale edildi.

İkinci madde olarak, Murtaza, Kepez, Kırmacı, Belen, Kışla mahallelerinde bulunan yoldan ihdas parsellerin satış veya takası, incelenmek üzere imar komisyonuna havalesi oybirliğiyle kararlaştırıldı.

OTURARAK VOLEYBOL TAKIMINA ÖDÜL

Kdz. Ereğli Belediyesi, Amatör Spor Kulüpleri, Bedensel Engelliler Kategorisi, Oturarak Voleybol takımının, 2018-2019 sezonunda Türkiye Şampiyonu olması dolayısıyla ödüllendirilmesine ilişkin CHP grubu tarafından verilen teklif gündeme geldi. CHP Grubu Sözcüsü Yaşar Balcı, tüm sporcular ve antrenörün birer tam altın ile ödüllendirilmesi teklifi, meclis tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLERİN İNDİRME YERİ KAMYON GARAJI OLACAK

Toplantıda, Şehirlerarası Otobüs Terminali işletmesinin, İşletme ve iştirakler müdürlüğü bünyesinden, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne aktarılması dolayısıyla, işletme ve iki müdürlüğün görev ve sorumluluk yönetmeliğinde değişiklik öngören gündem maddesi, Hukuk İşleri Komisyonu’ndan geldiği haliyle oybirliğiyle kabul edildi.

Başkan Posbıyık, meclise bu konuda bilgi vermek istediğini belirterek şunları söyledi:

“Şehirlerarası otobüslerinin indirme yeri için Kamyon Garajı’nda bir yer hazırladık. Kapalı bir yer yaptık, oturacak yerler yaptık. Prosedürü yaptık. Buranın indirme yeri olarak kabul edilmesi için il ve ilçe trafik komisyonlarından karar çıkması gerekiyor. Eskiden çıkarılan yerler de iptal edilecek. Sadece indirme yeri orada olacak. Oraya Garaj Taksi’den iki veya üç taksi olacak. Ereğli ilçe trafik komisyonundan geçti. İl’e gönderdik. İl Trafik Komisyonu’ndan çıktıktan sonra orayı indirme yeri olarak açılışını yapacağız.”

Toplantıda, ilçe sınırları dahilinde bulunan sekiz köye su verilmesi için Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Belediye arasında protokol imzalanması için Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a yetki verilmesi konusu, komisyondan geldiği haliyle oybirliğiyle kabul edildi. Aynı şekilde, DSİ, Gülüç Belediyesi ve Ereğli Belediyesi arasında, Ereğli Arıtma Tesisinden Gülüç’e su verilmesini tanzim eden protokolün imzası için de Posbıyık’a yetki verildi.

İTÜ ile Ören Mahallesi için revize proje hazırlanması için, protokol yapılması konusunda da Başkan Posbıyık’a yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ İÇİN SON ENGEL AŞILDI

Gündemin son maddesi, Süleymanlar Mahallesinde bulunan, mülkiyeti belediyeye ait parsellerin üniversite alanı olarak kullanılmak üzere maliye hazinesine devir veya tahsisinin yapılmasına ilişkin İmar Komisyonu raporu oldu.  Eski Devlet Hastanesi alanında üniversite kampüsü kurulması konusundaki son engel olan tahsis işlemi, alkışlar arasında, ad okunmak suretiyle yapılan oylama sonucunda oybirliğiyle kabul edildi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gündem maddesi üzerine yaptığı konuşmada, bu maddenin önemli bir konu olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

“Üniversite alanında artık tüm işlemleri bitirmiş oluyoruz. Belediyeye ait imar yollarını maliye hazinesine devrediyoruz.  Dolayısıyla pürüz kalkıyor. Bundan sonra yapılacak işler üniversite alanında ruhsat alma işi, proje bitmek üzere, İstanbul Teknik Üniversitesi hazırlıyor. Bundan sonra temel atma işine doğru giden bir yol. Allah Hayırlı etsin, hepimize güzellikler getirsin. Ereğli’de öğrenci sayısı artsın, bacasız sanayi olsun. Bu konuda çalışma arkadaşlarıma, sizlere ve bizi destekleyen basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

Sekizinci maddenin onaylanmasının ardından, Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantıları sona erdi.

Paylaşın:
612 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ