logo

POSBIYIK, OKULLARA ATATÜRK’ÜN NUTKU’NU GÖNDERİYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentteki tüm okullara Atatürk’ün Nutku’nu göndereceklerini açıkladı. Evlenen bütün  çiftelere Türk Bayrağı, Kur’an-ı Kerim ile Atatürk’ün ‘Nutuk’ kitabını hediye ettiklerini söyleyen Posbıyık, “Sevgili çocuklar, Atatürk’ün Nutku’nu mutlaka okumalısınız” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık,kentteki tüm okullara Atatürk’ün Nutku’nu göndereceklerini açıkladı.

Belediye Basın Bürosundan verilen bilgiye göre ; Başkan Posbıyık, evlenen çiftlere de Türk Bayrağı, Türkçe meali Elmalı Hamdi Hoca’ya ait olan  Kur’an-ı Kerim ve Atatürk’ün Nutku’nu hediye ettiklerinibelirterek şunları söyledi:

“Sevgili çocuklar, Atatürk’ün Nutku’nu mutlaka okumalısınız. Bütün okullara Atatürk’ün Nutku’nu göndereceğiz. Zaten Belediye olarak evlenen çiftlere 3 hediye veriyoruz. Türk Bayrağı, Türkçe meali Elmalı Hamdi Hoca’ya ait olan Kur’an-ı Kerim ve Atatürk’ün Nutku… Bunun çok çok önemli olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ülkemizin milli egemenlik ve bağımsızlık mücadelesini her Türk gencinin bilmesi gerekir. Onun için de mutlaka Atatürk’ün Nutku’nu okuması gerekir.”

Kdz. Ereğli Belediyesi Nikah memurluğu, Ekim 2019 tarihinden itibaren başlayan uygulama ile bugüne kadar evlenen 590 çifte Türk Bayrağı, Kur’an-ı Kerim ile Atatürk’ün Nutku’nu hediye etti.

Paylaşın:
453 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ