logo

POSBIYIK: “SANAYİ VE TURİZM KENTİYİZ”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’ye ilk bakışta sanayi kenti diye bakıldığını dile getirdi ve “Doğrudur burası bir sanayi kentidir. Ama 1994 yılında belediye başkanı olduğum günden itibaren hep şöyle haykırıyorum; Kdz. Ereğli, sanayi kentidir ama aynı zamanda turizm kentidir. Kdz. Ereğli’de sanayi ve turizmi birlikte götüreceğiz, yürüteceğiz diye söylüyorum. Bunda tamamen değilse de kısmen başarılı olduk.” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından Batı Karadeniz Bölgesinde görev yapan basın mensupları için düzenlenen basın gezisi programı Ereğli’nin tarihi turistik bölgelerinin gezilmesi ile devam edip Barış Plajında akşam yemeği ile son buldu.

Kdz. Ereğli Belediyesi, 1 Ağustos Pazar günü; Bartın, Karabük, Çaycuma, Devrek, Zonguldak, Düzce, Akçakoca, Ereğli ve Alaplı’dan basın mensuplarını gezi programı ile ağırladı.

Öğle saatlerinde Barış Plajı’nda düzenlenen buluşma yemeği ile başlayan program Sevgi Plajı ve Dostluk Mesire alanının gezilmesi ile devam etti. Gün boyu devam eden program kapsamında Alemdar Gemisi, Belediye Oyuncak Evi, Sanat Sokağı, Halk Kafe, Cehennemağzı Mağaraları ve Kaletepe rehber eşliğinde gezildi. Ardından Kdz. Ereğli sahilinden kalkan teknelerle Barış Plajı’na getirilen basın mensupları Barış Plajında akşam yemeğinde bir araya geldi. 

“SANAYİ VE TURİZMİ BİRLİKTE GÖTÜRECEĞİZ”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yemek sonrası yaptığı konuşmada; geçtiğimiz hafta kutlanan 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bölgede görev yapan basın mensupları ile bir araya gelmek için etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Ereğli’nin önemli noktalarını gezdiniz. Sizin Ereğli’de olmanızdan büyük mutluluk duyduk. Sizlerle beraber olmak çok güzeldi. Ereğli’de elimizden geldiği kadar güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz.” dedi. Ereğli’ye ilk bakışta sanayi kenti diye bakıldığını dile getiren Posbıyık, “Doğrudur burası bir sanayi kentidir. Ama 1994 yılında belediye başkanı olduğum günden itibaren hep şöyle haykırıyorum; Kdz. Ereğli, sanayi kentidir ama aynı zamanda turizm kentidir. Kdz. Ereğli’de sanayi ve turizmi birlikte götüreceğiz, yürüteceğiz diye söylüyorum. Bunda tamamen değilse de kısmen başarılı olduk. Önümüzdeki günlerde büyük hamlelerimiz var inşallah.” dedi.

ESKİ BELEDİYE BİNASI 13 MİLYON LİRAYA İHALE EDİLDİ

İlçenin turizm, tarihi, kültürel değerlerini ve belediyecilik hizmetlerini özetleyen Posbıyık, “Mesela bugün oyuncak müzesine gittiniz, çocuk oyun evine gittiniz, Türkiye’de 13 tane müze var 13’üncüsü biziz. Üniversite ile birlikte çalışıyoruz. Hemen onun karşısında eski belediye binasının karşısında Roma hamamları çıkmıştı, çok önemli tarihi bir eser. Oranın ruhsatlarını aldık ve ihaleye verdik. İlk defa burada açıklıyorum; 13 milyon liraya ihaleye verdik. Özkaynaklarımızla inşallah yapacağız. Belediyemizin hiçbir sıkıntısı yok. Ne vergi dairesine ne sigortaya ne müteahhitlere borcumuz yok. İşçi, memur parasını zamanından önce ikramiyesiyle birlikte öderiz, hiç bir aksama Allah’a şükürler olmadı belediye başkanlığım döneminde ve olmayacak da. Bölgede en yüksek zammı da biz yaparız. Herkes bizi gözler ona göre zam yaparlar. En son barış plajını aldık Erdemir’den ve burayı güzelleştirmeye başladık. Halk büyük bir ilgi gösteriyor. Çekek yerlerinden başlayıp Alaplı’ya kadar olan sahil plajımız 3,7 kilometre uzunluğunda. Yani karadenizde böyle güzel bir ortam denize girmek için yok. Hijyen, hizmet ve sağlıklı bir ortam iddia ediyorum hiçbir bölgede böylesine yoktur. Plajlara ve mesire alanına giriş ücretsiz. Biz Ereğli’de hep şu sözleri söylüyoruz; ‘denizim mavisi, ormanın yeşili, güneşin sarısının orjinal renkleri dünyada sadece Kdz. Ereğli’de vardır, Kdz. Ereğli’yi görmeden ölmek öbür dünyaya eksik gitmek demektir.’ Dolayısıyla ilk kez Ereğli’ye gelenler bu şansınız kullandılar ve eksikliklerini giderdiler. Rahmetli Michael Jackson’da onun için Ereğli’ye gelmek istemişti, eksikliğini gidermek için ama maalesef tam buraya geleceği zaman rahmetli oldu. Ama şimdi vokalisti buraya geliyor, Eylül ayında vokalisti gelecek o da zaten ne amaçla geldiğini anlatacak. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. 

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Posbıyık, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’in partisinin ilçe teşkilatı ziyareti sırasında kendisi hakkındaki sözlerine yönelik soruya şu cevabı verdi: 

“BAZILARI ÇALIŞIR, ÜRETİR; BAZILARI KONUŞUR”

“Rahmetli Cumhurbaşkanımız aklıma geldi, Süleyman Demirel. Ereğli’de hükümet konağı var da ben yok mu diyorum, Ereğli’de Emniyet Müdürlüğü Binası var da ben yok mu diyorum. Koskoca Ereğli’de Zonguldak’tan daha büyük Ereğli’de Hükümet Konağı yok. En küçük ilçeler de dahi var, bir tek Ereğli’de yok. Ereğli’de kaymakamlık binası nerede? Karadeniz Ereğli Belediyesi binasında kirada oturuyor. Emniyet Müdürlüğü nerede? Bir vatandaşın Yeşiltepe’de binasında kirada oturuyor. Yani biz bir şey söylediysek yalan söylemiyoruz ki. Kötü bir laf da söylemiyoruz, herkesi seviyoruz. Bazıları çalışır, üretir. Bazıları konuşur, rol çalmaya çalışır. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız.

“PROVOKASYON KOKAN LAFLARA DEĞER VERMEYİZ” 

Türkiye’de orman yangınlarında şehitlerimiz var, insanlarımız ölüyor. Ekolojik sistem bozuldu, turistler otellerden kaçıyor. İşte bu ortamda yüreğimizin yandığı bir ortamda konserlerimizi iptal ediyoruz, bu akşam yapacağımız konseri bile iptal ettik ve Ereğli Belediyesi iki tane itfaiye aracıyla 8 kişilik personeli o bölgeye gönderdi. Yüreğimiz yanıyor, içimiz yanıyor.  Ancak bizim içimiz yanarken benim şahsımı hedef alan böyle basit, mesnetsiz laflar söylemek hiç yakıştıramıyorum. Hiç kimseye hakaret ettiğimiz falan yok. Ama bize böyle mesnetsiz laflar biz yolumuzda yürürüz, üretiriz. Hiç böyle basit, provokasyon kokan laflara değer vermeyiz. Onlardan siyaseten de tecrübeliyim, yaşça da büyüğüm. Biraz saygılı olmaya davet ediyorum. Eğer ülkemizde acıların yaşandığı, ormanların yandığı, canlıların yok olduğu bir ortamda, insanlar açım diye haykırdığı bir ortamda, kovid’in insanları öldürdüğü bir ortamda sen ben davalarına girersek nitekim öyle oluyor zaten televizyonlarda izliyoruz. Bu memleketi bir yere götüremezsiniz. Hep bu polemiklerle, bu boş laflarla, üretmek varken, çalışmak, yardım etmek, birbirimize destek olmak varken boş laflarla işte ülke bu noktaya, bu tip konuşanlar ülkeyi bu noktaya getirmiş vaziyetteler ne yazık ki. Üzülerek söylüyorum.

“BOŞ LAFLARLA BİR YERE VARMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Biraz siyaseten tecrübeli ve yaşça büyük abilerine baksınlar ve örnek alsınlar. Bu yaşta hala ülkem için, kentim için durmadan çalışıyorum, var gücümle çalışıyorum. Öyle boş laf üretmekle böyle gelişi güzel, basit, mesnetsiz laflarla falan hiçbir yere varamazsınız. Ben tahsilim itibariyle, tecrübem itibariyle böyle basit sözlere asla cevap vermem. Ben herkesi seviyorum. Ben ülkemdeki insanları seviyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni seviyorum. Herkesle barışığım. Din, dil, ırk farkı gözetmeksizin, siyasal farklılıklar gözetmeksizin herkesi seviyorum ve Allah rızası için yalvarıyorum. Hangi görüşten, hangi siyasi partiden olursanız olun lütfen biraz sevgi ile yaklaşın, hakaret etmeyin. Ülke elden gidiyor. Ülkemizin iyiye gitmesi için birbirimizi sevmemiz, el ele tutuşmamız, kucaklaşmamız lazım. Üretmemiz lazım, çalışmamız lazım. Boş laflarla bir yere varmak mümkün değil. Geldiğimiz noktayı görüyorsunuz. Bu kadar yeter.”

Programın sonunda katılım sağlayan basın mensuplarına çeşitli hediyeler verildi.



Paylaşın:
1039 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ