logo

POSBIYIK, VALİ TUTULMAZ’A EREĞLİ’NİN SORUNLARINI ANLATTI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, tablet dağıtım töreni için Ereğli’ye gelen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a kentin sorunlarını belgeleriyle anlattı. ‘Ereğli sahipsiz mi?’ diye soran Posbıyık, “Çevre yolu yapılacak bölgeye şimdide cüruf tesisi kurmak istiyorlar. Biz turizm derken Ereğli’yi zehirlemeye çalışıyorlar. Sonuna kadar Ereğli’nin haklarını savunmaya devam edeceğim” dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, bazı incelemeler ile Erdemir’in uzaktan eğitime tablet desteği törenine katılmak üzere Ereğli’ye geldi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Şahinde-Hayrettin Yavuz Bilim Sanat Merkezinde tablet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada kentin yaşadığı sorunları Vali Mustafa Tutulmaz’a kürsüden anlattı.

“TURİZM PROJELERİNE İZİN VERİLMELİ”

Ereğli’nin Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü binasının olmadığını, Tersanelerin zor durumda olduğunu, Turizm projelerinin geliştirilmesi için çalıştıklarını belirten Posbıyık, askeri alan içinde olan Kaletepe’nin turizme açılması gerektiğini, Göztepe’ye teleferik yapılması ve Piyalepaşa Konağı Restorasyonu için izin verilmesi gerektiğini ifade etti. Posbıyık, belediyenin Marina projesi olduğunu da tekrarladı.

ERDEMİR’DEN ŞİKAYETÇİ OLDU, VALİ’YE “SİZİN DE İMZANIZ VAR” DEDİ

Ereğli’nin en önemli sorunun çevre yolu olduğunu ancak ödenek verilmediğini açıklayan Posbıyık, Erdemir’e yönelik bilinen eleştirilerini “Benim Erdemir ile yapı kayıt meselem var. Bütün vatandaşlar imar affından yararlanıp  yapı kayıt belgelerini verdiler ama demir çelik vermiyor.” sözleri ile tekrarladı. “Çevre yolu yapılacak bölgeye şimdide cüruf tesisi kurmak istiyorlar. Biz turizm derken Ereğli’yi zehirlemeye çalışıyorlar. Sonuna kadar Ereğli’nin haklarını savunmaya devam edeceğim ” diye konuşan Posbıyık, Erdemir’in cürufunu işleyen tesis için çed raporu gerekmediğine dair kararda Vali Tutulmaz’In da imzası olduğunu belirttti ve konuyu detaylıca anlatarak “Çevre yolu yapılacak diye beklerken onun üzerine cüruf ayıklama tesisi kurmak istiyorlar ve ‘ÇED raporuna gerek yoktur’ diye izin alıyorlar. Ereğli halkı olarak asla buna izin vermeyeceğiz.” dedi.

VALİ TUTULMAZ ELEŞTİRİLERİ OLGUNLUKLA KARŞILADI

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da, Erdemir yöneticilerine teşekkür ettiği konuşmasında Başkan Posbıyık’ın sözlerine cevaben; mutlu olmanın yolunun olumlu düşünmekten geçtiğine dikkat çekti ve eleştirinin normal olduğunu ancak buna takılmamak gerektiğini söyledi. Tutulmaz, sözlerine germe politikası yerine sevgi politikasının benimsenmesi gerektiğini ifade ederek devem etti ve ‘Ereğli’nin sorunları benim sorunumdur. Birlik ve beraberlik içerisinde sorunları çözeceğiz’ dedi.

Paylaşın:
600 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ