logo

POSBIYIK’A “BECERİKSİZ… KUTUPLAŞTICI” İTHAMLARI!

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ile Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’un düzenlediği basın toplantısında Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a yönelik “beceriksiz… kutuplaştırıcı…” gibi ithamlarda bulunuldu.

Ak Parti Kdz. Ereğli Teşkilatı tarafından 10 Ocak gazeteciler günü nedeni ile öğretmenevinde basın toplantısı düzenlendi.

Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol’un da katıldığı toplantıda Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri ve parti yöneticileri de hazır bulundu. Toplantıda basın mensubundan daha fazla sayıda partili olması dikkat çekti.

Toplantının başında basın mensuplarının ‘10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlayan İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, günün anlamı nedeni ile pasta kesti.

Bozkurt, uzun tuttuğu konuşmasına “20 yıllık iktidarımız sürecinde Türkiye’de olduğu gibi bölgemizde de önemli hizmetler hayata geçirilmiştir.” diyerek başladı ve bölgesel hizmetleri özetledi.

Konuşmasında Ak Parti iktidarı döneminde bölgeye yapılan yol, su, doğalgaz, sağlık, eğitim ve kamu binaları gibi alt yapı ve üst yapı yatırımlarını özetleyen Bozkurt planlanan yatırımları da açıkladı.

PLANLANAN YATIRIMLAR…

Bozkurt bu bölümde; Ereğli-Devrek arası 55 kilometrelik karayolunun 42 kilometrelik kısmının yapımını tamamlandığını, kalan 13 kilometrenin yapım çalışmalarının devam ettiğini, Kdz. Ereğli Hükümet konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binalarının tüm proje işlemlerinin tamamlandığını ve 2022 yılı içerisinde ihaleleri yapılıp temellerinin atılacağını, Kdz. Ereğli Yunuslu Köyü mevkisine açık ve kapalı cezaevi projesi yapımının Adalet Bakanlığı tarafından onaylandığını belirtti ve diğer yatırım çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.  

POSBIYIK’A SEÇİM PROJELERİ ÜZERİNDEN YÜKLENDİ VE “BECERİKSİZ” DEDİ

Konuşmasının ikinci bölümünü Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı eleştirerek sürdüren Bozkurt; Posbıyık’ı Kent Meydanı, Belediye Sarayı ve Kent Müzesi Projelerini türlü bahanelere sığınarak tamamlayamadığını savundu ve beceriksizlikle itham etti.  Sahildeki kafelerin özelleştirilmesine tepki gösteren Bozkurt ayrıca, önceki belediye yönetimi döneminde sahile yapılan spor kompleksi ve çocuk eğlence merkezini yıkılarak yerine balık restorantı yapılma projesini de eleştirdi ve “çocuk eğlence merkezinde kay kay kayan ve paten kayamayan çocukların ağlamaları ne olacak?” diye sordu. Posbıyık’ı seçim kitapçığı üzerinden eleştirmeye devam eden Bozkurt, taahhüt edilen projeleri ve imar revizyon planı ihtiyacını hatırlatarak “Sayın Başkan bu projelerden herhangi birini hayata geçirdi de biz mi göremedik? Ereğli halkı mı göremiyor? Kendisini tecrübe abidesi ve duayen ilan eden Sayın Başkanın hakkını yememek lazım; Sayın Başkan son 3 yılda şehrin her noktasına heykeller yaptırmıştır… Sayın Başkan 2012 yılında revizyon imar planı çalışması yaptığında Kdz. Ereğli’nin gelecek 50 yılının 250 bin nüfusa göre planlandığını en az 20-30 yıl daha yeni bir revizyona ihtiyaç olmayacağını söylemişti. Ancak aradan 8 yıl geçtikten sonra yeni bir revizyon çalışmasına girmek hangi tecrübe ve hangi duayenliktir. Yeni bir revizyon çalışmasının amacı nedir?” şeklinde imalı konuştu.

“SAHİLE CAMİ PROJESİ VE YERİ POSBIYIK’IN”

Konuyu Kdz. Ereğli’ye yapılmak istenen Cami Projesine getiren Bozkurt, özetle Sahile Cami Yapımı projesinin aslında Posbıyık’ın daha önce mecliste açıkladığı kendi projesi olduğunu savundu ve  “7 ayda ne oldu da Sayın Başkan kendi hazırladığı ve kamuoyuna açıkladığı projeyi hayata geçirmek istediğimizde ortalığı karıştırmaya çalışmaktadır. Toplumu kutuplaştıracak ve huzursuzluk çıkartacak söylemlerde bulunmaktadır.” dedi.  

“İŞİMİZ HİZMET ÜRETMEK”

Başkan Posbıyık’ın kavgacı tavır içinde olduğunu iddia eden Bozkurt, meclis üyelerine de teşekkür etti ve sözlerini “AK Parti iktidarı olarak bizim işimiz hizmet işidir. Belediye yönetiminin hangi partiden olduğuna bakılmaksızın hizmet üretmeye devam edeceğiz. Onlar her zamanki gibi hizmetleri engellemeye, halkımızın istediği camii yapımına karşı çıkmaktadırlar. Bu zihniyet Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasına da karşı çıkmış, Çamlıca ve Taksim Camii projelerine de karşı çıkmışlardır. Onlar istedikleri kadar karşı çıkmaya devam etsinler, biz Ereğli’ye eserler kazandırmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz.” diyerek sonlandırdı.

KALKAN, CAMİ YERİNİN NEDEN SAHİL OLARAK SEÇİLDİĞİNİ AÇIKLADI

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Mustafa Kalkan’da Cami Projesi konusunda sunum yaptı. Kalkan bakanlığın 5 alternatif yer(Kent Meydanı, Eski Hastane alanı, Kırmacı Acheron Vadisi, Devrek Yol Ayırımı eski hayvan Pazarı ve Katlı Otopark yanındaki Askeri Lojmanlar mevkisi) yer üzerinde değerlendirme yaptığını söyledi. Diğer yerlerin çeşitli nedenlerle elenerek Belediye Başkanı Halil Posbıyık’la aynı görüşte olarak sahile yapılmasının doğru olacağına karar verildiğini söyleyen Kalkan, dolgu ile elde edilecek alanla gerçekleştirilecek caminin sahili bölmeyeceğini savundu.

UÇAR: “POSBIYIK KUTUPLAŞTIRICI”

Bozkurt’un ardından konuşan Milletvekili Hamdi Uçar’da “anlaşılan Başkan İlçe Başkanımızı çok kızdırmış olacak ki, heyecanlı bir konuşma oldu” diye başladığı konuşmasında Cami yapımı ve yeri konusundaki ısrarı vurguladı. Uçar kutuplaştırıcı diye bahsettiği Posbıyık’tan herhangi bir destek talebi gelmediğini de belirtti.

2. OSB, YENİ FAKÜLTELERE CAMİ YAPIM SÜRESİ…

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Uçar; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 22 Ocak Zonguldak programı detaylarının henüz netleşmediğini, Ereğli’ye 2. Osb kurma çalışmalarının sürdüğünü, kampüse yeni fakülteler konusunda müjdeler olabileceğini, cami yeri konusundaki sürecin fazla uzamayacağını açıkladı.  

Toplantı bitiminde gazetecilere hediye takdim edildi.

Paylaşın:
1173 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

#

POSBIYIK’A “BECERİKSİZ… KUTUPLAŞTICI” İTHAMLARI!” için 1 yorum

  1. ASIM CAKIR : diyor ki:

    20 yildir devrek yolu hikayesi dinliyoruz 5 yil akpli baskan hic bir sey yapmadi ve gitti simdi sahile cami diye tuturacaginiza tersaneleri acin genclere is verilebilecek tesisler yapin birakin bu hamasetide gercekleri konusun GENCLER BOS GEZIYOR bunu konusun ereglinin sorunu as ve is gerisi laf-i guzaf