logo

POSBIYIK’TAN DEVA PARTİSİ’NE İADE-İ ZİYARET

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Deva Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı’na iade-i ziyarette bulundu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gerçekleştirdikleri kongreler sonrası Belediye Başkanlığı’na ziyarette bulunan siyasi partilere iade-i ziyaret turları kapsamında Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Basın Bürosundan verilen bilgiye göre ; 5 Kasım perşembe günü gerçekleşen ziyarette Deva Partisi İlçe Başkanı Handan Aktimur ve yöneticiler tarafından karşılanan Başkan Posbıyık’a belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Aktimur, ziyareti nedeniyle Başkan Posbıyık’a teşekkür etti. Deva Partisi yönetimine tekrar ‘hayırlı olsun’ diyen Başkan Posbıyık, Ereğli’deki tüm siyasi partilere çağrısını yineledi ve “Ereğli’nin Ereğlililerden başka dostu yok. El ele vermeliyiz” dedi.

POSBIYIK “FİZİKİ EYLEM YAPACAĞIZ YADA İL OLMALIYIZ”

İşsizlik, merkezi hükümet yatırımlarının eksikliği, Erdemir’e yönelik; vergi ödemediği ve hava/çevre kirliliği yarattığı yönündeki eleştirileri tekrarlayan Posbıyık, “Erdemir’in Ereğli’ye verdiği kirliliğe, Erdemir’in istihdam konusunda hiçbir yaklaşım göstermemesine, Ereğli halkına kaba bir şekilde davranmasına karşı yapılacak tek çözüm kalmıştır. Demokratik kurallar içerisinde fiziki eylem. Bütün partiler, STK’lar bir araya gelmeli ana kapıya doğru bir yürüyüş yapmak lazım. Haklılığımızı Türkiye’ye duyurmamız lazım. Bunun tek çözüm yolu budur. Ben şimdiden bu hazırlıklar için başladım. ” diye konuştu. Posbıyık ilçenin sorunlarının çözümü için ikinci yol olarak Ereğli’nin il olması gerektiğini savundu.

AKTİMUR DESTEK VERDİ

Deva Partisi İlçe Başkanı Handan Aktimur da Başkan Posbıyık’a, ‘Ereğli çıkarları söz konusu olduğunda yanınızdayız’ dedi. Partilerinin yerel faaliyetlerini ve planladıkları etkinlikleri özetleyen Aktimur, “Sizin Ereğli için bir araya gelme fikriniz bizim için çok kıymetli. Yapılacak çalışmalarda desteğimiz sizinle. Her ay basınla ve STK’larla toplantı yapıp Ereğli’nin çıkarları noktasında neler yapabiliriz konusunu  konuşacağız.” dedi.

Başkan Posbıyık daha sonra ziyaretin anısına Aktimur’a Herkül heykeli hediye etti, birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Paylaşın:
591 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ