logo

POSBIYIK’TAN ERDEMİR VE SENDİKAYA TEPKİLER!

  • Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçede faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR)’i, işe alım süreci üzerinden Kardemir örneği ile eleştirirken, Türk Metal Sendikası yönetimine de ‘huzursuzluk yarattığı’ gerekçesi ile tepki gösterdi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 24 Haziran Cumartesi günü saat 14.30’da makamında basın toplantısı düzenledi.

Tatil günü toplantı yapmasının gerekçesini ele geçirdiği belge olduğunu açıklayan Posbıyık, belge olarak Karabük demir çelik Fabrikaları(KARDEMİR başlıklı ve 2021- 2022 yılı işe alım süreci kriterlerinin yazılı olduğu belgeleri basın mensuplarına dağıttı.

“ÇIKAR İDDİALARI VAR !”

İşe alım süreci ile ilgili iddialar olduğunu ifade eden Posbıyık, “…Maalesef Ereğli’nin sahibi yok. Bugün bir kez daha bunu anladım bu belgeleri elime geçtikten sonra. Çünkü bu protokolü yapanın saygı duyduğumuz Sayın Mehmet Ali Şahin Bey, eski Meclis başkanımızın ve birtakım gazetecilerin de ön planda olduğu neticesinde yapıldığını öğrendim. Koskoca Ereğli’de bu kadar işsiz varken hiç kimsenin Ereğli’den yüzde yetmişi giriyor fabrikaya diye bir şey söylemesi mümkün değil. Buna inanmıyorum. Beni kandıramazlar, herkesi kandırırlar ama beni kandırmaları mümkün değil. Çoğunluğu dışarıdan alıyor, torpiller… Hatta hatta iddia ediliyor, günaha girmeyeyim; bundan büyük paralar toplandı, avantalar toplandığı da iddia ediliyor. Bu bir iddia, benim bilgi dahilinde değil. Ama iddiaların da doğru olduğunu biliyorum. En azından nüfuzlu insanlara fabrikaya girmek için kontenjan verdiklerini de biliyorum. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı olarak bana bir tek kadro dahi vermediler. Yani bir tane adam da senin olsun demediler. Çünkü sürekli olarak bu memleketin menfaati için gerçekleri hep kamuoyuna yansıttığım için, canlarını yaktığım için ben de böyle bir iletişime geçmiyorlar. Şimdi size de dağıtacağım; o Karabük’ten fabrikada Kardemir’e alınan işçilerin Karabük’te bir sene ikamet etme zorunluluğu olduğu noktasında birtakım efsaneler dolaşıyor. Ama bunun doğruluğunu ispat eden hiç kimse yok. ‘Şundan dolayı, şu belgeden dolayı’ diye söyleyebilen yok. Sadece lafı güzaf olarak mı kalıyor? İşte belgeler! Kardemir’in…. Peki Ereğli’de ne oluyor? Ereğli’ye yüzde otuz bile girmiyor. Yüzde yetmişlere falan asla inanmıyorum. Yüzde otuz bire girmiyor. Torpille, iddialara göre birtakım çıkar meselelerinden dolayı… Ereğlili, Ereğli çocukları ne yapıyor? Ereğli’de yok onlar zaten.” dedi..

.

.

“ERDEMİR ÇALIŞANI SENDİKADAN, HALK SİYASETÇİLERDEN KORKUYOR!”

Konuşmasının devamında Türk Metal sendikası yönetimine de tepki gösteren Posbıyık, Erdemir çalışanlarının sendikadan, halkın ise siyasetçilerden korktuğunu iddia etti ve il olma konusunda da yeterli desteğin olmadığını savunarak şöyle dedi.:

“Buranın milletvekilleri yok mu? Buranın Mehmet Ali Şahin’i yok mu? Buranın gazetecisi yok mu? Yok mu da bu memlekette bunlar yapılamıyor. Kaç günden beri Ereğli il olsun diye bas bas bağırıyorum. Gazetelerin altına ne Erdemir’den ne de Ereğli’den bir iki satır yorum yapan yok, beğeni yapan yok. Bu ne demektir; Ereğli halkı ve Erdemir’de çalışanlar, çalışanlar sendikadan, Ereğli halkı da siyasetçilerden korktuğu için ses çıkaramıyor demektir. Korkan bir nesil, korkan bir cemiyet hiçbir iş yapamaz. Ne il olabilir, ne Erdemir’e Ereğli’den adam sokabilir hiçbir netice alması mümkün değildir. Erdemir’de yapılan zulümden bahsediyorum; takas, EYT zulümlerinden. Yemin ediyorum Erdemir işçileri ile konuşuyorum; hiç kimse mutlu değil, huzursuz. ‘Sağlığımız bozulacak bir fırsat bulsak Erdemir’den ayrılacağız’ diyorlar. Eski Erdemir değil, Erdemir’de büyük bir huzursuzluk var sendika yönetiyor çünkü! Pevrul (Kavlak) bey benim çok saygı duyduğum bir insandır, ne oldu bu adama bilmiyorum; daha evvel burada huzursuzluk yaratan bir adamı tekrar buraya gönderiyor. Ben açık açık hiçbir şeyden korkmadığımı, Ereğli için her şeyi yapabileceğimi, il olması için yerimde duramıyorum. Ama bekliyorum bana gel desinler siyasi bir edepsizlik yapmayayım diye uğraşıyorum. AK Parti ilçe başkanı, MHP ilçe başkanı gel kardeşim ne yapacağız diye toplantıya çağırsınlar diye bekliyorum. Hakkını yemeyeyim Rahman beyin bu konuda çalışmalar yaptığını duyuyorum, kulağıma geliyor müteşekkirim kendisine. Yazık günahtır bu Ereğli’ye.” dedi.

Paylaşın:
354 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ