logo

POSBIYIK’TAN ‘İMALI VE İLGİNÇ’ DEĞERLENDİRMELER!

  • Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kanal Z’de Doğan Gönüllü’nün sorularını yanıtladığı ‘Gönüllü Ajanda’ programında ‘ilginç ve imalı’ değerlendirmelerde bulundu.
  • Kılıçdaroğlu’nun belediyeyi ziyareti ile ilgili, “…’gelecek çok güzel olacak’ dedik” diye konuşan Posbıyık, Soru üzerine; Erdemir’le anlaştığını, Sendika Şube Başkanı Yakup Yılmaz’ı desteklediğini açıkladı.
  • Posbıyık, TSO ile ilişkiler konusuna ise “Benim ticaret odası ile bir sorunum yok. Hatta açıkça burada da söyleyeyim; Arslan Keleş’in oraya gelmesinde, seçilmesinde -en iyi Arslan Keleş bilir- benim payımın ne kadar büyük olduğunu kendisine sorarsanız öğrenebilirsiniz… Canım yandığı zaman açıklama yaparım. Benim canımı yakmayacaklar güzel güzel oturacaklar.” İfadelerini kullandı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kanal Z’de Gazeteci Doğan Gönülü’nün hazırlayıp sunduğu ‘Gönüllü Ajanda’ programında konuştu. 20 Ocak Perşembe akşamı saat 19.30 canlı yayınlanan ve yaklaşık 2,5 saat süren programda Ereğli gündemindeki soruları cevaplandıran başkan Posbıyık,  ilginç açıklamalarda bulundu.

“KILIÇDAROĞLU İLE ‘GELECEK GÜNLER ÇOK GÜZEL’ DEDİK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ereğli Belediyesi ziyaretini değerlendiren Posbıyık, “Sayın Genel Başkanımız direk Zonguldak’a gidecekti. Karayolunda bir arıza olunca geçme imkanı olmayınca, ‘çoktan beri Halil’i görmüyorum, Halil’e geçelim’ demiş. Sayın genel başkanım geldiler ve tabi çok uzun konuştuk. Parti meselelerini, Ereğli meselelerini, Zonguldak meselelerinde çok önemli konuları konuştuk. Benim için büyük bir şerefti, genel başkanımızın beni uzun zamandır görmediği için ‘onunla görüşelim’ demesi. Büyük onurlandım, çok onurlandım. Güzel bir vakit geçirdik ama çok da önemli şeyler konuştuk. Bazı şeyler biliyorsunuz o ortamlarda konuşulur, (başka yerde) konuşulmaz… Çok güzel konuşmalar yaptık. ‘Gelecek günler çok güzel’ dedik mesela” dedi. Posbıyık, Gönüllü’nün ısrarı üzerine “Genel başkanımla ilişkiler konusunda laf vermem” diyerek konuyu CHP Zonguldak programına getirdi.

“CANIMI YAKMAYACAKLAR, GÜZEL GÜZEL OTURACAKLAR”

Gönüllü’nün; EDEMİR, TSO yönetimi ve Sendika ile ilişkiler sorusunu da cevaplandıran Posbıyık TSO hakkında , “Benim TSO ile problemim yok Arslan Keleş benim arkadaşım. Yani hiçbir problemimiz yok. Ama TSO yönetim kurulunda birisi halkın menfaatlerine olan hizmetleri şikayet ediyorsa ben o arkadaşlar konuşurum, hesaplaşırım yani. Benim İnönü Parkı’na yaptığım helayı şikayet ediyorlar. Murat Taksi’ye yaptığım durakları şikayet ediyorlar bakanlığa… Neden şikayet ettiğini anlabilsek çözeceğim. Arslan Keleş kardeşim, ‘ondan oldu şundan oldu’ dese ben belki bu kadar konuşmayacağım. Ama şimdi her yerde konuşmaya hakkım var. Konuşacağım da…. Benim ticaret odası ile bir sorunum yok hatta açıkça burada da söyleyeyim; Arslan Keleş’in oraya gelmesinde, seçilmesinde -en iyi Arslan Keleş bilir- benim payımın ne kadar büyük olduğunu  kendisine sorarsanız öğrenebilirsiniz… Canım yandığı zaman açıklama yaparım. Benim canımı yakmayacaklar güzel güzel oturacaklar. “diye konuştu.

“ERDEMİR’LE ANLAŞTIK, DOĞAN GÖNÜLLÜ OLARAK SİZ DE ÖYLE İSTİYORSUNUZ AMA DURMADAN BANA GAZ VERENLER DE VAR!”

Konuşmasının devamında Erdemir’le çevre kurallarına azami şekilde uyulacağına ve diğer konularda ortak paydada anlaşıldığını  “ve artık birbirimizin üzerine gitmiyoruz” ifadeleri ile anlatan Posbıyık, Gönüllü’nün “halkta zaten birbirinizin üstüne gitmesini istemiyor işin doğrusu; niye gidesiniz ki?”  sorusuna ilginç bir cevap daha vererek,  “size öyle geliyor. Siz Doğan Gönüllü olarak yumuşak bir yapıya sahipsiniz öyle istiyorsunuz da halk üzerine gitmemizi istiyor, durmadan bana gaz verenler de var.” diye konuştu. Posbıyık sözlerini, “Erdemir’le hiçbir problemimiz yok şu anda diyerek” toparladı.

“YAKUP YILMAZ’I DESTEKLİYORUM”

 Program, Posbıyık’ın Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevruk Kavlak’la geçmiş dönemde iyi ilişkiler içinde olduğunu,  Yusuf Ziya Odabaş’ın kendisini kötüledi için gerginlik olduğu iddiası ve şu anki Şube Başkanı  Yakup Yılmaz’ı canı gönülden desteklediğini ifade etmesi ile devam etti.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ:

(NOT: HABERLE İLGİLİ KONUŞMALAR, BAŞLANGIÇTAN 1 SAAT 22 DAKİKA SONRADIR)

  

Paylaşın:
464 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ